Τέλειοι ξενώνες με τζάκι στο Πήλιο

Στην Τσαγκαράδα, τη Βυζίτσα, τη Μακρινίτσα και άλλα πανέμορφα χωριά του Πηλίου, βρήκαμε υπέροχους ξενώνες με τζάκι που δεν θα σου κοστίσουν ακριβά.

Τέλειοι ξενώνες με τζάκι στο Πήλιο

Τι είναι καλύτερο από ένα πηλιορείτικο Σαββατοκύριακο; Ένα πηλιορείτικο Σαββατοκύριακο με το τζάκι να σιγοκαίει στα πόδια του κρεβατιού τα απογεύματα που θα γυρνάτε από τις βόλτες σας σε φαντασμαγορικά μονοπάτια και κουκλίστικα χωριά. Και γίνεται ακόμα καλύτερο, αν σου πούμε ότι αυτό το ονειρικό σενάριο δεν θα σου κοστίσει μισό μηνιάτικο. Τουλάχιστον όχι αν κλείσεις δωμάτια σε έναν από τους ξενώνες που σου συγκεντρώσαμε εδώ.

Η Χρυσή Νεφέλη στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας προσφέρει κουκλίστικα, αυτόνομα σπιτάκια με δικό τους κήπο και τζάκι που απολαμβάνουν σούπερ θέα στον Παγασητικό. Οι τιμές τους δεν ξεπερνούν τα 59€ τις καθημερινές και τα 65€ τα Σαββατοκύριακα, για τη μαιζονέτα δύο ατόμων με τζάκι, ενώ το καλάθι του πρωινού που παρέχεται κατά την άφιξη περιλαμβάνει χειροποίητο ψωμί, καφέ και σπιτικές μαρμελάδες. Το σημείο είναι ιδανικό για να εξερευνήσετε χωριά-σούπερ σταρ όπως ο Άγιος Βλάσης (5 χιλιόμετρα από εδώ), η Βυζίτσα (7 χιλιόμετρα) και οι Μηλιές (9 χιλιόμετρα). 

Η Ραστώνη στη Βυζίτσα προσφέρει δωμάτια διακοσμημένα σε γήινες αποχρώσεις, με σφυρήλατα κρεβάτια, έπιπλα αντίκες και φαντασμαγορική θέα στις καταπράσινες πλαγιές γύρω τους. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 83€ το δίκλινο, ενώ το χειροποίητο, παραδοσιακό πρωινό αξίζει και με το παραπάνω τα 8€ το άτομο που θα δώσετε προαιρετικά επιπλέον.

Το Diogenis Hotel στην Τσαγκαράδα σου το έχουμε συστήσει και παλιότερα ως μια από τις καλύτερες low budget επιλογές διαμονής του Πηλίου. Διαθέτει γλυκύτατα δωμάτια, με την πέτρα και το ξύλο να κυριαρχούν στη διακόσμησή τους, και τζάκια να σιγοκαίνε πλάι σε κρεβάτια με ουρανό. Όλα τα δωμάτια απολαμβάνουν τέλεια θέα στην πηλιορείτικη φύση και τη θάλασσα από τα παράθυρά τους, κάποια και από τα μπαλκονάκια τους. Οι τιμές τους ξεκινούν από 46€ για το δίκλινο με τζάκι χωρίς μπαλκόνι, και φτάνουν τα 55€ για αυτά με τα μπαλκόνια. 

Το Αρχοντικό Θεοδώρα στη Μακρινίτσα μας φιλοξενεί σε μικρά αλλά όμορφα δωμάτια με τζάκι πλάι στο κρεβάτι και διακόσμηση παραδοσιακή, που εμπνέεται από την τοπική αρχιτεκτονική. Το αρχοντικό βρίσκεται λίγα μόνο βήματα μακριά από την κεντρική πλατεία του χωριού, η δε Μακρινίτσα είναι η τέλεια βάση για να εξερευνήσετε την… βολιώτικη πλευρά του Πηλίου, που περιλαμβάνει επίσης την Πορταριά και το μικρό αλλά σούπερ διασκεδαστικό χιονοδρομικό. Οι τιμές για ένα δίκλινο με τζάκι και πρωινό δεν ξεπερνούν τα 60€.

Δυο βήματα από την μεγάλη πλατανοσκέπαστη πλατεία της Ζαγοράς, ο Ξενώνας Ρούσης προσφέρει ωραιότατα δωμάτια με τζάκι στα πόδια του κρεβατιού και μπαλκονάκια που απολαμβάνουν καταπληκτική θέα στα πηλιορείτικα τοπία γύρω τους. Οι δε τιμές τους δεν ξεπερνούν τα 70€ το δίκλινο (60€ χωρίς τζάκι). Η Ζαγορά είναι ένα από τα πιο ζωντανά χωριά του Πηλίου, και ιδανική βάση για να εξερευνήσετε χωριά όπως η Τσαγκαράδα, ο Κισσός και το μικρούλι ανεξερεύνητο Πουρί. 

Στη μικρή, γλυκύτατη Μακρυράχη, ανάμεσα στη Ζαγορά και την Τσαγκαράδα, η Αστρομέρια διαθέτει πανέμορφα, ευρύχωρα και σούπερ χουχουλιαστά δωμάτια με μεγάλα πέτρινα τζάκια και μπαλκονάκια που αγναντεύουν τις καταπράσινες πλαγιές του Πηλίου από τη μία και τα βαθυγάλαζα νερά του Αιγαίου από την άλλη. Η διακόσμηση εμπνέεται από την τοπική αρχιτεκτονική, με τα φυσικά υλικά να κυριαρχούν στον χώρο, οι δε τιμές δεν ξεπερνούν τα 62€ για ένα δίκλινο με τζάκι. 

Στο Μούρεσι, στην ίδια πηλιορείτικη γειτονιά, οι Ορειάδες μοιάζουν από μακριά με μικρό πέτρινο χωριό μέσα στο χωριό. Εδώ μπορείς να νοικιάσεις την πετρόχτιστη, ανεξάρτητη βίλα που διαθέτει δικό της κήπο, φαντασμαγορική θέα στις πηλιορείτικες πλαγιές, σαλονάκι με τζάκι και χουχουλιαστό υπνοδωμάτιο στη σοφίτα. Διαθέτει και μικρή κουζίνα, για έξτρα οικονομία, και κοστίζει 95€ για δύο άτομα με φανταστικό, παραδοσιακό πρωινό. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v