Τα χρώματα που ταιριάζουν τέλεια μεταξύ τους

Για να κάνεις τις χειμωνιάτικες εμφανίσεις σου στιλάτες, χωρίς να είναι προβλέψιμες, σου βρήκαμε πέντε ζευγάρια χρωμάτων που πάνε τέλεια μεταξύ τους.

Τα χρώματα που ταιριάζουν τέλεια μεταξύ τους

Δεν είναι πάντα εύκολο να συνδυάσεις χρώματα μεταξύ τους, χωρίς να ξεπέσεις σε βαρετές συνταγές του τύπου «κόκκινο και μαύρο». Ειδικά τον χειμώνα, η όποια δημιουργικότητα συναντά ακόμα περισσότερα εμπόδια –εκτός αν πάρεις ιδέες από τις φωτογραφίες που ακολουθούν, όπως τις εντοπίσαμε στο Urbanite, και δεν θα μπορούσαμε να μην τις μοιραστούμε μαζί σου.

Ναυτικό μπλε + Πορτοκαλί

Το σκούρο μπλε και το πορτοκαλί είναι ένας παραδοσιακός ναυτικός συνδυασμός, αλλά όταν συνδυάζονται με μοντέρνες γραμμές, δημιουργούν μεγάλο αντίκτυπο. Και ένας τρόπος για να αυξήσεις εκθετικά το αντίκτυπο είναι με τολμηρά, συμπαγή μπλοκ χρώματος –ένα πορτοκαλί παλτό πάνω από μια μπλε ολόσωμη φόρμα, ή ένα σκούρο μπλε φόρεμα τονισμένο με πορτοκαλί μποτάκια δείχνει επίκαιρο, κομψό και διασκεδαστικό.

Σομόν + Μπορντό

Το μπορντό θεωρείται πια ουδέτερο χρώμα για φθινόπωρο/χειμώνα, οπότε ήρθε η ώρα να το φορέσετε με κάτι απροσδόκητο, όπως το ανοιχτό ροζ, στα όρια του σομόν. Αυτή η απόχρωση μπορεί να μοιάζει ανοιξιάτικη, αλλά μαζί με το μπορντό δημιουργεί ένα τέλεια ισορροπημένο σύνολο. Αν σου φαίνονται υπερβολικά τα δύο διαφορετικά χρώματα σε ένα χειμωνιάτικο outfit, μπορείς να παίξεις με την υφή, μειώνοντας την ένταση του ενός (ή και των δύο): Για παράδειγμα, το tweed ή η δαντέλα δημιουργούν σκιές στο ύφασμα, «προσγειώνοντας» το τελικό αποτέλεσμα ώστε να μη δείχνει υπερβολικό.

Πράσινο + Κίτρινο

Ναι το ξέρουμε, ακούγεται τολμηρό, κοίτα όμως πόσο ισορροπημένο είναι το αποτέλεσμα στις φωτογραφίες. Το μυστικό είναι στα μεγέθη, όπως για παράδειγμα το κίτρινο παλτό με την πράσινη μπλούζα πάνω από ένα απλό, καθημερινό τζιν, ή αν θέλεις να είσαι ακόμα λιγότερο ριψοκίνδυνη, τα αξεσουάρ στο ένα από τα δύο χρώματα, που θα απογειώσουν το στιλ και την απόχρωση του άλλου.

Μπλε + Ροζ

 

Ξέχνα τον στάνταρ χειμωνιάτικο συνδυασμό γκρι με ροζ, και τόλμα ένα πιο ζωηρό outfit, στο οποίο συνδυάζονται παιχνιδιάρικα ένα σκούρο μπλε με ένα έντονο ροζ, στα όρια του φούξια. Το καταπληκτικό με αυτά τα δύο χρώματα, είναι ότι μπορείς να διαλέξεις αποχρώσεις τόσο έντονες ή τόσο απαλές ώστε να ταιριάζουν στο στυλ και την διάθεσή σου, χωρίς ποτέ να ξεφύγεις, ή να κάνεις λάθος.

Κίτρινο + Γκρι

Ταυτόχρονα ασφαλές και ζωντανό, ανάλογα την απόχρωση του κίτρινου που θα επιλέξεις (από μουσταρδί μέχρι λεμονί) αυτό το ντύσιμο θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη από το πρωί ως το βράδυ, και από το γραφείο μέχρι το μπαρ, χωρίς να σε περιορίσει στο κατά κανόνα βαρετό χειμωνιάτικο αποτέλεσμα του «γκρι με κάτι».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v