7 στιγμές που ο Πορτοκάλογλου και το Μουσικό Κουτί έδειξαν πως γίνεται

Η καλύτερη μουσική εκπομπή των τελευταίων χρόνων μας έχει δώσει πολλές εκπομπές, που άξια επιβεβαιώνουν τον τίτλο της.

7 στιγμές που ο Πορτοκάλογλου και το Μουσικό Κουτί έδειξαν πως γίνεται

Οι μουσικές εκπομπές ποτέ δεν βρήκαν τη θέση που τους άξιζε στην ελληνική τηλεόραση, αφού στην πλειοψηφία τους απλά γέμιζαν το πρόγραμμα των μεγάλων ή των μικρότερων καναλιών. Για αυτόν τον λόγο ίσως το Μουσικό Κουτί που παρουσιάζουν στη συχνότητα της ΕΡΤ ο Νίκος Πορτοκάλογλου κι η Ρένα Μόρφη κατάφερε να μπει στην καρδούλα των τηλεθεατών, προσφέροντας σπουδαίες καλλιτεχνικές συναντήσεις αλλά και συζητήσεις. Ακόμη δεν έχουμε ξεπεράσει το γεγονός ότι η φετινή σεζόν θα είναι η τελευταία που θα προβάλλεται η εκπομπή όπως είχε ανακοινωθεί από τα social media του γνωστού τραγουδοποιού πριν λίγο διάστημα

Eμείς θυμηθήκαμε κάποιες στιγμές που ο Νίκος Πορτοκάλογλου και το Μουσικό Κουτί μας έδειξαν πως γίνεται κι ελπίζουμε ολόψυχα κάτι να συμβεί κι η εκπομπή να συνεχίζει να βγαίνει στον τηλεοπτικό αέρα της ΕΡΤ.

Μαρία Φαραντούρη- Αλκίνοος Ιωαννίδης

Μετά την προβολή του Μουσικού Κουτιού στο οποίο συμμετείχαν η Μαρία Φαραντούρη κι ο Αλκίνοος Ιωαννίδης το Twitter Βάρεσε υπερωρίες για να υποκλιθούν άπειροι χρήστες του, μπροστά στην μοναδική αυτή μουσική σύμπραξη των δύο σπουδαίων καλλιτεχνών. Το mash up του «Sometimes I feel like a Motherless child» της Μαχάλια Τζάκσον και του Κυπριακού Νανουρίσματος είναι από τα πιο συγκλονιστικά ντουέτα που είχαμε την τύχη να δούμε στην ελληνική τηλεόραση.

Eric Burdon

Ο θρύλος των Animals, Eric Burdon βρέθηκε στο πλατό του Μουσικού Κουτιού όπου και μίλησε για την τεράστια καριέρα του, την Ελληνίδα σύζυγό του μα και για άλλα πολλά κι ενδιαφέροντα. Οι ερμηνείες του ήταν ανατριχιαστικές, ειδικά εκείνη του «Don’t Let me be Misunderstood», που δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα καταφέρουμε να δούμε λάιβ στην ελληνική τηλεόραση.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχθηκαν τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Οδυσσέα Ιωάννου σε μια μουσική βραδιά που τάραξε την «ΚΟΙΝΗ ΗΣΥΧΙΑ»! Ακούσαμε τις ιστορίες τους, τραγουδήσαμε και ανακαλύψαμε τι είναι αυτό που τους ενώνει σε μια αξέχαστη μουσική σύμπραξη στους δέκτες μας. Μαζί τους βρέθηκαν δύο εξαιρετικές φωνές από την νέα γενιά η Μαρία Παπαγεωργίου και ο Απόστολος Μόσιος με τους οποίους ο αιώνιος έφηβος Βασίλης τραγούδησε το «Πάρε με» και το «Σ’ ακολουθώ» σε μια εξαιρετική ερμηνεία.

Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Χρήστος Μάστορας

«Σαν ηφαίστειο που ξυπνά απ' όνειρο βαθύ …» έμοιαζε το Μουσικό Κουτί τον Απρίλιο του 2021. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη καλωσόρισαν την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, μία από τις κορυφαίες Ελληνίδες ερμηνεύτριες με μια διαδρομή που διαρκεί πάνω από σαράντα πέντε χρόνια αλλά και τον Χρήστο Μάστορα σε μια ανατρεπτική μουσική συνάντηση. Αποκορύφωμα της εκπομπής ήταν η συνάντηση των δύο καλλιτεχνών μαζί με τον Πορτοκάλογλου προκειμένου να ερμηνεύσουν όλοι μαζί την μεγάλη επιτυχία του τελευταίου «Χωρίς Αμορτισέρ».

Γλυκερία

Όταν η Γλυκερία βρέθηκε στο «Μουσικό Κουτί» ξέραμε ότι θα ζήσουμε μια βραδιά που θα τιμήσει το ελληνικό τραγούδι όπως του αξίζει. Παρόλα αυτά το τελικό αποτέλεσμα ξεπέρασε και την πιο αισιόδοξη προσδοκία μας, αφήνοντας μας παρακαταθήκη μια συγκλονιστική λάιβ εκτέλεση του «Μέχρι να βρούμε ουρανό» που ποτέ μας δεν ξεπεράσαμε.

Τζώρτζια Κεφαλά από τους Μπλε και Χρήστος Θηβαίος

Το Μουσικό Κουτί δεν φοβήθηκε ποτέ να ροκάρει ειδικά όταν είχε πλάι του καλλιτέχνες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά με τις ερμηνείες τους. Το Mash up του Κοίταξε με δυο φορές των Μπλε με το With or Without you των U2 με την κοινή σύμπραξη των Νίκου Πορτοκάλογλου, Χρήστου Θηβαίου και της Τζώρτζιας Κεφαλάς από τους Μπλε μας απογείωσε και κάθε φορά που το ακούμε, μοιάζει με την πρώτη φορά.

Νατάσα Μποφίλιου και Φοίβος Δεληβοριάς

Η Νατάσα Μποφίλιου κι ο Φοίβος Δεληβοριάς μας χάρισαν ένα από τα καλύτερα «Μουσικά Κουτιά» που είδαμε ποτέ ως τηλεθεατές παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με αγαπημένα μας τραγούδια. Κάθε εκτέλεση ξεχωριστή, κάθε ντουέτο μοναδικό και μια εκπομπή που βλέπεται ακόμη νεράκι παρότι κυκλοφόρησε 3 χρόνια πριν. Από εμάς είναι μεγάλο ναι!

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v