Ο Νίκος Παππάς είναι ο νέος μας έρωτας

Ο μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού είναι ένας πολύ ωραίος τύπος που πάντοτε βρίσκει τον τρόπο να κερδίζει το χειροκρότημά μας.

Ο Νίκος Παππάς είναι ο νέος μας έρωτας

Υπάρχουν πολλοί αθλητές εκεί έξω που σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και εντός αγωνιστικού χώρου, μετατρέπονται σε ημίθεους που μπορούν να πετύχουν όσα φαντάζουν απίθανα στους υπόλοιπους κοινούς θνητούς φιλάθλους. Δεν είναι τυχαίο που οι σπουδαίοι αθλητές χαίρουν παγκόσμιας αναγνώρισης και θαυμασμού ανεξαρτήτως οπαδικού προσήμου. Ανάμεσά τους ωστόσο ξεχωρίζουν κάποιες τυπάρες που πέρα από τις απίστευτες επιδόσεις τους, έχουν τον απεριόριστο σεβασμό μας για τη στάση ζωής τους απέναντι σε όσα αυτή φέρνει στον δρόμο μας. Τυπάρες σαν τον Τεντόγλου τον Ντούσκο αλλά και τον Νίκο Παππά.

Ο μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού έχει αποδείξει πολλές φορές ότι βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας με τις ανιδιοτελείς πράξεις του.

Το μηνιάτικο του στις καθαρίστριες του ΟΑΚΑ

O Παππάς πριν κάποιες μέρες πήρε την απόφασή του να δωρίσει τα χρήματα της φετινής του αμοιβής στις καθαρίστριες του ΟΑΚΑ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ακομπλεξάριστα πως: «Μην το υπεραναλύσουμε και γίνουμε γραφικοί όπως γίναμε με τον Κορυδαλλό (σ.σ. το γήπεδο μπάσκετ που έφτιαξε στις φυλακές). Μετά από τόσα χρόνια εδώ, πλέον οι ανησυχίες και τα προβλήματά μου δεν είναι αν θα μπει η ρουφιάνα η μπάλα στο καλάθι ή αν θα με αδικήσει ο προπονητής. Έχω καθαρό μυαλό να δω και άλλα πράγματα, να δω ανθρώπους που τόσα χρόνια παλεύουν για να έχω εγώ μόνο αυτά τα προβλήματα. Τι θέλω να πω; Συνειδητοποίησα φέτος πόσες φορές άφηνα τον καφέ μου παρατημένο στα αποδυτήρια, τα νερά πεταμένα, πόσες φορές μπήκα με βρώμικα παπούτσια ή πέταξα την πετσέτα. Είναι ένα έμμεσο ευχαριστώ, μια έμμεση συγγνώμη που με φρόντιζαν τόσα χρόνια. Δεν είναι ένα τρελό ποσό. Ας πούμε ότι είναι μια συγγνώμη για τόσα χρόνια που τις αγνοούσα».

Όταν αγκάλιασε τη Μάγδα Φύσσα στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο

Ο μπασκετμπολίστας, Νίκος Παππάς όπως και η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα βρέθηκαν μαζί με μαθητές, φοιτητές στην πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Ο Παππάς δεν φοβάται ποτέ να πάρει θέση για τα κοινωνικά και πολιτικά τεκταινόμενα στη χώρα ούτε να δείξει έμπρακτα τη συμπαράσταση του σε όσους βρίσκονται στη θέση των αδυνάμων, αφού έχουν χάσει τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Το γήπεδο μπάσκετ στις φυλακές Κορυδαλλού

Πριν πέντε χρόνια ο γκαρντ του Παναθηναϊκού ανέλαβε όλα τα έξοδα της κατασκευής ενός γηπέδου μπάσκετ για τους κρατούμενους στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο Παππάς της καρδιάς μας είχε δηλώσει για την απόφαση του ότι: «Η αλήθεια είναι ότι νιώθω αμήχανα ακόμα και τώρα που το συζητάμε αλλά πλέον είναι κάτι γνωστό. Δεν ήταν ακριβώς ανάγκη μου να το κάνω. Υπήρχαν κάποιοι φίλοι μου οι οποίοι ήταν θεωρητικά κρατούμενοι, είχα μια επικοινωνία, ήξερα ότι τους αρέσει το μπάσκετ, ήξερα ότι τους αρέσουν οι αθλητικές δραστηριότητες. Τότε μπορούσα κι εγώ, ήταν πιο άνετη η τσέπη μου και πήραμε αυτήν την πρωτοβουλία διότι δεν μπορούσε ούτε το κράτος ούτε η διεύθυνση εκεί να το τακτοποιήσει αυτό το ζήτημα».

Γιατί δεν πούλησε ποτέ οπαδιλίκι

Όταν το 2021 ο Νίκος Παππάς υπέγραψε στην ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ δεν έκρυψε τα Παναθηναϊκά του αισθήματα εξηγώντας τα στην παρουσίαση του νέτα, σκέτα και σταράτα όπως θα έπρεπε. «Είναι γεγονός... Ευχαριστώ και τα παιδιά της Original, τα οποία από τότε που έγινε γνωστό, ότι έρχομαι στην ΑΕΚ, με δέχτηκαν με θέρμη. Δεν θα πουλήσω εκδούλευση. Ξέρουν όλοι τα οπαδικά μου αισθήματα. Είμαι Παναθηναϊκός. Κάθε κύτταρό μου είναι «Παναθηναϊκό» πάνω μου. Και Παναθηναϊκός-ΑΕΚ να παίξουν στο ποδόσφαιρο μεθαύριο εγώ θα είμαι Παναθηναϊκός. Αυτό δεν αναιρεί, όμως, ότι σε ιδεολογικά και σε άλλα πολύ πιο σημαντικά πράγματα, έχουμε κοινό παρονομαστή με τους οπαδούς της ΑΕΚ. Το γνωρίζουν και το εκτιμούν αυτό» δήλωσε ο διεθνής μπασκετμπολίστας.

Γιατί μόνο αυτός είχε τα κότσια να ανοίξει beef με τον Αντετοκούνμπο

Στους μπασκετικούς κύκλους είναι γνωστή η ιστορία του μονού που είχε παίξει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (σε πολύ μικρή ηλικία) με τον φτασμένο τότε και διεθνή Νίκο Παππά. Το μονάκι έληξε 21-0 υπέρ του Παππά με τον Νίκο να μην διστάζει λίγα αργότερα να ξαναπροκαλέσει τον τότε MVP του NBA. Ξέρεις πολλούς που θα είχαν τα κότσια να το κάνουν;

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v