Οι πιο… δολοφονικοί Άγιοι Βασίληδες της μεγάλης οθόνης

Παίρνουν τσεκούρια και ό,τι άλλο βρουν μπροστά τους και σφάζουν κοσμάκη. Αυτοί οι Άγιοι Βασίληδες μόνο… άγιοι δεν είναι.

Οι πιο… δολοφονικοί Άγιοι Βασίληδες της μεγάλης οθόνης

Ένα από τα πιο τρομακτικά υποείδη ταινιών τρόμου είναι εκείνο στο οποίο ο Άγιος Βασίλης είναι ένας τρομακτικός δολοφόνος. Σε αυτές τις ταινίες η παιδική αθωότητα του χαρούμενου St. Nick όπως είναι το «χριστιανικό» του όνομα δεν υφίσταται πια.

Ο Άγιος έχει μεταμορφωθεί σε έναν μανιακό δολοφόνο που τιμωρεί εξίσου την άτακτη αλλά και την καλή συμπεριφορά.

Και μας χαρίζει ουκ ολίγες γιορτινές ανατριχίλες.

Silent Night, Deadly Night 2 (1987)

Ακόμα πιο ανατριχιαστικός από τον προκάτοχό του, ο Άγιος Βασίλης του σίκουελ του κάλτ θρίλερ τρόμου των 80s είναι ο ενήλικος πλέον Ρίκι. Μην μπορώντας ακόμα να ξεχάσει την εικόνα του μεγαλύτερου αδερφού του Μπίλι, ο οποίος σκοτώθηκε από την αστυνομία μπροστά στα μάτια του παίρνει εκδίκηση με τον πλέον… εορταστικό τρόπο. Φορά τη στολή που άφησε πίσω του ο αδελφός του και ξεκινάει το σφάξιμο.

Silent Night (2012)

Σε μια μικρή αμερικανική πόλη, ένας δολοφόνος Άγιος Βασίλης είναι ελεύθερος και διψάει για αίμα. Οι μέθοδοί του είναι βάναυσες και από την μανία του δεν γλιτώνουν ούτε τα παιδάκια. Τα όπλα του; Ένα τσεκούρι και ένα δρεπάνι. Αρκούν για να σφάξει κόσμο και κοσμάκη σε γιορτινό κλίμα. Αποκορύφωση του μένους του, η σκηνή με την άτυχη κοπέλα που γίνεται κιμάς.

Game Over (1989)

Το ελάχιστα γνωστό γαλλικό αυτό slasher περιλαμβάνει έναν από τους πιο τρομακτικούς δολοφόνους Άγιους Βασίληδες που έχουν αποτυπωθεί ποτέ στο σέλιλοιντ. Αυτό που το κάνει τόσο τρομακτικό είναι ότι ένα μικρό αγόρι είναι ο άμεσος στόχος του δολοφόνου, ο οποίος τυχαίνει να είναι ο παππούς του.

Sint (2010)

Η ολλανδική ταινία τρόμου του Ντικ Μάας προσφέρει μια αναζωογονητική ματιά στο υποείδος ταινιών με δολοφόνους Αγιοβασίληδες. Αντί λοιπόν να έχει τον κλασικό δολοφόνο ντυμένο με το κόκκινο κοστούμι του Άγιου Βασίλη, το Sint φέρνει στο επίκεντρο τον Άγιο Νικόλαο ως μια απαίσια φιγούρα. Όταν το φεγγάρι είναι γεμάτο στις 5 Δεκεμβρίου 1492, ένας πρώην επίσκοπος ονόματι Niklas σφάζει μια συμμορία κλεφτών και δολοφόνων. Στην επέτειο της νύχτας αυτής, τα φαντάσματα των νεκρών έρχονται να στοιχειώσουν την περιοχή κατά τη διάρκεια της ετήσιας γιορτής τους Sinterklaas.

Rare Exports (2010)

Η μυθολογία του Άγιου Βασίλη εμφανίζεται… πειραγμένη σε αυτήν την σκοτεινή σκανδιναβική ταινία τρόμου. Την παραμονή των Χριστουγέννων στα βουνά της Φινλανδίας, μια αρχαιολογική ανασκαφή ανακαλύπτει το παγωμένο πτώμα του Άγιου Βασίλη. Όταν τα μικρά παιδιά στην περιοχή αρχίζουν να εξαφανίζονται ξαφνικά, όλα τα σημάδια δείχνουν τη συμμετοχή του τύπου με την ασπροκόκκινη στολή.

Christmas Evil (1980)

Γνωστή και ως You Better Watch Out, η slasher ταινία του Λιους Τζάκσον παρουσιάζει έναν από τους πιο δολοφονικούς Άγιους Βασίληδες όλων των εποχών. Ένας εργάτης σε εργοστάσιο παιχνιδιών, ψυχικά σημαδεμένος ως παιδί όταν έμαθε ότι ο Άγιος Βασίλης δεν είναι αληθινός, παθαίνει νευρικό κλονισμό αφού τον υποτιμούν στη δουλειά και ξεκινά ένα άνευ προηγουμένου δολοφονικό σερί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v