Οι καλύτερες μοσχαρίσιες της Αθήνας
Σπαλομπριζόλες ή Tomahawk; Όταν μιλάμε για τις καλύτερες μοσχαρίσιες της Αθήνας δεν υπάρχουν ψευδοδιλλήματα.

Σπαλομπριζόλες ή Tomahawk; Όταν μιλάμε για τις καλύτερες μοσχαρίσιες της Αθήνας δεν υπάρχουν ψευδοδιλλήματα.
Κι ενώ οι μνήμες από σουβλιστά αρνιά, κοντοσούβλια και κοκορέτσια είναι ακόμη νωπές, αποφασίσαμε να μιλήσουμε στην κρεατολάγνα καρδιά σου για τις καλύτερες μοσχαρίσιες της πρωτεύουσας. Ζουμερές, καλοψημένες και με λίγο λιπάκι άμα λάχει για τους μερακλήδες της παρέας οι μπριζολάρες αυτές θα ξετρελάνουν τον ουρανίσκο σου, για αυτό μην ξεχάσεις να αποθηκεύσεις τις διευθύνσεις τους. Εμείς σού ετοιμάσαμε μπριζολάτη λίστα γιατί τα καλά νέα πρέπει να μοιράζονται για να γίνονται καλύτερα.
Base Grill
Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, τηλ. 210 5757455
Το Base Grill είναι ένας ναός για τους meat-lovers αυτού του τόπου μιας και στα μέρη του το κρέας είναι ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής του καταλόγου. Από το 2005 όταν κι άνοιξε για πρώτη φορά το Base Grill έγινε το απόλυτο σημείο συνάντησης για όσους απολαμβάνουν τις καλύτερες κοπές από εκλεκτά κρέατα. Οι τεράστιες σπαλομπριζόλες του κολάζουν και νηστευόμενο άγιο ενώ τα «αυγά σαν τα μάτια μου» (η σπεσιαλιτέ των ορεκτικών που δεν είναι άλλη από τη φωλιά πατάτας με αυγά μάτια), το βοδινό ταρτάρ με αυγοτάραχο Τρικαλινού, το βοδινό καρπάτσιο, και η πικάνια, πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν μια περασιά από το τραπέζι σου. Συνοδεία κρασιού –που φτιάχνουν οι άνθρωποι του Basegrill- υπολόγισε περί τα 35-40€ το άτομο.
Γίδι
Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, τηλ: 210 2828848
Σε μια πέτρινη ιστορική ταβέρνα του 1960 στη Μεταμόρφωση το Γίδι σερβίρει αρνιά, προβατίνες, μοσχάρια, λουκάνικα και φρυγαδέλια προσπαθώντας να αναβιώσει τις μνήμες της παλιάς χασαποταβέρνας που δικαίως σήμερα χαιρετίζεται σα μνημείο λαϊκού πολιτισμού. Ο χώρος είναι σχεδόν εξοχικός κι η μεγάλη αυλή του Γιδιού ζει μεγάλες στιγμές όταν καλοκαιριάζει. Εδώ οι γαλατικές σπαλομπριζόλες θα ενθουσιάσουν την κρεατολάγνα παρέα σου με τον λογαριασμό να κυμαίνεται μεταξύ 30-35€ συνοδεία ποτηριού κρασιού.
Ο Τέλης
Ευριπίδου 86 και Επίκουρου 20, 2103249582
Θρυλικό μπριζολάδικο του αθηναϊκού κέντρου ο Τέλης στέκει αγέρωχος από τη δεκαετία του 1970 και συνοδεύει μπόλικες ιστορίες για τσιμπούσια μέχρι τελικής πτώσεως. Ο κατάλογος του Τέλη είναι λιτός με τα ονομαστά μπριζολάκια του να αποτελούν την αδιαμφισβήτητη σπεσιαλιτέ του, η οποία αναγκάζει καθημερινά αμέτρητους θαμώνες να σχηματίζουν ουρά έξω από το μαγαζί. Ο λογαριασμός μαζί με μπυρίτσες ή κρασάκι θα κυμανθεί στα 12-15€ κατ’ άτομο.
Φάρμα Μπράλου
Μηλιώνη 9, Κολωνάκι, τηλ.:21 3045 5929
Στο ψητοκρεοπωλείο που θα συναντήσεις στον πεζόδρομο της Μηλιώνη στο νούμερο 9, μπορείς πλέον να βρεις τα εκλεκτά και ονομαστά κρέατα και προϊόντα της Φάρμας Μπράλου από τα μοναδικά ελληνικής εκτροφής Βlack Angus Purebred 100%, έως τον ελληνικό μαύρο χοίρο, πουλερικά, αρνιά και κατσίκια για να χαρεί μέχρι κι ο τελευταίος κρεατοφάγος της πρωτεύουσας
Με κοπές που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα η Φάρμα Μπράλου σερβίρει συγκλονιστικές T-Bone ωρίμανσης και σπαλομπριζόλες ωρίμανσης 60 ημερών που θα γαργαλήσουν ερεθιστικά τον ουρανίσκο σου. Υπολόγισε περί τα 45-60€ ανά άτομο μαζί με κρασί.
Steak Alive
Κρήτης 23, Κορυδαλλός τηλ.: 21 0495 2000
Αρχικά χαιρετίζουμε το Steak Alive για την πετυχεσιά του ονόματός του που συνοδεύει ένα από τα καλύτερα μπριζολάδικα της Αθήνας. Έπειτα του βγάζουμε το καπέλο γιατί ξέρει όλα τα καθέκαστα σχετικά με τις κοπές, την επιλογή κρεάτων και το κατάλληλο ψήσιμο για να αναδείξει τα κρεατοκαλούδια του καταλόγου του.
Στα «επιβάλλεται» του καταλόγου είναι η πικάνια, τα μοσχαρίσια μάγουλα και φυσικά οι Tomahawk μπριζολάρες που θα δυσκολευτείς να φας μόνος σου. Για ένα πλήρες γεύμα συνοδεία κρασιού ή μπύρας υπολόγισε περί τα 30-35€ το άτομο.
Tηλέμαχος Athens
Πανεπιστημίου 10, Αθήνα, τηλ.: 21 0361 3300
Aγαπημένος και πολυβραβευμένος κρεατοφαγικός προορισμός ο Τηλέμαχος μετουσιώνει τη βαθιά γνώση και την αγάπη για την ελληνική γαστρονομία σε έναν υψηλής αισθητικής χώρο που καλλιεργεί συστηματικά την κουλτούρα του κρέατος. Η ελληνική παράδοση, τα διεθνή ρεύματα της κρεατοφαγίας κι ο σαγηνευτικός κόσμος του κρασιού πλέκονται περίτεχνα σε μια μοναδική, σχεδόν μυστικιστική εμπειρία.
Οι βοδινές σπαλομπριζόλες ωρίμανσης κι οι T-bone ωρίμανσης είναι τουλάχιστον κολασμένες κι επιβάλλεται να τις δοκιμάσεις συνοδεία ενός γλυκόπιοτου κρασιού από αυτά που θα σου προτείνουν οι άνθρωποι του Τηλέμαχου. Ο λογαριασμός περί τα 40-60€ ανά άτομο, ανάλογα τις κρεατοφαγικές και οινικές επιλογές σου.