Τα πιο παράξενα επαγγέλματα του κόσμου

Κάθε φορά που παραπονιέσαι για τη δουλειά σου, να θυμάσαι πως κάποιοι βιοπορίζονται σαν δοκιμαστές σκυλοτροφών ή σπερματεγχυτές αγελάδων.
Τα πιο παράξενα επαγγέλματα του κόσμου

Η δουλειά σε καμία περίπτωση δεν είναι ντροπή Αν δεν γεννήθηκες πλούσιος ή εισοδηματίας, αναγκάζεσαι θέλοντας και μη να δουλέψεις ώστε να βιοποριστείς κάπως. Είναι πολύ πιθανό κατά τη διάρκεια της ζωής σου μάλιστα να κάνεις διάφορες δουλειές για να τα βγάλεις πέρα κάποιες από τις οποίες να μην είναι και τόσο συνηθισμένες. Ίσως να μην  περιορίζονται σε γραφεία, υπηρεσίες, οικοδομή, ναυτιλία κι εστίαση κτλ. Η ανάγκη όμως δεν ξέρεις που μπορεί να σε βγάλει. Αν χρειαστεί και οσμιστής μασχάλης ή δοκιμαστής σκυλοτροφής μπορεί να γίνεις- που λέει ο λόγος. Αντίθετα μπορεί να κοιμάσαι όλη μέρα και να σε πληρώνουν. 

Πριν γελάσεις και μας πεις υπερβολικούς, θα σου παρουσιάσουμε τη λίστα με τα πιο παράξενα επαγγέλματα του κόσμου, ώστε να δεις τους απίθανους τρόπους με τους οποίους βγάζουν αρκετοί το ψωμάκι τους.

Δύτης που μαζεύει μπαλάκια του γκολφ

Το γκολφ είναι σίγουρο πως βάζει γερή υποψηφιότητα για το πιο βαρετό διαδεδομένο άθλημα που υπάρχει. Πέραν αυτού μας έχει δώσει κι ένα από τα πλέον αξιοπερίεργα επαγγέλματα του κόσμου. Ο Jeffrey Bleim δεν είναι ο δύτης που έχεις συνηθίσει αφού μαζεύει καθημερινά δεκάδες μπαλάκια που έχουν καταλήξει στο βυθό εντός τεραστίων γηπέδων γκολφ στο Ορλάντο. Κι αν νομίζεις ότι δεν θα έχει και πολλή δουλειά, μάθε ότι μαζεύει περίπου 5000 μπαλάκια σε μια τυπική εβδομάδα εργασίας του.

Οσμιστής Μασχάλης

Ένα από τα πλέον απαραίτητα πράγματα που οφείλεις να κουβαλάς μαζί σου ειδικά αν κινείσαι με τα μέσα μεταφοράς είναι το αποσμητικό σώματος. Έχεις αναρωτηθεί ωστόσο ποτέ για τον τρόπο με τον οποίο τεστάρουν την αποτελεσματικότητα του προϊόντος τους οι εταιρείες που το παράγουν; Το πιθανότερο όχι, για αυτό και δεν γνωρίζεις τους οσμιστές μασχάλης οι οποίοι σίγουρα απαιτείται να έχουν οξυμένη όσφρηση ώστε να φέρουν εις πέρας τη «βρώμικη» δουλειά.

Σπερματεγχυτής αγελάδων

Δεν ξέρουμε αν το γνώριζες αλλά σε πολλά μέρη του κόσμου γίνεται τεχνητή σπερματέγχυση σε αγελάδες από χειροπρακτικούς που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο, που βοηθά στην αναπαραγωγή των συμπαθών τετράποδων.

Δοκιμαστής σκυλοτροφής

Κάποιος πρέπει να την κάνει κι αυτή τη δουλειά κι όπως καταλαβαίνεις δεν θα είναι σκύλος. Οι δοκιμαστές σκυλοτροφών ελέγχουν το προϊόν ως προς την ποιότητα και τις θρεπτικές του αξίες γευόμενοι κάθε ένα από αυτά. Σκυλομπισκοτάκι κανείς;

Ανιχνευτής φύλου κοτόπουλων

Αν έχεις δει το Minari που έχει συγκεντρώσει μπόλικες υποψηφιότητες για Όσκαρ, τότε δεν θα εκπλαγείς με το συγκεκριμένο, γιατί θα γνωρίζεις ότι πολλοί άνθρωποι βιοπορίζονται ξεχωρίζοντας κοτόπουλα σε αρσενικά και θηλυκά. Τα μεν πρώτα τα εκτρέφουν για το κρέας τους και τα δεύτερα γιατί γεννούν αυγουλάκια, επομένως η δουλειά του ανιχνευτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για κάθε πτηνοτροφική μονάδα.

Εξεταστής ταμπόν

Όσο εσύ βαράς κάρτα στο γραφείο, κάποιος άλλος βαράει κανονικό οχτάωρο εξετάζοντας χιλιάδες δείγματα ταμπόν ως προς την απορροφητικότητα τους, την προβολή της κεφαλής και της δύναμης που έχει το κορδονάκι.

Αρμεχτής φιδιών

Αν τσινάς με την ονομασία, τότε κράτα το snake milker που είναι σίγουρα πιο badass. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα παραπονεθείς ότι ανάμεσα στα καθήκοντα σου είναι να κάνεις καφέδες για τον προϊστάμενο, θυμήσου ότι οι snake milkers βγάζουν το δηλητήριο από τα όχι και τόσο συμπαθή ερπετά προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για φαρμακευτικούς σκοπούς συνήθως.

Οshiya

Άλλο ένα σούπερ όνομα, για ένα επάγγελμα που χρειάζεται τα απαιτούμενα μπράτσα και μπόλικη υπομονή. Oshiya είναι οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς του Τόκυο και άλλων πόλεων της Ασίας που σπρώχνουν τους επιβάτες στους συρμούς για να χωρέσουν σε κάθε βαγόνι. Κάποιος πρέπει να την κάνει κι αυτή δουλειά δεν νομίζεις;

Ο κοιμισμένος εργαζόμενος του μήνα

Όσο εσύ βλαστημάς σε κάθε σου οχτάωρο, κάποιοι πληρώνονται για να κοιμούνται, θέτοντας το σώμα τους στην υπηρεσία της επιστήμης που μελετά τη λειτουργία της καρδιάς και την εγκεφαλική δραστηριότητα. Αν εξαιρέσεις τα κάπως ενοχλητικά καλώδια, το μόνο που έχουμε να ρωτήσουμε, είναι αν υπάρχει κάποιο e-mail να προωθήσουμε βιογραφικό.

Food Stylist

Αν νομίζεις ότι μπορείς να σερβίρεις τα ντολμαδάκια και τη μπριζόλα σου δίχως το απαραίτητο Makeover πρώτα, τότε δεν σκαμπάζεις και πολλά από food styling δύσμοιρε/η. Επάγγελμα- κατασκεύασμα των διαφημιστικών και των social media, βάζει δυστυχώς λεφτά στους τραπεζικούς λογαριασμούς ανθρώπων την ώρα που εσύ μπορείς να δουλεύεις οχτάωρο οικοδομή για 30 ευρώ τη μέρα.

Η μοιρολογίστρα η σωστή η επαγγελματίας

Για κάποιο λόγο που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και σε κάποιες μεσογειακές χώρες της Ελλάδας περιλαμβανομένης υπάρχει η υπηρεσία rent a mourner όπου καλείς μια μοιρολογίστρα για να κλάψει τον νεκρό σου, όπως του πρέπει και του αναλογεί ξεκουφαίνοντας συνήθως τους άμοιρους παρευρισκόμενους στην κηδεία ή το μνημόσυνο.

Καταγραφέας Ψαριών

Όσο εσύ μπορεί να περνάς αιτήσεις ή να ενημερώνεις πελατολόγιο στο back office σου κάποιοι ξενυχτάνε και μετράνε ψάρια, κατά τις περιόδους αναπαραγωγής των τελευταίων. Με αυτόν τον τρόπο οι αρμόδιοι μπορούν να διαχειριστούν το σύστημα αλιείας κάθε περιοχής που μελετάται.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v