Νέες και ωραίες διευθύνσεις που πρέπει να τσεκάρεις στου Ψυρρή

Πέντε ολόφρεσκα μπαράκια, εστιατόρια, café και νέο-καφενεία υπόσχονται να σε ξανακατεβάσουν μια βόλτα στους Ψυρρή. Λες και ήθελες αφορμή.

Νέες και ωραίες διευθύνσεις που πρέπει να τσεκάρεις στου Ψυρρή

Αν έπρεπε να απονείμουμε το βραβείο αθηναϊκής γειτονιάς με τις περισσότερες μετεμψυχώσεις, στου Ψυρρή θα το δίναμε ασυζητητί. Όχι μόνο επειδή περνά εδώ και δυο δεκαετίες από μια καινούρια φάση κάθε πέντε χρόνια, αλλά και επειδή δεν προλαβαίνεις να γυρίσεις το βλέμμα σου αλλού, και τσουπ, έχει αποκτήσει ένα καινούριο μαγαζάκι. Να, σαν αυτά τα νέα και ωραία παιδιά που συναντήσαμε στην τελευταία μας βόλτα στη γειτονιά (90s αναφορά στους New Kids on the Block ήταν αυτή, ναι).

Teefonas 
Σαρρή 6-8, τηλ.: 21 6070 2060

Είναι café, είναι και bar, είναι και coworking space, φιλοξενεί από live μέχρι workshops, φτιάχνει και φανταστικά κοκτέιλ. Ο Teefonas είναι ένα από τα πιο κουλ νέα στέκια της Αθήνας, και αν δεν πιστεύεις εμάς, μια ματιά στις φωτογραφίες του θα σε πείσει: Μωσαϊκό στο πάτωμα, σχέδια του Bewild Brother (που τυγχάνει και ένας εκ των δύο ιδιοκτητών) στους τοίχους, μεγάλα ξύλινα τραπέζια που ενώνουν τις παρέες και ατμοσφαιρικοί φωτισμοί που αλλάζουν εντελώς το κλίμα όταν πέφτει το σκοτάδι. Στα κοκτέιλ του ξεχωρίσαμε το Kour-cool-lee με Beefeter Gin, μαστίχα, σουμάδα, ginger, πεπόνι, μέντα και πιπέρι, και το πειραγμένο Zombie που φτιάχνεται με χειροποίητους πουρέδες και δικά τους spiced σιρόπια. Το Zombie κοστίζει 12€, τα υπόλοιπα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 9€.

Τράγος 
Πλατεία Αγίων Αναργύρων

Η πιο φρέσκια άφιξη της γειτονιάς μας συστήνεται ως μοντέρνο καφενείο, είναι όμως και στιλάτο μπαρ, με αυτό το πανέμορφο εσωτερικό που βλέπεις στη φωτογραφία. Απλώνει βέβαια και τραπεζάκια έξω στην πλατεία, τα οποία και φορτώνει από νωρίς με πολύ καλό καφέ, brunch-ο-επιλογές να γλείφεις τα δάχτυλά σου, πειραγμένα μεζεδάκια μεσημέρι-βράδυ και κλασικά κοκτέιλ… with a twist, σαν το εξαιρετικό Tragos Negroni με τζιν Bombay Sapphire, τσίπουρο και blend Vermouth, Campari και Amaro. Στα του φαγητού, να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τα κεφτεδάκια προβατίνας με μαγιονέζα σκόρδου (9,50€), τις τηγανιτές πατάτες με κιμά και αυγό τηγανιτό (8€), τον πικάντικο καγιανά Shakshuka (9,50€) και τα ριγκατόνι παστιτσάδα με σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο ραγού (11€). Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Ivis 4
Ήβης 4, τηλ.: 21 0321 3340

Το νέο εστιατόριο του Γιάννη Λουκάκου στεγάζεται στο ισόγειο του ομώνυμου ξενοδοχείου, στην καρδιά του Ψυρρή, κι έχει έναν στιλάτο εσωτερικό χώρο και μια γλυκύτατη πίσω αυλή που θα τιμηθεί δεόντως όσο μπαίνει η άνοιξη. Το μενού του είναι μικρό αλλά θαυματουργό, με προτάσεις όπως ο αποδομημένος μουσακάς με αρωματική σάλτσα από μοσχαρίσιο κιμά, ψητή μελιτζάνα, αφράτη μπεσαμέλ με γραβιέρα και τραγανές πατάτες άχυρο, η picanha από Black Angus και το φιλέτο λαβράκι με φινόκιο, ελιές Καλαμών, κρέμα ταραμά και βινεγκρέ πορτοκάλι. Δυνατά παίζουν και τα κοκτέιλ του, όπως το Gins n’ Roses, με Rose Gin, φράουλα, λικέρ lychee, λάιμ και cranberry και το πολύ ιδιαίτερο Ivis Flower Garden, με τσίπουρο, λάιμ, γιασεμί, και lemon oleo-saccharum. Για ένα πλήρες γεύμα με ποτήρι κρασί, θα υπολογίσεις περί τα 30€ το άτομο. Αναλυτικό μενού εδώ

Flint 
Αγίων Αναργύρων 6, τηλ.: 694 990 9297

Να πούμε καταρχάς ότι η αυλή του είναι λόγος αρκετός για να κάνεις μεσημεριανή κοπάνα από την δουλειά. Λίγο χίπικη, λίγο νησιώτικη, λίγο boho chic, με αυτές τις μαξιλάρες στα καναπεδάκια της, που δεν τους αντιστάθηκε ποτέ κανείς. Κατά τα άλλα, ωραιότατος είναι και ο εσωτερικός του χώρος, με τους πέτρινους τοίχους και το ενδιαφέρον παταράκι, όπως και το μενού του, που περιλαμβάνει καφεδάκια από νωρίς, κοκτέιλ σαν το Early Bird με ρούμι, campari, coffee liquor, ανανά και λεμόνι αργότερα, και πεντανόστιμα πιάτα στα ενδιάμεσα. Δοκίμασε οπωσδήποτε την Champignons Pizza με μανιτάρια, παρμεζάνα και λάδι τρούφας, τη σαλάτα με κινόα, ψητές γαρίδες, μήλο και μάνγκο, και το open sandwich με προσούτο, πεπόνι, πίκλες και ρόκα. Οι τιμές των πιάτων ξεκινούν από τα 6€, τα κλασικά κοκτέιλ στα 8€, ενώ τα signature στα 11€.

Minu
Σαρρή 50, τηλ.: 21 0323 2022

Στεγάζεται σε ένα κουκλίστικο νεοκλασικό, και μας περιμένει από νωρίς στον φωτεινό, πνιγμένο στο πράσινο εσωτερικό του χώρο για καφεδάκι και brunch και αργότερα για κρασιά, μπύρες και νόστιμα τσιμπολογήματα. Δοκίμασε, για παράδειγμα, τα Udon & sicilian meatballs, κεφτεδάκια ραγού με γέμιση Philadelphia, που συνοδεύονται από ιαπωνικά ζυμαρικά udon και πεκορίνο, ή το Egg bowl με avocado, αυγά ποσέ, ζυμωτό ψωμί, sumac και νιφάδες chili. Εκτός από café, το Minu είναι και concept store, με έργα τέχνης ελλήνων εικαστικών και φυτά εσωτερικού χώρου προς πώληση. Οι τιμές των πιάτων ξεκινούν από 8€, οι καφέδες από 1,70€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v