Οι μεγαλύτερες διάσημες απώλειες του 2022

Το 2022 δεν μας φέρθηκε πολύ καλά καθώς μέσα στην χρονιά αποχαιρετήσαμε πολλά κι αγαπημένα διάσημα πρόσωπα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Οι μεγαλύτερες διάσημες απώλειες του 2022

Πολλοί ήταν δυστυχώς οι διάσημοι που δεν βρίσκονται πια ανάμεσά μας, καθώς απεβίωσαν το 2022. Αγαπημένοι, ταλαντούχοι, διορατικοί, βραβευμένοι, δημοφιλείς και πρωτοπόροι όλοι και όλες που μας αποχαιρέτησαν άφησαν πίσω τους σημαντικό έργο, αφού καταγράφηκαν ως από τις πλέον σημαντικές προσωπικότητες στον χώρο τους. Ας θυμηθούμε κάποιους από αυτούς κι ας στους ευχαριστήσουμε ακόμη μια φορά για τις στιγμές και τις αναμνήσεις που μας χάρισαν.

Βαγγέλης Παπαθανασίου

«Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο μεγάλος Έλληνας Βαγγέλης Παπαθανασίου έφυγε από τη ζωή αργά το βράδυ της Τρίτης 17 Μαΐου» ανέφερε η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπούσε τον βραβευμένο με Όσκαρ Vangelis –ο οποίος ήταν 79 ετών-, βυθίζοντάς μας στη θλίψη.

Ειρήνη Παππά

Σύμβολο ελληνικότητας και σταρ με διεθνή απήχηση, η Ειρήνη Παππά έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 96 ετών στις 14 Σεπτεμβρίου 2022.

Ντίνα Κώνστα

Η Ντίνα Κώνστα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, στις 3 Ιουλίου 2022 με τον θάνατό της να σκορπίζει θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και σε όσους fans την αγάπησαν. Η Ντένη Μαρκορά μας επεφύλασσε ένα πικρό αποχαιρετισμό, που ακόμη δεν έχουμε ξεπεράσει.

Μάρθα Καραγιάννη

Η σπουδαία ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή το μεσημέρι της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου, με πλήθος κόσμου να την αποχαιρετά, καθώς ήταν μια από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες της χρυσής εποχής του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Aλέξανδρος Νικολαΐδης

Ο δις Ολυμπιονίκης του Tae Kwon Do έφυγε από τη ζωή στις 14 Οκτωβρίου 2022 μετά από μάχη δύο ετών με μια σπάνια μορφή καρκίνου. Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από μια σπαρακτική ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε από τον λογαριασμό του στο Facebook, την οποία υπέγραφε ο ίδιος.

https://www.in2life.gr/article/1017049/pethane-o-olympionikhs-alexandros-nikolaidhs--h-sygklonistikh-toy-anarthsh

Αλέκος Φασιανός

Στις 16 Ιανουαρίου 2022 έφυγε απόψε από τη ζωή, σε ηλικία 87 ετών, ο Αλέκος Φασιανός. Ο εμβληματικός ζωγράφος, που σφράγισε με το έργο του την εποχή του, αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα υγείας.

Δάκης

Στις 29 Μαΐου 2022 σίγησε η φωνή του Δάκη, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 79 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη τους χιλιάδες θαυμαστές του.

Μίνα Αδαμάκη

Στις 11 Νοεμβρίου 2022 οι Τρεις Χάριτες έμειναν δύο μιας και η Μίνα Αδαμάκη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, ύστερα από μακρά μάχη με τον καρκίνο.

Διονύσης Σιμόπουλος

Ο καθηγητής Διονύσης Σιμόπουλος απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών στις 7 Αυγούστου 2022. Ο αστροφυσικός και επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Κώστας Καζάκος

Στις 13 Σεπτεμβρίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός Κώστας Καζάκος. Ο Καζάκος ήταν ένας από τους σημαντικότερους θεατρανθρώπους της χώρας, με σπουδαία καριέρα τόσο στην τηλεόραση όσο και στον κινηματογράφο

Ρέι Λιότα

Μια θλιβερή είδηση επεφύλασσε η 26η Μαΐου στον κινηματογραφικό κόσμο. Ο Ρέι Λιότα, ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του, πέθανε σε ηλικία 67 ετών.

Μeat Loaf

Στις 21 Ιανουαρίου του 2022 πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο βετεράνος τραγουδιστής της ροκ και ηθοποιός Meat Loaf (κατά κόσμον Μάρβιν Λι Άντεϊ). Ο Μeat Loaf ήταν γνωστός για την τραγουδάρα που ακούει στο όνομα «I’d Do Anything For Love» που σφράγισε μια σπουδαία και πολυβραβευμένη καριέρα.

Βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ, η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και του κόσμου άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 96 ετών στις 14 Σεπτεμβρίου 2022.

Γουίλιαμ Χαρτ

Στις 13 Μαρτίου 2022 έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Γουίλιαμ Χαρτ σε ηλικία 71 ετών. Ο Χαρτ κέρδισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου το 1986 για το φιλμ «Kiss of the Spider Woman», στο οποίο είχε υποδυθεί έναν ομοφυλόφιλο άνδρα που μοιράζεται ένα κελί με έναν πολιτικό κρατούμενο στη Βραζιλία. Ακολούθησαν τρεις ακόμα υποψηφιότητες για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για τα «Children of a Lesser God» και «Broadcast News» και Β' Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «A History of Violence».

Ζαν Λικ Γκοντάρ

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2022 έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του κινηματογραφικού σκηνοθέτη Ζαν-Λυκ Γκοντάρ σε ηλικία 91 ετών. Ο Γκοντάρ ήταν ο νονός της γαλλικής «νουβέλ βαγκ» κι ένας από τους σπουδαιότερους Ευρωπαίους σκηνοθέτες όλων των εποχών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v