Μαθητές τραγουδούν «Το τρένο φεύγει στις 8» του Θοδωράκη και μας συγκινούν

Η τηλεοπτική εκπομπή του Mega «Πάμε Δανάη» πρόβαλε ένα συγκινητικό βίντεο μαθητών αφιερωμένο στα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών.

Μαθητές τραγουδούν «Το τρένο φεύγει στις 8» του Θοδωράκη και μας συγκινούν

Η εκπομπή του Mega «Πάμε Δανάη» πρόβαλε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό βίντεο αφιερωμένο στους 57 νεκρούς της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Στο βίντεο πρωταγωνιστές ήταν οι μαθητές 1ου δημοτικού σχολείου Αιτωλικού οι οποίοι και τραγούδησαν «Το τρένο φεύγει στις 8» σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου και μουσική Μίκη Θεοδωράκη, με τη δασκάλα αγγλικών να τούς συνοδεύει με την κιθάρα της.

Την ίδια ώρα τα παιδιά είχαν σχηματίσει με τις τσάντες τους στο προαύλιο του σχολείου ένα τεράστιο «γιατί» με τις τσάντες και στο τέλος του τραγουδιού λένε όλα μαζί «έφτασα μαμά».

«Η ιδέα ξεκίνησε αυθόρμητα. Το πρωί σκέφτηκα έτσι αυτό το τραγούδι να το πω στα παιδιά γιατί παίζω και λίγη κιθάρα. Άλλαξα μόνο ένα μικρό σημείο που λέει “Νοέμβρης μήνας” και το έκανα “1η του Μάρτη”. Είχα την πρώτη ώρα με τη Γ’ τάξη, μικρά παιδάκια. Μπήκα μέσα, ήταν κάπως το κλίμα, δεν είχαμε κέφι πολύ για μάθημα, η καρδιά μας ήταν πολύ βαριά. Τα παιδιά το ήξεραν ήδη το ατύχημα τους είπα: “Παιδιά σήμερα θα κάνουμε ένα λίγο ένα τραγούδι για τα παιδιά που χάθηκαν”» δήλωσε σχετικά στο «Πάμε Δανάη» η δασκάλα αγγλικών Ερμιόνη Καρβέλη.

«Τα παιδιά ήταν πάρα πολύ συγκινημένα. Μετά χτυπήσαμε τη διπλανή πόρτα και έτσι σιγά σιγά από μία τάξη ξεκινήσαμε και όλοι μαζί πηγαίναμε μετά στην επόμενη και το έμαθε όλο το σχολείο. Αυτό έγινε μέσα σε μισή ώρα και μετά οι δάσκαλοι όλοι μαζί σκεφτήκαμε να βγούμε έξω και να φτιάξουμε με τις τσάντες των παιδιών το “γιατί”. Δεν θα ξεχάσω τη συγκίνηση των παιδιών. Κλαίγαμε όλοι και εμείς οι δάσκαλοι και τα παιδιά. Το δάκρυ έτρεχε κι όμως τραγουδούσαμε και βγήκε μια αλήθεια πιστεύω γι’ αυτά τα παιδιά, κάτι σαν ύμνος» συμπλήρωσε.

Η δημοσιογράφος της εκπομπής, Δέσποινα Καμπούρη ανέφερε μετά την προβολή του βίντεο ότι: «είναι εξαιρετικά συγκινητικό να βλέπεις παιδάκια και δασκάλους να παίρνουν τέτοιες πρωτοβουλίες. Πραγματικά συγκινήθηκα με αυτό το βίντεο».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v