Δωρεάν ξεναγήσεις στην Αθήνα αυτό το Σαββατοκύριακο

Η Αθήνα μάς συστήνεται μέσα από την αρχιτεκτονική της σε ένα διήμερο δωρεάν ξεναγήσεων αυτό το Σαββατοκύριακο.

Δωρεάν ξεναγήσεις στην Αθήνα αυτό το Σαββατοκύριακο

Η μεγαλύτερη αρχιτεκτονική γιορτή της Αθήνας, το Open House, επανέρχεται το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου, με τις καθιερωμένες αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις σε γνωστά και άγνωστα κτίρια της πόλης μας.

Τι είναι το Open House;

Ένα διήμερο δωρεάν αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων, που απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Μια δράση που βασίζεται στον εθελοντισμό και έχει ως στόχο να γνωρίσουμε την αρχιτεκτονική και την πόλη μας λίγο καλύτερα. Μια αφορμή να ξεχυθούμε στην πόλη, να κοιτάξουμε ψηλά στους δρόμους απ’ όπου περνάμε καθημερινά, να δούμε τα κτίρια με μια άλλη ματιά… Είναι το καθιερωμένο μας ραντεβού στις αρχές του Απρίλη, όπου ο καθένας θα συνεχίσει την περιήγησή του από εκεί που την άφησε την προηγούμενη χρονιά.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ξεναγήσεις κτίρια δημόσια και ιδιωτικά, σύγχρονα και ιστορικά, μνημεία, μουσεία, θέατρα, κατοικίες, εργασιακούς χώρους, αλλά και σε διαδρομές αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος

Open Tours | 1 & 2 Απριλίου

Το καθιερωμένο διήμερο δωρεάν αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων που ανοίγει κτίρια και χώρους της πόλης με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

Μερικά από τα κτίρια που θα ανοίξουν τις πόρτες τους είναι τα παρακάτω:

Element, Aτελιέ Οδού Κυκλάδων και Επέκταση. 10AM Lofts, Δημαρχείο Αθηνών, Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Δικηγορικό γραφείο στην Ομήρου, Prodea HQ, Μέγαρο Τσίλλερ Λοβέρδου, Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών, Ιλίου Μέλαθρον, Μέγαρο Δεληγιώργη,  Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, Ξενοδοχείο COCO-MAT Athens Jumelle, Ξενοδοχείο COCO-MAT ATHENS, Γραφείο Ι. Δεσποτοπούλου – Angelos Bratis Studio, Mέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αγγλικανική εκκλησία Αγίου Παύλου, Ωνάσειος Βιβλιοθήκη, Floating Monolith, House for a musician in Athens, Διαμέρισμα και στούντιο στη Μηθύμνης, Melas Martinos Gallery, Design Studio στο Σύνταγμα, L’Avventura Hotel,  Yatzerlab, Πολυκατοικία στη Χέυδεν, Πανόπτης, Ξενοδοχείο Brown Lighthouse Athens, A’ Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία, The Newel Psychiko, Apentanti, Οδοντιατρείο στη Διδότου, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και πολλά ακόμα που θα βρεις εδώ, μαζί με αναλυτικές πληροφορίες για τις ώρες των ξεναγήσεων.  

Open Walks| 1 & 2 Απριλίου

Δύο θεματικές διαδρομές στην πόλη μας ξεναγούν στη βυζαντινή αρχιτεκτονική της Αθήνας και στα αρχοντικά της Κηφισιάς αντίστοιχα (υπαίθριες ξεναγήσεις). Δες εδώ αναλυτικές πληροφορίες για τις ώρες των θεματικών διαδρομών. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v