Cosy εστιατόρια για να ευχαριστηθείς το τέλος του χειμώνα

Ζεστά κουτούκια, χουχουλιάρικα μπιστρό και ιταλικά εστιατόρια σε αρχοντικά ζεσταίνουν τις καρδιές και γεμίζουν τα στομάχια μας.

Cosy εστιατόρια για να ευχαριστηθείς το τέλος του χειμώνα

Κρυώνεις και πεινάς. Θες λίγη θαλπωρή, αλλά και ένα ζεστό πιάτο μαμαδίσιο και comfort. Ίσως και κάτι λίγο πιο γκουρμέ. Άνθρωπος είσαι, σε καταλαβαίνουμε, κι εμείς το ίδιο θέλουμε.

Θα το βρούμε σε μερικά από τα πιο «ζεστά» εστιατόρια και ταβέρνες της Αθήνας και του Πειραιά.

Cue Bistro

Σπύρου Μερκούρη 31, Παγκράτι, τηλ: 21 0724 1683

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mariana Tsana (@marianatsana)

Σε έναν χώρο μικρό αλλά φιλόξενο και χουχουλιάρικο, αυτό το κρυμμένο ελληνικό μπιστρό στο Παγκράτι είναι ό,τι πρέπει για χαλαρό κρασάκι και μαμαδίσια κουζίνα, συνοδεία ωραίας, τζαζ μουσικής. Λίγα τραπεζάκια στο εξωτερικό του, το οποίο διακοσμείται με βίντατζ λεπτομέρειες και μια γουστόζικη βιβλιοθήκη, σε περιμένουν για να κάτσεις και να απολαύσεις απλά, αλλά νοστιμότατα πιάτα όπως σφακιανή πίτα, μυζηθροπιτάκια με μέλι, μπουγιουρντί με ψητή φέτα και καυτερή πιπεριά, ντάκο με ξινομυζήθρα και κάπαρη, σαγανάκι, λουκάνικο σχάρας με πίτες και τυροκαυτερή και κεφτεδάκια της γιαγιάς. Ρωτήστε τους και για τα πιάτα ημέρας, όπως τα λαχταριστά γιουβαρλάκια και το παστίτσιο. Ο λογαριασμός για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί, στα 15-20€ κατ’ άτομο.

Monzu

Λεωφ. Κηφισίας 317 Β, Κηφισιά, τηλ: 21 0620 0495

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Monzu (@monzu_kifisia)

Το ιταλικό εστιατόριο που στεγάζεται σε ένα ατμοσφαιρικό κηφισιώτικο αρχοντικό είναι ό,τι πρέπει για να νιώσεις τη θαλπωρή που έχεις ανάγκη, ενώ δοκιμάζεις πειραγμένες γεύσεις δια χειρός του ταλαντούχου σεφ, Γιάννη Λιόκα. Η buratta, για παράδειγμα, σερβίρεται με πράσα κονφί, κραμπλ από ψωμί στα κάρβουνα, salciccia και σάλτσα verde, ενώ το Vitello Tonnato γίνεται με γλώσσα από μοσχάρι γάλακτος, και συνδυάζεται με μαγιονέζα τόνου και κάπαρη Σύρου. Το signature λινγκουίνι του εστιατορίου, ετοιμάζεται με ζωμό γαρίδας, κρόκο Κοζάνης και ταρτάρ γαρίδας Αμβρακικού, ενώ ο Ξιφίας α λα Milanese έρχεται σε καπνιστή πολέντα, με κρύα σάλτσα από ντοματίνια στα κάρβουνα, φασολάκια και aioli πατάτας. Λογαριασμός στα 30€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Andaman

Αλόπης 65 & Πυλάδου 1, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 211 2104939

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Andaman Thai (@andaman_thai_athens)

Η ταράτσα του είναι υπέροχη τα καλοκαίρια, όμως αυτήν την περίοδο πιάνουμε θέση στο ατμοσφαιρικό εσωτερικό του, με την εξωτική διακόσμηση –που όμως δεν πέφτει στην παγίδα του κιτς– και τους κατακόκκινους τοίχους για να απολαύσουμε τα καλούδια της ταϋλανδέζικης κουζίνας. Εδώ θα δοκιμάσεις νόστιμες σούπες, Burma turmeric curry με βάση τον κουρκουμά, που μπορείς να το συνδυάσεις μοναδικά με κοτόπουλο, πάπια, γαρίδες ή με μοσχαρίσια φιλετίνια, noodles με κοτόπουλο, χοιρινό και γαρίδες, πικάντικη πάπια με κρεμμύδι, bamboo, πιπεριά και φασολάκια, μαριναρισμένο μοσχάρι με φυστικοβούτυρο, καρότο και ανανά, τηγανητό ρύζι με χοιρινό, γάλα καρύδας και γαρίδες, αλλά και tofu με σάλτα κάσιους, πιπεριά και κρεμμύδι αν είσαι vegetarian. Λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο, με κρασί.

Τ' απόβραδο

Κριτσέλη 3, Πειραιάς, τηλ: 210-4184071

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Τ'απόβραδο (@apobrado)

Το μαγαζί του «Νιάου», όπως ήταν γνωστό από το ’70 αυτό το κουτούκι στην Καλλίπολη, παραμένει μια χρονοκάψουλα σε παλιές, καλές εποχές χάρη στο απροσποίητα χουχουλιάρικο εσωτερικό του, με τον παραδοσιακό και αυθεντικά «παλιό» διάκοσμο. Τη σκυτάλη στην κουζίνα έχει αναλάβει η νέα γενιά, με σεβασμό στην παλιά, και ετοιμάζει καλούδια όπως μυρωδάτους κολοκυθοκεφτέδες φάβα με κρεμμύδι, σαλιγκάρια σε σάλτσα ντομάτας, μαστιχωτό σαγανάκι τυρί, χοιρινό κοντοσούβλι, συκώτι με πατάτες τηγανιτές, κεφτεδάκια μαμαδίσια, κεμπάπ αφράτο, φέτα μπουγιουρντί και ωραία κρεατικά σχάρας. Ό,τι πρέπει για παρεΐστικες μαζώξεις με το τζάκι δίπλα σου να καίει. Συνοδεία γλυκόπιοτου κρασιού, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€ το άτομο.

Ταβέρνα του Βαρδή

Καισαρείας 9, πλατεία Υμηττού, τηλ: 2107629972

Από το 1920 βρίσκεται εδώ αυτή η συνοικιακή ταβερνούλα που έχει κρατήσει το vintage στυλ της και τις ποιοτικές της γεύσεις. Το μίνιμαλ και ζεστό εσωτερικό της με τα ξύλινα τραπεζάκια και τα κρεμασμένα κατσαρολικά είναι όσο ρετρό πρέπει, ενώ από το γυάλινο δάπεδο στην κλειστή αυλή θα χαζεύεις τα βαρέλια στο υπόγειο που έφερε εδώ ο παππούς Βαρδής από το Τατόι. Σε αυτό το αγαπημένο ταβερνάκι θα φας απλά, μα πεντανόστιμα πιάτα, όπως παραδοσιακά κεφτεδάκια τηγανισμένα με μεράκι, συκώτι μοσχαρίσιο με τηγανιτές πατάτες, χοιρινό σνίτσελ κρασάτο, τηγανιά κοτόπουλο, λουκάνικο σχάρας και κατσικάκι τσιγαριαστό με πυκνή σάλτσα, μεταξύ άλλων. Συνοδεία χύμα κρασιού, υπολόγισε κάτι λιγότερο από 15€/ άτομο.

Κισσός

Ρούμελης 28, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6840288

Καλά κρυμμένος, μέσα στα στενάκια του Χαλανδρίου, ο Κισσός είναι μια απλή, παραδοσιακή ταβέρνα με έναν φιλόξενο εσωτερικό χώρο όπου το τζάκι δεσπόζει σε κεντρικό σημείο για να ζεστάνει τον χώρο και τις καρδιές των πελατών. Η κουζίνα αγαπά τα ντόπια κρέατα, τα οποία ψήνει ωραιότατα, αλλά και τα μαγειρευτά που ετοιμάζονται καθημερινά. Δοκίμασε κοτόπουλο του κύριου Νίκου, ζουμερά μπιφτέκια και ντολμαδάκια της γιαγιάς Σοφίας, τυροπιτάκια χειροποίητα, παϊδάκια γάλακτος, σταβλίσια μπριζόλα και νοστιμότατο ψαρονέφρι, όλα συνοδευμένα με φρέσκες πατάτες τηγανιτές. Ο λογαριασμός στα 15€/ άτομο, με χύμα κρασί.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v