Εμείς που δεν συμπαθούμε τον Πολάκη

Τραμπουκοαριστερός, μάτσο-μάγκας και πολλά ακόμη επίθετα θα μπορούσει να βρει κανείς για τον Π. Πολάκη. Δεν έχουν όμως σημασία.  

Εμείς που δεν συμπαθούμε τον Πολάκη

Ανήκω και εγώ στη σωρεία των ανθρώπων που δεν συμπάθησαν ποτέ το πολιτικό στυλ του Παύλου Πολάκη. Ίσως φταίει ότι τον θεωρώ επίγονο μιας μακράς και αντιπαθούς σειράς πολιτικών από διάφορα κόμματα. Ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος (ίσως λίγο και ο Μένιος Κουτσόγιωργας) στις θρυλικές μέρες του Ανδρέα, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Κίμων Κουλούρης που πολεμούσε την ακρίβεια στις λαϊκές αγορές, ο Άδωνης των εποχών του ΛαΟΣ, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος και ο Πολάκης του σήμερα. Όλοι ήταν ή είναι χρήσιμοι για ένα και μόνο έργο: να μιλήσουν «τη γλώσσα του λαού», χωρίς να νοιάζονται μήπως ο λαϊκισμός αφήσει καμιά λαδιά στη γραβάτα τους και πρέπει να γυρίσουν στο σπίτι να αλλάξουν πριν την έξοδο.

Μπορεί να φαίνεται εύκολη αποστολή αλλά δεν είναι. Και αν οι ίδιοι τα κατάφερναν ή τα καταφέρνουν πηγαία σε αυτό, τα κόμματά τους δεν έχουν πολλούς τέτοιους που και να αναζητούν την επαφή με τα ακροατήρια κάτω από τον πήχη της ποιότητας, και να είναι πειθαρχικοί και φρόνιμοι στα κελεύσματα της ηγεσίας. Αυτό το τελευταίο χαρακτηριστικό είναι και το πιο επίφοβο, όπως έχει δείξει και το γεγονός ότι όλο και κάποιος από αυτούς την κοπανάει ζητώντας μεγαλύτερη ανταμοιβή για τα σόου που δίνει.

Ανησυχητικό είναι ότι τέτοιοι πολιτικοί τύποι θα είναι πάντα απαραίτητοι σε πολιτικά κόμματα που βλέπουν εξουσία, όπως δείχνει και το ότι στάνταρ μαζεύουν ορισμένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά προτίμησης ψηφοφόρων στις εκλογές.

Από την άποψη αυτή, ακόμη και αν τελικά αποπέμψουν τον Π.  Πολάκη θα βρεθούν στη δύσκολη θέση να διαπιστώσουν πιθανότατα ότι κάποιος πρέπει να τον αντικαταστήσει. Οι πολιτικές συνδηλώσεις από την απομάκρυνση Πολάκη θα μπορούσαν να είναι πολλές. Το κλείσιμο του ματιού σε όσους προέρχονται από άλλους χώρους και σκέφτονται να ψηφίσουν Σύριζα αλλά δεν γουστάρουν καθόλου τα… μαντρόσκυλα, είναι αυτή που μου έρχεται πρώτη. Τέλος πάντων ας κρατήσουμε ότι δεν είναι σίγουρο το κατά πόσον η κίνηση αυτή θα βγει υπέρ η κατά του Σύριζα- η γνώμη μου είναι ότι θα βγει υπέρ.  

Οι κραυγαλέες συριζοφωνές που στηρίζουν τον αποχωρούντα Πολάκη δεν έχουν την ψυχραιμία να σκεφτούν τον λόγο της αποπομπής του, ούτε τον λόγο για τον οποίο αξίζει να τον υπερασπίζονται πέρα από μια εσωτερική τους παρόρμηση που θα μπορούσε να συνοψιστεί στο  «Πίσω κ@λοδεξιοί!», και η οποία μοιάζει να στερείται εντελώς την ιδιότητα του πολιτικού επιχειρήματος.

Ο Πολάκης αξίζει υποστήριξης γιατί η δίωξή του για το ποστ είναι υπερβολική https://www.imerodromos.gr/eisaggelikh-paremvash-gia-thn-anarthsh-polakh/ και έρχεται μετά από μια εποχή κατά την οποία οι δικαστικές αρχές δεν έχουν αναλάβει παρόμοια δράση για την περίπτωση της παρακολούθησης του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων από κρατική υπηρεσία.

Όχι δεν συμψηφίζονται αυτά, αλλά όταν βλέπεις ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά κάτι πρέπει να κάνεις για να αλλάξει αυτό.    

              

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v