Ο γηραιότερος σκυλάκος και τα άλλα ζωάκια του Ρεκόρ Γκίνες που αγαπήσαμε

Μαθουσάλες σκύλοι και γάτες, τεράστιοι κροκόδειλοι, παντοδύναμα σκαθάρια κι άλλα ζωάκια που η χάρη τους έφτασε μέχρι τα ρεκόρ Γκίνες.

Ο γηραιότερος σκυλάκος και τα άλλα ζωάκια του Ρεκόρ Γκίνες που αγαπήσαμε

Δεν χρειάζεται να είσαι φανατικός ζωόφιλος για να περάσεις άπειρες ώρες χαζεύοντας βιντεάκια και φωτογραφίες με περίεργα ζωάκια. Το κάνουμε κι εμείς σε διάφορες στιγμές της καθημερινότητάς μας, επομένως σε καταλαβαίνουμε. Όταν έχουμε μάλιστα λίγο περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας, ψαχουλεύουμε τον ιντερνετικό κόσμο και βρίσκουμε όλα εκείνα τα ζωάκια που η χάρη τους έφτασε μέχρι το βιβλίο των ρεκόρ Γκινές, λόγω των αξιοσημείωτων «επιδόσεών» τους. Με περηφάνια για τα κατορθώματά τους λοιπόν, σου τα παρουσιάζουμε.

Το γηραιότερο πλάσμα του κόσμου

«Το γηραιότερο πλάσμα του κόσμου Τζόναθαν είσαι εσύ», τραγούδησαν οι κάτοικοι της νήσου της Αγίας Ελένης (στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Αφρικής) στην τεράστια χελώνα των Σευχελλών που γιόρτασε τα 190α  της γενέθλια πριν τρείς μήνες. Ο Τζόναθαν κοντεύει τους δύο αιώνες ζωής κι ελπίζουμε να συνεχίσει να τεμπελιάζει στα γρασίδια της νήσου Ελένης όπως λένε οι φροντιστές του.

Ο γηραιότερος σκυλάκος στον κόσμο

Ο Μπόμπι, ένας σκυλάκος ράτσας Rafeiro do Alentejo, που ζει στην περιοχή Λέιρα της Πορτογαλίας, μπήκε πριν ενάμιση μήνα στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Σε ηλικία 30 ετών και 267 ημερών του απονεμήθηκε το βραβείο του γηραιότερου σκύλου στον κόσμο κι ελπίζουμε να ζήσει ακόμη πολλά χρόνια.

Ο σκύλος με τα σαγόνια του καρχαρία

Ο Finley Molloy είναι ένας σκύλος από την Νέα Υόρκη ο οποίος μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες γιατί κράτησε όχι μία, ούτε δύο, αλλά έξι μπάλες του τένις στο στόμα του. Σκέψου τι μπορεί να κάνει με τα «σαγόνια του καρχαρία» που διαθέτει όταν μπουν οι σκυλολιχουδιές στο παιχνίδι.

Ο «γκαζιάρης» σκύλος

Ο Νorman είναι ένα σκυλάκι ράτσας μπρίαρντ, που μπήκε στο ρεκόρ των βιβλίων γκίνες το 2013 αφού έγινε το ζώο που διένυσε ταχύτερα μια απόσταση 30 μέτρων με πατίνι. 20,77 δευτερόλεπτα χρειάστηκε μόνο ο μπαγάσας και μπράβο του.

Ο σκυλάκος με τη μεγαλύτερη γλώσσα στον κόσμο

Ο Bisbee είναι ένα αγγλικό σέτερ, που γλύφει τα πάντα μπροστά του γιατί έχει τη μεγαλύτερη γλώσασα στον κόσμο, η οποία φτάνει τα 9,5 εκατοστά.

Ο ψηλότερος σκύλος στον κόσμο

Ο Δίας, είναι ένας μεγάλος μολοσσός που μένει μαζί με την ιδιοκτήτριά του στο Τέξας των ΗΠΑ και πανηγυρίζει γιατί πήρε το βραβείο του ψηλότερου σκύλου στον κόσμο, με ύψος 1,04. Ελπίζουμε να τον χωράει ο καναπές της.

Η γηραιότερη γατούλα στον κόσμο

Η Flossie είναι μια πολύ χαδιάρα γάτα η οποία μπήκε στο Ρεκόρ Γκίνες όντας η γηραιότερη γάτα του κόσμου που βρίσκεται στη ζωή. Η Flossie ήταν 26 ετών και 329 ημερών, όταν σημείωσε το ρεκόρ, με την ηλικία της να αντιστοιχζεται σε 120 ανθρώπινα χρόνια κοντράροντας στα ίσια τον Μαθουσάλα.

Ο ψηλότερος γάτος στον κόσμο

Ο Fenrir Antares Powers, είναι γάτος Σαβάνας ο οποίος έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες χάρη στο ύψος του που φτάνει τα 48 εκατοστά καθιστώντας τον, τον ψηλότερο σε όλο τον κόσμο.

Ο μεγαλύτερος κροκόδειλος

Ο Cassius είναι ο μεγαλύτερος κροκόδειλος που μετρήθηκε ποτέ με το μήκος του να ξεπερνά τα πέντε μέτρα. Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους που τον ταΐζουν κι αντικρύζουν καθημερινά το θηριώδες αυτό ερπετό να τεντώνεται.

Το πιο μαλλιαρό πρόβατο

Όχι ένα, ούτε πέντε, ούτε καν δέκα κιλά μαλλί είχε πάνω του ένα πρόβατο στην Αυστραλία. Αντίθετα με 40 κιλά μαλλί έβγαλε εύκολα νοκ άουτ τους ανταγωνιστές του, παίρνοντας τον τίτλο του πιο μαλλιαρού προβάτου στον κόσμο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v