5 φορές που ο Ντούσκος τράβηξε κουπί στις καρδιές μας

O χρυσός Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος πέρα από εξαιρετικός αθλητής είναι κι ένας άνθρωπος που εύκολα θα κάναμε παρέα.

5 φορές που ο Ντούσκος τράβηξε κουπί στις καρδιές μας

Ο Στέφανος Ντούσκος τραβάει κουπί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ωστόσο οι περισσότεροι τον μάθαμε τον Ιούλιο του 2021, όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο απλό σκιφ της κωπηλασίας στους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Έκτοτε μπήκε στις καρδιές μας όχι μόνο για τα σπουδαία αθλητικά επιτεύγματά του, αλλά γιατί είναι ένας πολύ προσιτός τύπος που εύκολα κάναμε παρέα. Αποφασίσαμε λοιπόν να σου παραθέσουμε πέντε καλούς λόγους που τον συμπαθούμε ιδιαίτερα.

Γιατί έκανε προπόνηση α λα Ρόκι για να φτάσει στο χρυσό μετάλλιο

«Εγώ έτρωγα παγάκια, όταν ήμουν στην ελαφριά κατηγορία. Από το 2016 για να πιάσω τα κιλά και να ξεχάσω την πείνα μου, έτρωγα τσίχλες και παγάκια για να είμαι στα κιλά που πρέπει. Αν είσαι παραπάνω στα γραμμάρια για παράδειγμα, κόβεσαι. Ήμουν στο Ρίο τότε και πιο μικρός. Δεν έτρωγα πάρα πολλά τρία τέσσερα την ημέρα. Ούτε νερό μπορείς να πιεις εκείνη την περίοδο γιατί αυξάνει τα γραμμάρια, οπότε το κάνεις για να ξεδιψάσεις και λίγο» (απόσπασμα συνέντευξης του στην ΕΡΤ).

Γιατί θέλει να εμπνεύσει μικρότερα παιδιά να ασχοληθούν με την κωπηλασία

«Δεν κουράστηκα με τις συνεντεύξεις. Την κωπηλασία δεν την ξέρει ο κόσμος και καλό είναι να τη μάθει και να μπορέσουν τα μικρά παιδιά να αρχίσουν στο σπορ. Ναι, στην κωπηλασία οι βάρκες δεν έχουν ονόματα. Μπορείς να δώσεις όνομα σε μια βάρκα αν είναι δική σου. Εγώ έδωσα όνομα στην καινούργια βάρκα που μου πήρε δώρο ο Δήμος Ιωαννίνων. Έγραψα με δικά μου γράμματα "Στέφανος Ντούσκος» (απόσπασμα από συνέντευξή του στο sport24.gr).

Γιατί είναι Γιαννιώτης κι αγαπά πολύ την πόλη του

Μόλις είχε ακουστεί ο εθνικός ύμνος στο Τόκιο κι είχε γίνει η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Στέφανο. Αυτός αντί να ονειροβατεί και να βγάζει selfie για τον λογαριασμό του στο Instagram, θυμήθηκε την πόλη του, τα Γιάννενα, καθώς από τη λίμνη τους ξεκίνησαν όλα. «Την ώρα του ύμνου σκεφτόμουν τα πάντα. Την προπόνησή μου, τον προπονητή μου, τους γιατρούς, την οικογένειά μου… Δεν έχω λόγια. Εφερα στα Γιάννενα το χρυσό μετάλλιο! Τρέμω ολόκληρος που κρατάω το χρυσό. Δεν έχω λόγια», δήλωσε στις κάμερες.

«Μην αγχώνεσαι μαμά... Θα δούμε, θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ!»

Άλλοι πριν από έναν τελικό Ολυμπιακών Αγώνων θα είχαν απομονωθεί και δεν θα μιλούσαν σε άνθρωπο, ενώ το άγχος τους θα βαρούσε κόκκινο. Ο Στέφανος όμως δεν είναι σαν τους άλλους. Ο Στέφανος πήρε τηλέφωνο τη μαμά του και την είπε: «Μην αγχώνεσαι μαμά... Θα δούμε, θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ!» όπως δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της μετά την επιτυχία του γιου της στο Τόκιο.

Γιατί η παραίτηση είναι άγνωστη λέξη για εκείνον

«Ήθελα να τα παρατήσω, αλλά με κράτησε η αγάπη για την κωπηλασία. Η στήριξη από τους γονείς και τα συγγενικά μου πρόσωπα ήταν εξαιρετικά σημαντική, διότι ήταν εκείνοι που με κράτησαν στο άθλημα.

Υπήρχαν πολλές δύσκολες στιγμές, κατά τις οποίες ήθελα να τα παρατήσω· όπως προείπα, το άθλημα δεν έχει προβολή, έτσι δεν υπήρχε κάποιο μέλλον πριν από την εμφάνιση των χορηγών, οπότε δε μπορούσα να συνεχίσω. Η οικογένειά μου με βοήθησε, ώστε να συνεχίσω την κωπηλασία» (απόσπασμα από συνέντευξή του στο σάιτ της ΕΡΤ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v