Τα πιο ωραία φαγάδικα για καπνίζοντες και μη

Θες να φας καλά, αλλά και να μπορείς να καπνίζεις ελεύθερα και νόμιμα; Σου βρήκαμε τις ιδανικές διευθύνσεις στην Αθήνα και τα πέριξ.

Τα πιο ωραία φαγάδικα για καπνίζοντες και μη

Αν είσαι καπνιστής, έχει δροσούλα και εσύ θες να πας να φας, ξέρεις το ζόρι: είτε θα χρειαστεί να… κρατηθείς σε χώρο άκαπνο και εσωτερικό, είτε θα αναγκάζεσαι να πηγαινοέρχεσαι μέσα-έξω σαν τον περίεργο.

Δεν είναι όμως πάντα έτσι. Ευτυχώς, υπάρχουν φαγάδικα με καλυμμένους εξωτερικούς χώρους ή αυλές που και ωραία γευστικά καλούδια σερβίρουν και το… πάφα πούφα σου μπορείς να κάνεις άνετος και καθ’ όλα νόμιμος.

Το Κουτούκι του Κανούση

Καρπάθου 22, Κηφισιά, τηλ. 210 8080934

Σερβίρει ασταμάτητα εδώ και τέσσερις δεκαετίες σχεδόν, παραδοσιακή ελληνική κουζίνα σε παλαιούς και νέους κηφισιώτες (και όχι μόνο). Πιάσε θέση στα τραπεζάκια της στεγασμένης του αυλής όπου επιτρέπεται το κάπνισμα, και δοκίμασε νοστιμότατο μοσχαράκι γιουβέτσι στο πήλινο, αλανιάρη κόκκορα με χοντρό μακαρόνι, ντολμαδάκια, γαρδουμπάκια, ζουμερά μπιφτέκια σχάρας με πατάτες τηγανιτές και διάφορα μαμαδίσια μαγειρευτά που αλλάζουν αναλόγως ημέρας, όπως αρνάκι φρικασέ και ωραίος μουσακάς. Τα κρέατά του είναι εγγύηση, μιας και τα προμηθεύεται από τον παραπλήσιο κρεοπώλη Μαγγίνα. Λογαριασμός στα 20€ με κρασί δικό τους.

Μυστικός Κήπος

Καραολή Δημητρίου 21, Χαλάνδρι, τηλ: 21 3037 0929

Σε μία μεγάλη αυλή που δεν φαντάζεται κανείς πως μπορεί να είναι εκεί, ένας «Μυστικός Κήπος» με λεμονιές, μυρωδάτα γιασεμιά και άλλα αναρριχητικά φυτά σε περιμένει για φαγοπότι. Η αγάπη της κουζίνας του είναι έκδηλη για τη κλασική, αλλά και μοντέρνα γαστρονομία όπως μαρτυρούν κι οι σπεσιαλιτέ του: κινόα με μπρόκολο, ελιές, ρίγανη, τοματίνια και βινεγκρέτ ταχίνι, γαύρος μαρινάτος, πάνω σε τραγανό ψωμάκι με μους ταραμά, μπέργκερ με μπιφτέκι προβατίνας, καπνιστή πανσέτα, cheddar και μαγιονέζα πίκλας, χελάκι gullas σωτέ με φιλέ σκόρδου και σχοινόπρασσο, κριθαρότο με γαρίδες, και γίγαντες τηγανιτοί με σκορδαλιά ντομάτας. Με 20€ το άτομο, θα φύγεις χορτάτος και θα πιείς και το κρασάκι σου.

Το Αλλιώτικο Του Βόλου

Πίνδου 24 & Ν. Πλαστήρα, Άνω Πεύκη, τηλ: 2108023456

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mad about food (@passionate_for_food)

Εδώ θα νιώσεις κανονικός Βολιώτης, μιας και το Αλλιώτικο θα σε τρατάρει μεζεδάκια με κάθε 10αράκι τσίπουρο, όπως γίνεται στην πρωτεύουσα του αποστάγματος. Ο εξωτερικός του χώρος είναι ευρύχωρος και στεγασμένος, προσφέροντας καταφύγιο για πάσης φύσεως μεζεδοκαταναλώσεις από τον εκλεκτό του κατάλογο: μελιτζανοσαλάτα. γαριδοσαλάτα, μύδια αχνιστά, γαρίδες σαγανάκι, καλαμάρι γεμιστό, σαγανάκι βολιώτικο πικάντικο, αλλά και μαγειρευτά με θαλασσινά όπως μυδοπίλαφο, σουπιές με σπανάκι, κριθαρότο με γαρίδες και γαριδομακαρονάδα ξεχωρίζουν από τον κατάλογο που έχει έντονη γεύση θάλασσας. Λογαριασμός με εξαιρετικό τσίπουρο από τον πληθωρικό κατάλογο (Τόκαλη, Πειρίθοον, Θεσσαλικό κ.α.), στα 15-20€ το άτομο.

Εύχαρις

Αδριανού 49Α, Θησείο, τηλ: 21 0322 6330

Αν θες να συνδυάσεις τσιμπολόγημα με βόλτες κάτω από την Ακρόπολη, τότε μη φοβηθείς να πιάσεις τραπεζάκι στο Εύχαρις, ένα καθωσπρέπει φαγάδικο σε μια τουριστική περιοχή, που όμως δεν κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα. Πάνω στην Ανδριανού για να χαζεύεις την περατζάδα, ή στην πίσω μικρή του αυλή, θα δοκιμάσεις νόστιμα μεζεδάκια όπως υπερπλούσια ποικιλία κρεατικών για δύο άτομα, φάβα με φρέσκο κρεμμυδάκι, κολοκυθοκεφτέδες, τζατζίκι χειροποίητο, κρητικός ντάκος, μελιτζανοσαλάτα, αλλά και μπριζολάκια χοιρινά, μοσχαρίσιο μπιφτέκι και ψαρονέφρι φιλέτο με πατατούλες. Ωραίο και το ψωμάκι που φέρνουν στην αρχή, ψημένο στη σχάρα, με πάστα ελιάς. Λογαριασμός στα 20€ το άτομο, με χύμα κρασί.

Άσπρο Άλογο

Απόλλωνος και Πατρώου 4, Σύνταγμα, τηλ: 2103220551

Ταβερνάκι από τα παλιά, με πολύ καλές τιμές, σε ένα σημείο που δεν το περιμένεις, το Άσπρο Άλογο βγάζει λιγοστά τραπεζάκια στην Απόλλωνος και σερβίρει σε οικογενειακό κλίμα μεζεδάκια κλασικά, για να συνοδεύσεις το ουζάκι σου. Γαρίδες σαγανάκι, χταποδάκι σε σάλτσα κρασιού, γαύρος τηγανιτός, καλαμαράκια, ψαροκροκέτες με μπακαλιάρο, γεμιστό καλαμάρι με τυριά, κεφτεδάκια τηγανιτά με τη σαλτσούλα τους, σαγανάκι και τηγανιτές πιπεριές Φλωρίνης συγκαταλέγονται στο φτωχό πλην τίμιο κατάλογο. Λογαριασμός για τσιμπολόγημα με μεζεδάκια, στα 15-18€ το άτομο.

Άμα Λάχει στης Νεφέλης

Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, τηλ.: 21 0384 597

Μεζεδοπωλείο που έχει γίνει σήμα κατατεθέν ολόκληρης της περιοχής, η Νεφέλη μέσα σε μια ολάνθιστη παραμυθένια αυλή, απλώνει τραπεζάκια του δεν μένουν ποτέ δίχως κόσμο. Κάθε φορά λιμπιζόμαστε τα αυγά καγιανά με παστό χοιρινό Καλαμάτας, την οσπριάδα με φύλλα βαλεριάνας κι εσπεριδοειδή, το πεϊνιρλί με κρέμα τυριού αρωματισμένη με λάδι τρούφας, τον καβουρμά, τη φάβα παντρεμένη με μαρμελάδα λεμόνι, κάππαρη, φυστίκι Αιγίνης και φρέσκο κρεμμύδι και τη χοιρινή ταλιάτα με πουρέ γλυκοπατάτας. Αλλά και πολλά ακόμα νέα πιάτα. Με 15-18 ευρώ το άτομο, θα φας χορταστικά ενώ θα πιείς και τα κρασάκια σου.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v