Σούπερ vintage μπαράκια στην Αθήνα

Ατμοσφαιρικά, αριστοκρατικά, talk of the town και εντελώς vintage, αυτά είναι επτά από τα πιο καλαίσθητα μπαρ της πόλης.
Σούπερ vintage μπαράκια στην Αθήνα
Vintage διακόσμηση, έπιπλα αντίκες, εντυπωσιακοί πολυέλαιοι, μικρά αρχιτεκτονικά αριστουργήματα και αριστοκρατική αίσθηση άλλων εποχών μας «σερβίρουν» μαζί με τα φοβερά τους κοκτέιλ επτά από τα πιο κομψά μπαρ της Αθήνας.

Zambri
Αγίου Δημητρίου 9, Κηφισιά, τηλ. 210 6230063

Ένα διώροφο αρχοντικό στην Κηφισιά μεταμορφώθηκε σε all day χώρο γεμάτο στιλ: Στο Zambri κυριαρχεί η πέτρα και το ξύλο, ενώ τον δικό τους τόνο δίνουν οι ξύλινες πολυθρόνες, τα vintage φωτιστικά, τα αρώματα του περουβιανού καφέ και οι γεύσεις των κοκτέιλ, όπως το Zambri με ρούμι, ανανά, γκρέιπφρουτ, λάιμ και bitters. Τα κοκτέιλ στοιχίζουν περί τα 9€.

Au revoir
Πατησίων 136, τηλ: 2108223966

Απόλυτα ‘60s, απόλυτα vintage, απόλυτα… θρύλος, αυτό το μπαράκι της Πατησίων είναι ένα από τα παλαιότερα της πόλης. Πρόκειται για μία old school μπάρα που φιλοξένησε τις βραδιές μεγάλων προσωπικοτήτων – όπως του Φρανκ Σινάτρα. Ο χώρος σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Αριστομένη Προβελέγγιο και διατηρεί την παλιά αριστοκρατική αύρα του χάρη στην τζαμαρία, τα κουρτινάκια και τα έπιπλά του. Εδώ θα βρείτε και μια εντυπωσιακή λίστα λικέρ.

Otto 
Καλαμιώτου 18 και Ευαγγελιστρίας 33, τηλ: 6987454777

Πολυέλαιοι, ψηλοτάβανες αίθουσες, vintage κιγκλιδώματα, ατμοσφαιρικοί φωτισμοί, τζαμαρίες και άνετες αρχοντικές πολυθρόνες είναι το σκηνικό που θα συναντήσετε στο Otto, την αλλοτινή εξοχική κατοικία του βασιλιά Όθωνα, που σήμερα σερβίρει όλη μέρα εντός και εκτός του νεοκλασικού, μια ανάσα από την πιάτσα της Αγίας Ειρήνης. Το πρωί τσιμπολογάμε γκουρμέ σνακ με καφεδάκι και αργότερα δοκιμάζουμε υπέροχα κοκτέιλ, περί τα 8-10€.

Upupa Epops
Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 212 1055214

Πιο vintage δεν γίνεται: Τα παλιά έπιπλα, οι «φθαρμένοι» τοίχοι, οι εντυπωσιακοί πολυέλαιοι, η μεγάλη μπάρα και το θεατράλε σκηνικό καθιστούν το Upupa Epops των Πετραλώνων μία από τις πιο στιλάτες, προσεγμένες νέες αφίξεις. Το vintage σκηνικό συνεχίζεται και στην υπέροχη αυλή με τα ρετρό τραπέζια, τα αραμπέσκ πλακάκια και τα φωτιστικά, σκηνικό που θα μπορούμε να απολαμβάνουμε… θερμαινόμενο, και τον χειμώνα. Εδώ τα κοκτέιλ είναι εξωτικά, αρωματικά και υπέροχα και στοιχίζουν περί τα 8€.

Faust
Καλαμιώτου 11, τηλ: 21 0323 4095

Στην καρδιά της Αθήνας, πίσω από την πλατεία της Αγίας Ειρήνης, αυτός ο εντελώς θεατράλε χώρος έχει γίνει στέκι καλλιτεχνών. Στους τρεις ορόφους, όλοι τους με ατμοσφαιρικό φωτισμό και μια αίσθηση «καμπαρέ» άλλων εποχών, περιλαμβάνεται μπαρ-μουσική σκηνή, lounge bar και θεατρική σκηνή, που φιλοξενεί πολλές εκδηλώσεις κάθε εβδομάδα. Τα κοκτέιλ στοιχίζουν 10€ - δοκιμάστε το Moulin Rouge με λικέρ μαστίχας, τζιν, λάιμ, crème de mure και bitters πορτοκαλιού.

Κύριος
Δορυλαίου 4, Πλατεία Μαβίλη, τηλ: 21 0640 0615

Το στιλ και η φινέτσα μιας άλλης εποχής είναι αυτό που κάνει τον «Κύριο» της πλατείας Μαβίλη να ξεχωρίζει. Σε έναν μικρό χώρο, απλώνει μερικά αριστοκρατικά τραπεζάκια και μπάρες, ανάμεσα σε καθρέφτες, εξωτικές διακοσμητικές λεπτομέρειες, κεριά – άλλα αποπνέουν κομψότητα, ως και οι καλοσχεδισαμένες ποδιές του προσωπικού. Εδώ δοκιμάζουμε ωραία κλασικά κοκτέιλ στα 9€, όπως apple martinis, aperol spritz, negroni, manhattan και μαργαρίτες.

42 
Κολοκοτρώνη 3, τηλ: 6948242455

Στιλάτο, ψαγμένο και πολυβραβευμένο για την μπάρα του και τους έμπειρους mixologists του, το 42 στην καρδιά της πόλης δεν ξεχωρίζει μόνο για τα μοναδικά του κοκτέιλ (περί τα 8-10€), αλλά και για τον υπέροχο χώρο του. Πρόκειται για έναν μεγάλο, αριστοκρατικό χώρο με ατμοσφαιρικούς φωτισμούς που κολακεύουν το ξύλο και τα δέρματα, ήτοι τα βασικότερα «υλικά» του. Οι μουσικές που κινούνται σε jazz και world μονοπάτια του ταιριάζουν απόλυτα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v