Πού θα φας κορυφαίο comfort food στο κέντρο

Γεύσεις που ξυπνούν όμορφα συναισθήματα, χώροι οικείοι, ατμόσφαιρα ξεχωριστή. Δοκιμάζουμε φαγάκι που ευφραίνει την ψυχούλα μας και το παραγγέλνουμε στο σπίτι χάρη στο Red Selection του efood. 

Πού θα φας κορυφαίο comfort food στο κέντρο

Τι εστί comfort food, θα αναρωτηθείς, διαβάζοντας τον τίτλο. Είναι εκείνο το φαγητό που μας βοηθάει να νιώσουμε όμορφα μετά από μια δύσκολη μέρα, αυτό που θα μας φτιάξει τη διάθεση και που – έστω για λίγο – θα μας γεμίσει με όμορφα συναισθήματα.

Comfort food μπορεί να είναι μια ζεστή σούπα, ή μια λαχταριστή ομελέτα σαν εκείνες που έφτιαχνε η μαμά. Ή ακόμα και ένα καλοψημένο κοτόπουλο σούβλας ή ένα χειροποίητο σάντουιτς.

Ψάχνοντας λοιπόν αυτού του είδους την τροφή, που ευφραίνει στομάχι και καρδιά, καταλήξαμε σε ορισμένα από τα πιο οικεία και νόστιμα μαγαζιά του κέντρου που μας ταΐζουν ωραία.

Για να ξεκινήσει χορταστικά και όμορφα η μέρα σου, το Kobra ετοιμάζει ωραιότατο brunch με επιλογές, όπως μελάτα αυγά με στάκα Σητείας που σερβίρονται σε κούπα, όπως όταν ήσουν παιδί, avocado τοστ με αυγά μάτια, gonchujang και λάιμ, brisket sandwich με προζυμένιο ψωμί, λάχανο τουρσί, creme fraiche, αγριοράπανο και πίκλα αγγούρι. Ακόμα, αυγόφετες τσουρέκι με πραλίνα φυστίκι, καραμελωμένα μήλα, κρέμα mascarpone και raspberry. 

Το Talking Breads των Εξαρχείων, από την άλλη, προσφέρει μια πληθωρική γκάμα από λαχταριστά burger και σάντουιτς που θα σε κάνουν να αναστενάξεις σε κάθε μπουκιά – δοκίμασε οπωσδήποτε το νοστιμότατο The cheeseburger (με μπριός, μπιφτέκι μοσχαρίσιο, cheddar, ντομάτα, iceberg, πίκλες και Talking breads σως), και το Satay σάντουιτς (με ψωμάκι βουτύρου χειροποίητο με χοιρινό ξεψαχνισμένο, λάχανο, καρότο, φρέσκο κρεμμύδι, κόλιανδρο και σως Satay). 

Έχεις λιγούρες για λουκουμάδες και πεϊνιρλί; Στο Keenkies, επίσης στα Εξάρχεια, θα βρεις πληθώρα επιλογών που θα ξετρελάνουν τον ουρανίσκο σου. Δοκίμασε το «δικό τους» πεϊνιρλί, με πραλίνα σοκολάτα, φυστικοβούτυρο, Kinder Bueno, Kit Kat, Lila Pause, Smarties και Maltesers, τους λουκουμάδες με μοσχαρίσιο κιμά και μπεσαμέλ με μοσχοκάρυδο, μια υπέροχη εμπειρία «παστίτσιου» δηλαδή σε λουκουμά, και τους Argentina με vegan πραλίνα φουντουκιού, vegan καραμέλα και αλατισμένο αμύγδαλο. 

Ορισμός του Comfort Fοod, το ιαπωνικό Ramen είναι ό,τι πρέπει για να ζεστάνει την ψυχούλα σου και θα το απολαύσεις όπως πρέπει στο Zuzuto ramen, στους Αμπελόκηπους. Ο κατάλογος εδώ περιλαμβάνει λαχταριστές επιλογές, όπως το Classic shoyu ramen με chintan ζωμό κοτόπουλου, φρέσκα χειροποίητα noodles, κοτόπουλο chashu, bokchoy, φύτρες φασολιών, φρέσκο κρεμμύδι, λάδι chili, nori, σουσάμι και αυγό aijtama ή το Light tsukemen, με φρέσκα χειροποίητα noodles, κοτόπουλο chashu ή χοιρινό chashu, φύτρες φασολιών, φρέσκο κρεμμύδι, menma, λάδι chili, αυγό ajitama και lime. Συνοδεύεται από ζωμό κοτόπουλου. 

Και αν δεν έχεις όρεξη να βγεις;

Σε καταλαβαίνουμε. Υπάρχουν φορές που θες comfort food στη θαλπωρή του σπιτιού σου ή στο γραφείο, χωρίς να το κουνήσεις ρούπι. Κανένα πρόβλημα. Όλα τα παραπάνω θα τα βρεις διαθέσιμα στο Red Selection του efood, μία λίστα με γευστικές επιλογές και τα πιο δημοφιλή καταστήματα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, των οποίων τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, η μοναδικότητά τους, και το ύφος τους τα καθιστούν ιδανικά για σένα που αναζητάς τις must-try γεύσεις της περιοχής σου.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις τη διεύθυνσή σου και να επιλέξεις το φίλτρο Red Selection, μέσα από τα ειδικά banners στην πλατφόρμα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v