Πού τρώμε τα καλύτερα ψητά και παϊδάκια στη Θεσσαλονίκη

Η όμορφη Θεσσαλονίκη ξέρει από καλό κρέας και φυσικά από παϊδάκια. Πήγαμε μια βόλτα προς τα βόρεια και φάγαμε (σ) τα καλύτερα.

Πού τρώμε τα καλύτερα ψητά και παϊδάκια στη Θεσσαλονίκη

Θες κολασμένα ψητά; Κρέατα για επικά τσιμπούσια; Θες παϊδάκια που κατεβαίνουν σαν… φρούτα;  Η Θεσσαλονίκη μπορεί να σου προσφέρει (και) αυτά και πολλά ακόμα, μιας και όπως έχουμε ξανά-ματα-πεί, οι βόρειοι δεν παίζονται στο κομμάτι του τρώγειν.

Η πείνα μας οδήγησε ξανά προς την όμορφη πόλη, και βρεθήκαμε να τσακίζουμε πανσέτες και λοιπά κρεατικά σε ταβέρνες, κουτούκια και ψητοπωλεία.

Καντίνα της Αννουλας

Κων/νου Καραμανλή 40Α, Καλαμαριά, τηλ: 231 044 5184

Πρωτοάνοιξε με τη μορφή αυθεντικής καντίνας το 2008 και πλέον έχει μετατραπεί  σε  κανονικότατο ψητοπωλείο όπου μπορείς να κάτσεις είτε μέσα είτε έξω, και να απολαύσεις ωραιότατα κρεατικά στη σχάρα. Πιάσε θέση και παράγγειλε χοιρινό σουβλάκι, πανσέτα, σουτζουκάκι, μπιφτέκι (100% μοσχαρίσιο), κεμπάπ και λοιπά ωραία καλούδια που ψήνονται αριστοτεχνικά και σερβίρονται είτε σε μερίδες, είτε σε πληθωρικά σάντουιτς με πάσης φύσεως αλοιφές, για κάθε γούστο – τυροκαυτερή, ρώσικη, κηπουρού κ.α. Υπολόγισε περί τα 10-12€ για ένα χορταστικό γεύμα με μπίρα.

Βέργες Λάγιες

Βενιζέλου 63, τηλ: 231 025 2584

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Βέργες Λάγιες (@vergeslagies)

Πάνω στη Βενιζέλου, αυτό το μικρό αλλά λαοφιλές ψητοπωλείο σερβίρει μεγάλες μερίδες κρεατικών ψημένων στα κάρβουνα, αλλά και σε σάντουιτς με ψωμάκι και πατατούλες, για έξτρα απόλαυση. Σε ατμόσφαιρα που θυμίζει ταβέρνα χωριού, θα παραγγείλεις εκλεκτά εδέσματα όπως κοντοσούβλι, χοιρινό στη γάστρα που λιώνει στο στόμα, χοιρινά κοψίδια, χειροποίητο λουκάνικο, πρόβεια κοψίδια για μερακλήδες, και μοσχαρίσιο συκώτι, ενώ για παρέες επιβάλλεται να πάρετε για τη μέση και πρόβεια παϊδάκια, τα οποία ψήνονται με μαεστρία. Συνοδεία ωραίου χύμα κρασιού, υπολόγισε περί τα 15€ το άτομο.

Στο Άπειρο Κι Ακόμα Παραπέρα

Σόλωνος 6, τηλ: 231 086 0041

Αγαπημένο στέκι για κρεατοφαγία με την παρέα ή με τον φίλο/η που εκτιμά το καλό φαγητό ή με τον Μπαζ Λάϊτγήαρ των ψητών, το «Άπειρο» έχει έναν σούπερ οικείο εσωτερικό χώρο με ξύλινες λεπτομέρειες, που θυμίζει χωριάτικο σπίτι, και σερβίρει λαχταριστούς κρεατομεζέδες πάσης φύσεως. Από τον κατάλογο ο οποίος έρχεται γραμμένος σε… τενεκέ λαδιού, ξεχωρίζει ο γύρος κοτόπουλο στην κατσαρόλα, με μουστάρδα και λεμόνι, το σουβλιστό με φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλο, οι διπλοφουρνιστές πανσέτες στη γάστρα, οι πανσέτες με κρούστα μπάρμπεκιου, τα χοιρινά παϊδάκια και τα κεμπαπάκια πάνω σε πιτούλες με σάλτσα γιαουρτιού. Συνοδεία εκλεκτών αποσταγμάτων, όπως τσίπουρο, ρακή, ούζο ή ωραίο χύμα κρασί Ροδίτη, ο λογαριασμός στα 15-18€ το άτομο.

Παλιά Αθήνα

Ίμβρου 24, τηλ: 231 091 2292

Στο υπόγειο μιας πολυκατοικίας στην προσφυγική Τούμπα, σε μια περιοχή που ονομάζεται Οικισμός Αθηναίων, αυτή η ταβέρνα, κουτούκι και… τρατορία σερβίρει από εκλεκτές κοπές κρεάτων, όπως bistecca fiorentina, μέχρι τα ταπεινά, μα νοστιμότατα, λαοφιλή σουτζουκάκια. Σημείωσε επίσης την μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, το T-Bone, τα αρνίσια ή πρόβεια παϊδάκια αναλόγως διαθεσιμότητας, την πανσέτα και το φοβερό μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος. Συνοδεύεις με ορεκτικά όπως μανιτάρια σχάρας, σαρμαδάκια, φάβα, πιπεριές Φλωρίνης, ψητή μελιτζάνα και φυσικά χειροποίητες πατάτες τηγανιτές και πληρώνεις από 18 έως 30 ευρώ το άτομο, αναλόγως κοπής κρέατος που θα επιλέξεις, με φοβερή ρετσίνα ή ποτήρι κρασί.

Διάβαση

Π. Μελά 13, τηλ: 2310220956

Ψησταριά θρύλος στην ονομαστή «Διαγώνιο» στη Θεσσαλονίκη, και στέκι για καλοφαγάδες που περνάνε από εδώ, χωρίς να έχουν έγνοια για φανάρια. Τα σουτζουκάκια της διεκδικούν μια θέση στα κορυφαία της πόλης. Τα φιλέτα, οι πανσετούλες, τα γεμιστά μπιφτέκια, τα μερακλίδικα ορεκτικά, ακόμη και ο απλός γύρος, εδώ περνά σε άλλο επίπεδο ποιότητας και γεύσης. Γι’ αυτό και ένα «πέρασμα» από τα τραπεζάκια της με τα λευκά τραπεζομάντιλα στην περαντζάδα της Παύλου Μελά αποτελεί ιεροτελεστία για κάθε παρέα που «τσακίζει» τα κλασικά εδέσματα ψητοπωλείου, πίνει καλό κρασί, και πληρώνει περί τα 15€ κατ’ άτομο.

Τσίρ τσίρ Μεζέ

Ερμού 26, τηλ: 231 028 3739

Ένα ιδιαίτερο μαγαζί στο κέντρο της πόλης, με τη μία πλευρά του να βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο και την άλλη στην Στοά Μοδιάνο, το Τσιρ Τσιρ εγγυημένα θα ικανοποιήσει τους λάτρεις των κρεατικών (αλλά και των θαλασσινών), με τα εκλεκτά του πιάτα. Εδώ θα βρεις λίγα αλλά καλά πιάτα κρεατικών, όπως μπριζολάκια μελωμένα σε μερίδα με ταμπουλέ, λουκάνικο με γραβιέρα Γρεβενών, σουβλάκι κοτόπουλο με μαρούλι, πιπεριά, κρεμμυδάκι και γαλλική σάλτσα, μπριζολάκι λαιμού με ταμπουλέ και κεφτεδάκια σχάρας σε μερίδα με πιτούλες και σάλτσα πάπρικας. Ωραία και τα μεζεδάκια του, με επιλογές όπως παστουρμαλί άοσμο σε περίπτωση που φιλάς, πατατοδέρματα με τσένταρ ή στακοβούτυρο και κολοκυθάκια τηγανιτά. Λογαριασμός στα 15€ το άτομο, με χύμα κρασί.

Λαδόκολλα - Από το Κορδελιό στο Χαρμάνκιοϊ

Μεγ. Αλεξάνδρου 31, Ελευθέριο Κορδελιό, τηλ: 231 070 5750

Στον λιτό της και άνετο χώρο, αυτή η παραδοσιακή οικογενειακή ταβέρνα, τοποθετεί χορταστικές μερίδες κρεατικών σε λαδόκολλες, και τις σερβίρει σε τραπέζια που γεμίζουν σε καθημερινή βάση από τους θαμώνες που αγαπούν το καλό κρέας. Ξεκίνημα με φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανιτές στρογγυλές με τυράκι, κολοκυθάκια τηγανιτά και εξαιρετική τυροκαυτερή και συνέχεια με τα κυρίως, από τα οποία θα πάρεις οπωσδήποτε χωριάτικο λουκάνικο σχάρας, πανσέτα, αρνίσια παϊδάκια, κεφτεδάκια στη σχάρα, χοιρινά σουβλάκια, κοτόπουλο στήθος και φοβερά σουτζουκάκια. Αν πεινάς πολύ, αξίζει να προσθέσεις στο τσιμπούσι και μια φέτα μπουγιουρντί, έτσι για το καλό. Ο λογαριασμός για ένα χορταστικό γεύμα, με κρασί χύμα ή ρετσίνα, στα 15-18€ το άτομο.

Μιχάλης

Λεωφ. Παπανικολάου 71, Πεύκα, τηλ: 231 067 3553

Συνοικιακό μαγαζάκι στον κεντρικό δρόμο του Ρετζικίου, ο «Μιχάλης» είναι ένα κρυμμένο διαμάντι για τους γνώστες που ξέρουν από καλό κρέας. Ο χώρος του δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, όμως λίγο θα σε νοιάξει καθώς από τη σχάρα του βγαίνουν εξαιρετικά κρεατικά, όπως μπριζόλες μοσχαρίσιες και χοιρινές, φοβερά σουτζουκάκια, σουβλάκι κοτόπουλο, πανσέτα και τραγανά αρνίσια παΪδάκια. Εννοείται θα τα συνοδεύσεις με χεράτες πατάτες τηγανιτές σε αφθονία, ενώ για να ανοίξει η όρεξη θα παραγγείλεις μπουγιουρντί φέτα, χειροποίητο τζατζίκι και ωραία σαλάτα λάχανο- καρότο. Σε ώρες αιχμής η αναμονή είναι σίγουρη. Λογαριασμός στα 12-15€ το άτομο, με χύμα κρασί τίμιο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v