Τα δωρεάν του Ιανουαρίου

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και πολλές ακόμη εκδηλώσεις έχει ο δωρεάν μπαξές του Ιανουαρίου για μικρούς και μεγάλους.

Τα δωρεάν του Ιανουαρίου

Τι κι αν το «πάει ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε παιδιά» ηχεί ακόμη στα αυτιά μας; Τι κι αν τα Χριστούγεννα είναι πλέον παρελθόν; Εμείς ούτε βαρυγκωμάμε, ούτε στεναχωριόμαστε αφού φέτος ελπίζουμε πως όλα τα new years resolutions που πήραμε στην αλλαγή της χρονιάς θα βγουν αληθινά. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει κι η ευχή μας, να πηγαίνουμε σε περισσότερες πολιτστικές εκδηλώσεις, θέατρα και συναυλίες. Καταλαβαίνουμε φυσικά, ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και τα χρήματα δεν περισσεύουν στον καθένα, ωστόσο λύσεις υπάρχουν.

Εμείς από την πλευρά μας σου απλώνουμε μια χείρα βοηθείας, παρουσιάζοντας τις δωρεάν εκδηλώσεις του φετινού Γενάρη.

«Ο Σκρουτζ και τα πνεύματα των εορτών» στο κέντρο δημιουργικής μάθησης Γκράβας (Ταϋγέτου 60, Γκράβα - Τ. 210 2011151)

3 Ιανουαρίου

Πρόκειται για μια παιδική θεατρική παράσταση από την Παιδική Σκηνή Γιάννη Χριστόπουλου σε σκηνοθεσία – θεατρική διασκευή Κέλλυς Σταμουλάκη, την οποία θα κατά-ευχαριστηθούν οι Χριστουγεννόπληκτοι μικροί μας φίλοι. Η «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» έχει ξεχωριστή θέση στη βιβλιογραφία της παγκόσμιας λογοτεχνίας και ο Ντίκενς ένας από τους σπουδαιότερους συγγραφείς που έζησε ποτέ. Η ιστορία που εμπνεύστηκε για τον Σκρουτζ πάντα θα αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για μικρά και μεγάλα παιδιά που λατρεύουν τα Χριστούγεννα.

«Ο παπουτσής και τα ξωτικά» των αδελφών Γκριμ στο κέντρο δημιουργικής μάθησης Ευελπίδων (Ευελπίδων 18, Κυψέλη - Τ. 210 8840520)

4 Ιανουαρίου

Κάθε βράδυ δύο μυστηριώδεις επισκέπτες τρυπώνουν στο εργαστήριο του φτωχού παπουτσή, φτιάχνουν τα ωραιότερα παπούτσια που έχετε δει ποτέ σας και κάνουν ευτυχισμένους και πλούσιους τον παπουτσή και τη γυναίκα του. Αλλά όταν εκείνοι ανακαλύψουν ποιοι είναι οι επισκέπτες βρίσκουν τον τρόπο να τους το ανταποδώσουν. Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ, ζωντανεύει και γίνεται μια υπέροχη παιδική θεατρική παράσταση από την ομάδα θεάτρου La Strada, που δεν πρέπει να χάσεις.

«Η Βασιλοπούλα Ροδογάλη και ο Χρουσαϊτός Άτυς» στο Πολιτιστικό κέντρο Μελίνα (Ηρακλειδών 66Α & Θεσσαλονίκης, Θησείο  - Τ. 210 3452150)

7 Ιανουαρίου

Η Θεατρική Ομάδα ΤΙΚ ΤΑΚ ΝΤΟ παρουσιάζει το Παραδοσιακό Παραμύθι από τη Σμύρνη: “H Βασιλοπούλα Ροδογάλη και ο Χρουσαητός Άτυς”

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, η θεατρική ομάδα Τικ Τακ Ντο επιστρέφει με τη νέα της παράσταση: “Η Βασιλοπούλα Ροδογάλη και ο Χρουσαητός Άτυς”. Το μαγικό λαϊκό παραμύθι από τη Σμύρνη διασκευασμένο με μοναδικό τρόπο από το συγγραφικό δίδυμο της θεατρικής ομάδας Τικ Τακ Ντο.

Λαϊκό Πρόγραμμα με τον μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούζο στο Περιστέρι πολλών αστέρων

4 Ιανουαρίου

Ο Κώστας Βενετσάνος παρουσιάζει κι η Νάντια Καραγιάννη τραγουδά μεγάλες λαϊκές επιτυχίες υπό τις οδηγίες του Παναγιώτη Καρούζου στην πλατεία Δημαρχείου Περιστερίου (δίπλα στον σταθμό του μετρό). Ένας χαμούλης θα γίνει επομένως να πας από νωρίς για να πιάσεις την καλύτερη θέση.

Από τις 23 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ, η Bεράντα του Φάρου μεταμορφώνεται στο απόλυτο Χριστουγεννιάτικο σημείο συνάντησης για τους επισκέπτες του Κέντρου Πολιτισμού.

Christmas pop up bar στο ΚΠΙΣΝ

Από τις 23 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου

Με πανοραμική θέα στο ΚΠΙΣΝ και τις φαντασμαγορικές φωτιστικές εγκαταστάσεις του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, ένα εντυπωσιακό pop up bar -ειδικά σχεδιασμένο για τις γιορτές- κάνει την εμφάνισή του στην πόλη μας.

Το 360° Christmas Pop-Up Bar, σχεδιασμένο από την αρχιτέκτονα - σκηνογράφο Ελίνα Λούκου, προτείνει έντονα χρώματα και αφαιρετικές γραμμές μετατρέποντας την Bεράντα του Φάρου σε ένα εορταστικό μπαρ με σύγχρονη αισθητική. Τρία μεγάλα χρωματιστά αντικείμενα, εμπνευσμένα από Χριστουγεννιάτικα στολίδια, προσκαλούν τους επισκέπτες να ακούσουν μουσική και να κοιτάξουν την πόλη μέσα από ένα μαγικό Χριστουγεννιάτικο φίλτρο. Αγαπημένοι DJs και μουσικοί παραγωγοί και μια μεγάλη λίστα από κοκτέιλ συμπληρώνουν την εμπειρία. Τα dj sets ξεκινούν καθημερινά στις 20:00.

A Tribute to David Bowie - Heroes tribute band στην αγορά του ΚΠΙΣΝ

8 Ιανουαρίου

Την Κυριακή, 8 Ιανουαρίου, στην επέτειο γέννησης του David Bowie, η Αγορά του ΚΠΙΣΝ υποδέχεται την Heroes tribute band, την πρώτη πολυσυλλεκτική μπάντα στην Ελλάδα προς τιμή του εμβληματικού αυτού καλλιτέχνη, σε ένα πρόγραμμα που όλες οι μουσικές περίοδοί του θα παρελάσουν χρονολογικά.

Η "Heroes" είναι η μοναδική tribute band που αποτελείται από διαφορετικούς τραγουδιστές, καθώς κάθε ερμηνευτής αποτυπώνει ένα σημείο, μια περίοδο από το τεράστιο έργο του David Bowie.

Η έκθεση του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης "Αναπαράσταση" του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στο The Project Gallery

Από 20 Δεκεμβρίου έως 28 Ιανουαρίου

Η πρώτη ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου, Αναπαράσταση έγινε ο πυρήνας του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ως μια κομβική έννοια που συμπυκνώνει και εκφράζει το πώς βλέπουμε, αντιλαμβανόμαστε και βιώνουμε τον κόσμο που μας περιβάλλει. Στο σινεμά του Θόδωρου Αγγελόπουλου, αλλά και στην τέχνη γενικότερα, η αναπαράσταση ταυτίζεται με την ανθρώπινη ερμηνεία της πραγματικότητας και της ίδιας της ζωής.

Η έκθεση εξερευνά τις διαφορετικές παραλλαγές και αποδόσεις της αναπαράστασης: την ανασύσταση, την αναθέσπιση και την ανακατασκευή. Στο πλαίσιο της έκθεσης, δώδεκα καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό αντλούν έμπνευση από το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Αγγελόπουλου και στοχάζονται στις μορφές, το περιεχόμενο και τα όρια που συνοδεύουν τη διαδικασία της αναπαράστασης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v