Τα καλύτερα ροκάδικα από τα Εξάρχεια μέχρι του Ψυρρή

Από τα Εξάρχεια μέχρι του Ψυρρή, πέντε καθαρόαιμα ροκάδικα καλύπτουν το κενό που άφησε το κλείσιμο του Mo Better.

Τα καλύτερα ροκάδικα από τα Εξάρχεια μέχρι του Ψυρρή

Αφιερώματα επί αφιερωμάτων στα ροκόμπαρα της πόλης, μοιάζουν να συμφωνούν σε ένα πράγμα: Τα περισσότερα βρίσκονται εκτός κέντρου, σε δυτικά, βόρεια και νότια προάστια. Αν τώρα εσύ είσαι παιδί του κέντρου, μην στεναχωριέσαι και μην απελπίζεσαι. Ξέρουμε πού θα πας για να ακούσεις τις ροκιές που λαχταρά η ψυχούλα σου, από τα Εξάρχεια ως του Ψυρρή.

Old Boy 
Λεωφόρος Αλεξάνδρας 56, τηλ: 21 3043 6051

Ίσως το πρώτο στέκι που έρχεται στο μυαλό των φανατικών ροκ-ο-μεταλάδων όταν μιλάμε για ροκάδικα στο κέντρο, το Old Boy είναι ένας Ναός για να ακούσεις rock n'roll, hard rock και heavy μουσικές τσουγκρίζοντας μπίρες με την παρέα. Τους τοίχους του κοσμούν οι απαραίτητες αφίσες και εξώφυλλα άλμπουμ για να χαζεύεις ανάμεσα στα ποτά και το headbanging, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα παίζουν βραδιές με αφιερώματα σε διάφορα είδη του σκληρού ήχου. Τα ποτά είναι καθαρά, οι μπίρες σε ικανοποιητική ποικιλία και καλές τιμές: από 4€.

Bad Tooth 
Κακουργιοδικείου 6, Ψυρρή, τηλ.: 21 3090 7715

Στιλάτο και κατάμαυρο, εμπνευσμένο από τη Νέα Υόρκη των 70s, με μεγάλη μπάρα που παραπέμπει σε ποτάδικο και μουσικές που καλύπτουν όλο το φάσμα punk-rock-garage-new wave (σκέψου Ramones, Joy Division, Exploited και πάει λέγοντας) αλλά δε λέει όχι και σε Hip Hop βραδιές. Καλεσμένοι DJs αναλαμβάνουν συχνά τα decks, ενώ τακτικά φιλοξενεί και live. Έχει και πολλά special και premium ποτά, και καλές τιμές: από 6€ το απλό ποτό, από 4€ οι μπύρες. Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα του στο Facebook για events και εκπλήξεις.

Closer 
Ναυαρίνου 12, Εξάρχεια, τηλ.: 21 0364 7437

Ιστορικό ροκάδικο των 90s, μετακόμισε από τη Σίνα στην Ιπποκράτους και πλέον ζει την τρίτη μετενσάρκωσή του στη Ναυαρίνου, χωρίς να απαρνείται τον ροκ χαρακτήρα του, αλλά και χωρίς αγκυλώσεις. Εδώ θα ακούσεις rock, darkwave, garage, post punk, synth μελωδίες, και οτιδήποτε από Frank Zappa μέχρι Λένα Πλάτωνος, και θα πιείς ωραιότατα ποτά από 6€ και κοκτέιλ από 7€. Ανοίγει καθημερινά από τις 22.00, Παρασκευή και Σάββατο από τις 23.00.

Off the Chain 
Ζωοδόχου Πηγής 25, Εξάρχεια, τηλ.: 21 3040 0369

Το αγαπημένο αφτεράδικο των Εξαρχείων, ανοίγει μόνο Παρασκευές και Σάββατα, μαζεύει κόσμο μετά τις 2.00, και παίζει τις καλύτερες alternative, indie, punk, new wave και rock'n'roll μουσικές τις πόλεις. Κινείται στον δρόμο που χάραξε το θρυλικό Mo Better, με ένα κεντρικό μπαρ όπου βρίσκεται το dancefloor, ένα μικρότερο για τους πιο ήρεμους το οποίο περιτριγυρίζεται από παιχνίδια και ένα παταράκι ό,τι πρέπει για χαλάρωση και περιπτύξεις. Το απλό ποτό στα 7€.

Buy or Die 
Θεμιστοκλέους 68, Εξάρχεια, τηλ.: 21 3029 4158

Το πιο funky μαγαζί με ρούχα των Εξαρχείων επεκτάθηκε πριν από μια δεκαετία σε μπαράκι, κι έκτοτε συνεχίζει ακάθεκτο να παίζει τις ωραίες, ροκίζουσες μουσικές του και να μας σερβίρει τα πρώτα ποτά της ημέρας (ανοίγει καθημερινά στις 18.00 το απόγευμα) και τα τελευταία της επόμενης (μένει ανοιχτό ως τις 5.00). Στον κατάλογό του θα βρεις μπύρες από 3€ και ποτά από 7€, ενώ συχνά πυκνά φιλοξενεί πάρτι και θεματικές βραδιές. Λεπτομέρειες και events, στη σελίδα του στο Facebook.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v