Μαγαζιά για ψαγμένη νηστεία

Μετά φόβου Θεού πίστεως και αγάπης προσέλθετε στα καλύτερα φαγητάδικα που θα ξετρελάνουν νηστεύοντες και μη.

Μαγαζιά για ψαγμένη νηστεία

Διανύουμε εδώ και κάποιες μέρες περίοδο νηστείας για τους θρησκευόμενους οι οποίοι επιλέγουν να απέχουν από το κρέας έως και 40 ημέρες. Παλαιότερα η ζωή όσων νήστευαν μόνο εύκολη δεν ήταν καθώς ήταν πιο περιορισμένες οι επιλογές τους ειδικά αν αποφάσιζαν να φάνε σε κάποιο εστιατόριο/ food spot. Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει αφού έχουν αυξηθεί κατά πολύ τα υψηλής γαστρονομικής αξίας πιάτα που θα αναγκάσουν τους νηστεύοντες να γλείφουν τα δάχτυλά τους. Αν δεν μας πιστεύεις, τσέκαρε και τη λίστα μας γιατί έχουμε μάθει να μιλάμε με επιχειρήματα.

Veganaki

Αθανασίου Διάκου 38, Κουκάκι, τηλ: 210 9244322

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by veganaki (@veganakigr)

Aν σου αρέσει η plant-based διατροφή, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχεις επισκεφθεί το Veganaki για να δοκιμάσεις τις εξαιρετικές νοστιμιές του. Εδώ θα γευτείς μαμαδίσιο φαγητό in a vegan way που θα κάνει τη διαφορά στον ουρανίσκο σου. Στα οπωσδήποτε του καταλόγου είναι ο μουσακάς με μελιτζάνες, πατάτες, «κιμά» από κόκκινες φακές και μπεσαμέλ από κουνουπίδι και γάλα αμυγδάλου, το παστίτσιο με ζυμαρικά βίδες από ρυζάλευρο, κιμά σόγιας και μπεσαμέλ από γάλα αμυγδάλου και κουνουπίδι, αλλά και τα φαλάφελ ψημένα στο φούρνο με μαϊντανό, κόλιανδρο και μπαχαρικά. Ο λογαριασμός στα 12-15€ κατ’ άτομο.

Joshua Tree Cafe

Αναπαύσεως 13, Μετς, τηλ.:210 9239747

Το Joshua Tree Café είναι ένα κεφάτο φαγητοσπότ στη γειτονιά του Μετς κάτω από την Ακρόπολη είναι ένα μέρος που επιβάλλεται να επισκεφθείς κατά την περίοδο της νηστείας σου. Από τα πολύ αγαπημένα μέρη των vegans στο κέντρο της πόλης μπορεί δικαίως να περηφανεύεται για το Moroccan Bowl (ψητό κουνουπίδι με σως από ταχίνι και πορτοκάλι, τραγανά ρεβύθια , κουσκούς με μαϊντανό , δυόσμο , αμύγδαλο , ρόδι , μια κουτάλια μουχαμάρα , και ανάμεσα σταγόνες πικάντικης σάλτσας χαρίσα), τηγανιτές γλυκοπατάτες πασπαλισμένες με σιμιγδάλι και μπαχαρικά (με βίγκαν μαγιονέζα, sweet chili, σως αβοκάντο και φρέσκο κόλιανδρο) αλλά και την κολασμένη χοντογκάρα με φυτικό ψητό λουκάνικο (σε αφράτο ψωμάκι με καραμελωμένα κρεμμύδια,  λάχανο τουρσί,  σως sweet chili,  vegan mayo, και σως αβοκάντο). Ο λογαριασμός μαζί με κρασί ή μπύρα στα 12-15€ ανά άτομο.

Γη

Γρηγορίου Λαμπράκη 69, Γλυφάδα, τηλ.:210 9648512

Στη Γλυφαδιώτικη Γη θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις vegan raw και vegan πιάτα στην πιο δημιουργική τους εκδοχή. Γαστρονομικές προτάσεις αλλά και σνακ, γλυκά και ροφήματα εμπνευσμένα από την πολύ ενδιαφέρουσα διατροφική κουλτούρα της εποχής μας. Τα γεμιστά μαριναρισμένα μανιτάρια με κρέμα ξηρών καρπών και πέστο βασιλικού, η βελούδινη κρέμα Porcini, η spicy τάρτα  αβοκάντο, το φρικασέ μανιταριών, λαζάνια λαχανικών και οι ταλιατέλλες ρυζιού α λα καρμπονάρα δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου. Ο λογαριασμός συνοδεία κρασιού θα κυμανθεί περί τα 20-25€ ανά άτομο.

Βαρκούλες

Αλαίας 2, Νέα Ιωνία, τηλ: 21 3035 8767

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Varkoules.gr (@seafood_varkoules)

Η χαρά της νηστείας είναι προφανώς τα θαλασσινά, για αυτό κι οι Βαρκούλες στη Νέα Ιωνία επιβάλλεται να βρεθούν ψηλά στη λίστα των εστιατορίων που θα επισκεφθείς αυτή την περίοδο. Εδώ θα βρεις πεντανόστιμα και ευφάνταστα μεζεδάκια που συνοδεύουν ευχάριστα το τσιπουράκι σου. Μην τυχόν φύγεις αν δεν δοκιμάσεις καρπάτσιο τόνου, παστουρμά θαλασσινών, κριθαρότο με γαρίδες, μουσακά φρέσκου τόνου με καπνιστή μελιτζάνα, σκόρδο και κρέμα παρμεζάνας, λιγκουίνι με γυαλιστερές και τηγανιτό φρέσκο καλαμάρι. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί περί τα 25-30€ κατ’ άτομο.

Scorpina

Γρ. Ξενοπούλου 2, Ν. Ψυχικό τηλ: 2106722223

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Scorpina Real SeaFood (@scorpina.seafood)

Η Scorpina είναι ένα θαλασσινό μπιστρό του Ψυχικού όπου μπορείς να γευτείς τη μοντέρνα ψαροφαγία στα καλύτερά της. Ο κομψός και ντελικάτος χώρος δίνει έξτρα πόντους στην έξοδό σου στα μέρη της, ενώ οι σεφ της απογειώνουν γευστικά κάθε πιάτο που φτάνει στο τραπέζι σου.

Από το μενού ξεχωρίζουν τα σουδάκια με αβγοτάραχο Τρικαλινού, μαγιονέζα λεμονιού και μαύρη ταραμοσαλάτα, οι γαρίδες Αμβρακικού με πιπεριές jalapenos, τα χτένια σωτέ με μοσχάτο Λήμνου και τριλογία μπρικ, οι παπαρδέλες με γαρίδες, οι τηγανιτές καραβιδοουρές, το καλαμάρι τηγανιτό με dip από μαρμελάδα chili και η αχινοσαλάτα. Για ένα πλήρες γεύμα συνοδεία ποτηριού κρασί υπολόγισε περί τα 35-40€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v