Βάλε να πιούμε Νέα Φιλαδέλφεια

Βγήκαμε και ήπιαμε τις ποτάρες μας εις υγείαν της Νέας Φιλαδέλφειας και των στεκιών τα οποία ομορφαίνουν τις γειτονιές της.

Βάλε να πιούμε Νέα Φιλαδέλφεια

Τώρα που Χριστουγεννιάζει οι αφορμές για μια έξοδο ποτοποσίας με φίλους και γνωστούς πληθαίνουν κι εμείς ξεκάθαρα στηρίζουμε αυτές τις αφορμές. Παρόλα αυτά λέμε να κινηθούμε και λίγο εκτός κέντρου, μιας και υπάρχουν γειτονιές που το κρατάνε αληθινό χάρη σε υπέροχα μαγαζάκια στα πέριξ τους. Μια από αυτές είναι και η Νέα Φιλαδέλφεια την οποία αξίζει να επισκεφθείς για πολλούς ακόμη λόγους πέρα από το γήπεδο της Αεκάρας.

Εν Αιθρία

Βρυούλων 4, Πλ. Πατριάρχου, τηλ: 210 2582751

Μια από τις αγαπημένες μας μπυραρίες στην Αττική η Εν Αιθρία μοιάζει με μικρό χρωματιστό παράδεισο με σχέδια φτιαγμένα στο χέρι, με μεράκι και φαντασία, να δίνουν μια ξεχωριστή νότα στον χώρο. Εδώ οι παρέες γράφουν τη δική τους ιστορία κάθε βράδυ συνοδεία εκλεκτών μπυρών αλλά και ποιοτικής μάσας.

Βαρελίσιες, μοναστηριακές, weiss, μαύρες, βελγικές, ελληνικές, τσεχικές, γερμανικές κι άλλες πολλές από όλα τα πέρατα της γης είναι οι μπύρες που με ένα νεύμα θα φτάσουν στο ποτήρι σου. Από την άλλη η χοιρινή πανσέτα, το μπούτι κοτόπουλο, παναρισμένο σε φιλέ αμυγδάλου, το μελωμένο ψαρονέφρι, οι παπαρδέλες εν αιθρία, το χοιρινό κότσι κι οι λουκανικo-ποικιλίες δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου. Για πλήρες γεύμα συνοδεία μπυρών υπολόγισε στα 20-23€ το άτομο.

Κίτρινη Γκαζόζα

Λεωφ. Δεκελείας 134, τηλ.: 21 0252 5786

Η Κίτρινη Γκαζόζα είναι ένα από τα πιο συμπαθητικά all day bars της περιοχής, με την πολύχρωμη και θερμαινόμενη αυλή της να κλέβει τις εντυπώσεις. Γεμίζει από νωρίς με κόσμο που πίνει το καφεδάκι του ή δοκιμάζει κάποιο από τα εξαιρετικά finger foods του καταλόγου. Το τριώροφο κλαμπ κοτόπουλο είναι must όπως και το bao bun σε σωτέ γαρίδας, γλάσο σόγιας, σουσάμι, αγγούρι και καρότο αλλά και το πεϊνιρλί με χειροποίητη μπεσαμέλ, γραβιέρα Νάξου και σύγκλινο Μάνης.

Μόλις απογευματιάσει πάρε τη λατρεμένη σπιτική λεμονάδα με ρόδι, γιατί μόλις πέσει η νύχτα ξεκινά η κοκτεϊλοφάση στην Κίτρινη Γκαζόζα υπό dub, reggae, funky και soul ήχων. Συχνά διοργανώνει και λαϊβάκια για μεγαλύτερο τζέρτζελο. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7,5€.

Hacienda all day bar

Σάρδεων 3 (πεζόδρομος), τηλ: 2102533754

Aν θες να πάρεις τον λατινοαμερικάνικο αέρα σου στη Νέα Φιλαδέλφεια, τότε πρέπει να βάλεις στο gps σου τη διεύθυνση του Hacienda κι είναι σίγουρο πως δεν θα χάσεις. Ο κατάλογος έχει μια δεδηλωμένη αγάπη στο Μεξικό που επικροτούμε τόσο στις επιλογές του φαγητού, όσο και σε εκείνες των κοκτέιλ. Αν βρεθείς προς τα εκεί, πιες στην υγειά μας Spicy Paloma με τεκίλα, χυμό λάιμ, χυμό γκρέιπφρουτ και pimento ginger, τη Φραγκώ με λικέρ μαστίχα, βότκα, πουρέ μανταρινιού, φύλλα βασιλικού, simple syrup και χυμό λεμονιού και το Boulevardier με ουίσκι, γλυκό Vermouth, Campari bitter και bitters πορτοκαλιού. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Brauhaus 3k

Λεωφόρος Δεκελείας 67, τηλ.: 21 0252 6624

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Brauhaus 3k (@brauhaus3k)

Οι μπύρες δεν τελειώνουν ποτέ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ειδικά αν επισκεφθείς την Brauhaus 3k που δικαίως αντιμετωπίζεται σαν ναός από τους λάτρεις του είδους. Ο κατάλογός της κρύβει μπύρες- εκπλήξεις από όλο τον κόσμο, ψαγμένα taps κι επετειακές- σπέσιαλ ετικέτες που δύσκολα θα βρεις αλλού. Αν πας τώρα που Χριστουγέννιασε  δοκίμασε την Delirium Noël Christmas της Βέλγικης Ζυθοποιίας Huyghe Brewery και δεν θα χάσεις. Αν πάλι πεινάσεις τότε οι γιγάντιες κρεατοποικιλίες θα σε χορτάσουν και με το παραπάνω. Για ένα γενναίο τσιμπολόγημα, συνοδεία μπυρών υπολόγισε περί τα 20-25€ ανά άτομο.

Baratin Drink and Dine Home Bar

Λεωφόρος Δεκελείας 120, τηλ.: 21 0252 2228

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Baratin (@baratin_home_bar)

Μια επίσκεψη και μόνο στο Baratin αρκεί για να κερδίσει πολλούς πόντους στο παιχνίδι αναζήτησης του επόμενου στεκιού σου. Ο χώρος cozy, industrial και ζεστός με θαυμαστή ισορροπία ξύλου, μετάλλου και δέρματος τηρεί όλες τις αραγματικές προϋποθέσεις των θαμώνων για αυτό και γεμίζει με κόσμο από το πρωί. Οι επιλογές πρωινού και Brunch είναι πολλές και πεντανόστιμες όμως εμείς ήρθαμε εδώ για να πιούμε κι αυτό θα κάνουμε δοκιμάζοντας κάποιες από τις 140 ετικέτες κρασιών εκ των οποίων τουλάχιστον 60 να διατίθενται και by the glass. Αν πάλι είσαι του κοκτέιλ μην χολοσκάς γιατί το Submarine με λικέρ μαστίχα, λεμόνι, βανίλια, Three Cents cherry soda και βύσσινο, και το Mystic mountain με ρούμι, λάιμ, spicy mango και Thomas Henry mystic mango soda θα σε αποζημιώσουν. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

Barsol

Πλατεία Ελ. Βενιζέλου 4, τηλ.:21 0252 9300

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Barsol Cocktail Bar (@barsolmorethanabar)

H φήμη του Barsol έχει ξεφύγει από τα Νεοφιλαδελφειώτικα όρια εδώ και καιρό. Αυτό συμβαίνει γιατί στο μπαρ της καρδιάς μας σερβίρονται  κάποια από τα καλύτερα house blends και premium spirits της πιάτσας μαζί με άψογα εκτελεσμένα κοκτέιλ. Την ίδια ώρα η κουζίνα του ακροβατώντας ανάμεσα στη multi ethnic κουζίνα και την ελληνική γαστριμαργική κουλτούρα, και σού δίνει μια ασυναγώνιστη street food εμπειρία (η ξυλοφουρνιστή πίτσα του και τα αφρατοψωμένια bao buns του είναι must). Επειδή τρώγοντας ανοίγει η όρεξη για κοκτέιλ, στηρίζουμε φανατικά το Los Luchadores με Mezcal, Aperol, Maraschino liqueur, orgeat, lime και ζάχαρη, αλλά και το Kido με Four Roses, Aperol, blackberry, λεμόνι και ζάχαρη. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v