Στην Ελλάδα τα πρώτα κρούσματα της παραλλαγής Κράκεν του κορωνοϊού

Τα πρώτα 6 κρούσματα της ιδιαίτερα μεταδοτικής, νέας παραλλαγής του κορωνοϊού καταγράφηκαν στη χώρα μας.

Στην Ελλάδα τα πρώτα κρούσματα της παραλλαγής Κράκεν του κορωνοϊού

Την πρώτη εβδομάδα του χρόνου καταγράφηκαν στην Ελλάδα τα 6 πρώτα κρούσματα της παραλλαγής ΧΒΒ.1.5, γνωστής και ως Κράκεν, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ.

Στο δελτίο που εκδόθηκε σήμερα δεν αναφέρεται ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων του εν λόγω χρονικού διαστήματος, ούτε τα συνολικά κρούσματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν 128 νέες διασωληνώσεις ασθενών με λοίμωξη CοViD-19 (119 την προηγούμενη εβδομάδα), και 149 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 85 έτη (την προηγούμενη φορά οι θάνατοι ήταν 141).

Η ηλικία των διασωληνωμένων πέφτει σταθερά. Στα μέσα Δεκεμβρίου, η μέση ηλικία των διασωληνωμένων έιχε φτάσει τα 77 έτη, υποχωρώντας σταδιακά στα 75 έτη. Το στοιχείο αυτό δείχνει πως η αύξηση των διασωληνώσεων αφορά ολοένα και μικρότερες ηλικίες.

Η υπο-παραλλαγή ΒΑ.5 εξακολουθεί να είναι η συχνότερη υπο-παραλλαγή της Όμικρον στην χώρα μας, ενώ η ποσοστιαία αναλογία των δύο υπο-παραλλαγών ΒQ.1 και BQ.1.1 παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με τις υπόλοιπες υπο-παραλλαγές του στελέχους ΒΑ.5.

Ακολουθεί ο πίνακας με τα καταγεγραμμένα στοιχεία:

*Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ εξακολουθεί να δίνει χαμηλό αριθμό θνητότητας, παρά το γεγονός ότι η Eurostat εμφάνιζε πριν από λίγο καιρό πρώτη την Ελλάδα σε υπερβάλλουσα θνητότητα.

Με πληροφορίες από το Iatronet.gr 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v