Ο Αμβρόσιος θεωρεί τα Τέμπη τιμωρία από τον Θεό για το Καρναβάλι

57 νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες και αγνοούμενοι είναι η απάντηση του θεού για το Καρναβάλι, σύμφωνα με τον πρώην μητροπολίτη Καλαβρύτων.

Ο Αμβρόσιος θεωρεί τα Τέμπη τιμωρία από τον Θεό για το Καρναβάλι

Δεν θα γλιτώσουμε ποτέ από τον Αμβρόσιο, είμαστε πλέον πεπεισμένοι. Ο διαβόητος πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων ξαναχτύπησε με άρθρο του στο Εκκλησία Online, στο οποίο λέει πως η πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη είναι η τιμωρία του θεού για το καρναβάλι, το οποίο είναι έργο του διαβόλου.

Συγκεκριμένα, ο πρώην μητροπολίτης αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θα πρέπει, συνεπώς, να διερευνήσουμε μήπως τα διάφορα αυτά έκτακτα και καταστροφικά σοβαρά γεγονότα, τα οποία τώρα τελευταία συμβαίνουν σ’ ολόκληρο τον Πλανήτη μας (όπως οι σεισμοί, οι καταποντισμοί, οι πλημμύρες, οι πυρκαϊές κλπ.), μήπως εκφράζουν την οργήν του Θεού για την αποστασία του σημερινού ανθρώπου από τον δρόμο της αρετής, από την αγκαλιά του Θεού;

Προκειμένου δε περί του τραγικού συμβάντος εκεί ψηλά στα Τέμπη της Θεσσαλίας μήπως το γεγονός αυτό έρχεται ως ΤΙΜΩΡΙΑ από τον Θεόν για την υπερβολική ασέβεια του ανθρώπου και τον πλεονασμό της αμαρτίας κατά το προηγηθέν τριήμερο του Καρναβαλιού, που τόσο πολύ γιορτάσθηκε όχι μόνον σ’ ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v