Πέντε signature cocktails που πρέπει να δοκιμάσεις τώρα στην Αθήνα

Βγήκαμε για κοκτεϊλότσαρκα στην πόλη μας και προτείνουμε πέντε ιδιαίτερα, μεθυστικά, αρωματικά signature κοκτέιλ.

Πέντε signature cocktails που πρέπει να δοκιμάσεις τώρα στην Αθήνα

Η πόλη έχει γεμίσει κοκτέιλ μπαρ και πολύ καλά κάνει. Όμως πόσο συχνά δοκιμάζουμε πλέον κάτι που μας αφήνει εντυπωσιασμένους;

Σπάνια.

Είναι δύσκολο πλέον να φτιάξεις κάτι που θα μείνει στους κάλυκες του θαμώνα, όμως σε πολλές περιπτώσεις οι signature δημιουργίες των μπαρ δίνουν το σωστό παράδειγμα για το πώς πρέπει να είναι ένα σωστό κοκτέιλ.

Παρακάτω προτείνουμε πέντε τέτοιες επιλογές από πέντε αγαπημένα κοκτέιλ μπαρ της Αθήνας – νέα και κλασικά.

Baba Au Rum στο Baba Au Rum

Tο street bar της οδού Κλειτίου παραμένει ένα από τα πιο επιδραστικά της χώρας και δεν βρίσκεται αδίκως σταθερά στη λίστα των The World’s 50 Best Bars. Οι signature δημιουργίες του περιστρέφονται γύρω από τα ρούμια και το ομώνυμο Baba Au Rum είναι εξαιρετικό: ένα σύνθετο αλλά ισορροπημένο umami Daiquiri με βανίλια, γλυκό σερί, δρυ, λάιμ, βασιλικό και πολλές βοτανικές νότες. Φτιάχνεται με ρούμι Barcelo Imperial από τη Δομινικανή Δημοκρατία. Η τιμή του στα 10€.

Quince Bullevardier στο Barreldier

Ο Mario Basso και η ομάδα του βρίσκονται πίσω από ένα κοκτέιλ μπαρ που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Στον «δρόμο του βαρελιού» αρκετά κοκτέιλ παλαιώνουν και ωριμάζουν σε βαρέλι. Επιλέγουμε το Quince Bullevardier, μια δική τους παραλλαγή του κλασικού Bullevardier, φτιαγμένο με Rye και Bourbon ουίσκι, με bitters και το δικό τους κόκκινο βερμούτ. Ωριμάζει για τρεις μήνες σε μια γυάλα μαζί με κυδώνι, και σερβίρεται με χειροποίητο κυδωνόπαστο. Η τιμή του στα 12€.

Dragon Ball στον Κόκκινο Λωτό

Στο αγαπημένο κοκτέιλ μπαρ των Εξαρχείων, δοκιμάζουμε ένα υπέροχο κοκτέιλ φόρο τιμής ως όνομα στην θρυλική παιδική σειρά, με Blend από πέντε διαφορετικά ρούμια, φρέσκο μάνγκο, lime, λικέρ πεπόνι, αφρό απο lime και φρέσκο ginger. Αρωματίζεται με bitters από δαμάσκηνο και έλαια από λεμόνι. Η τιμή του στα 8€.

Fervid στο Grasshoppers

Στην «πιάτσα» πίσω από τη Στέγη, στον Νέο Κόσμο, η ομάδα του γειτονικού Naif έστησε έναν all day χώρο, ο οποίος μεταξύ άλλων σερβίρει και μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα signature κοκτέιλ. Επιλέγουμε το Fervid, μια καπνιστή, umami εκδοχή της Μαργαρίτας με μεσκάλ, ράσμπερι, τζίντζερ, λάιμ, ντοματίνι και bitters. Η τιμή του στα 10€.

Beetlejuice Fashioned στο Uncle Tan’s

Στο ιδιαίτερο αυτό μπαρ ο Πειραιάς βρίσκεται σε ανοικτή συνομιλία με τη Σιγκαπούρη μέσα από εκκεντρικά κοκτέιλ που αναβιώνουν ξεχασμένες συνταγές. Η λίστα του περιλαμβάνει πληθωρικές signature δημιουργίες με ασιατικά spirits, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Beetlejuice Fashioned, μια υπέροχη παραλλαγή του κλασικού κοκτέιλ, το οποίο φτιάχνουν με blend ιαπωνικού και ιρλανδέζικου ουίσκι, μανιτάρια σιτάκε (!) και σιρόπι από Miso. Η τιμή του στα 10€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v