Oικονομικά δωμάτια με τζάκι στο Πήλιο

Ένα Πήλιο τραβιέται τώρα που χειμώνιασε για αυτό κι εμείς βρήκαμε υπέροχα και πολύ οικονομικά δωμάτια με τζάκι για να χουχουλιάσεις την αρίδα σου.

Oικονομικά δωμάτια με τζάκι στο Πήλιο

Κάθε φορά που κάποιος θα αναφέρει στο Πήλιο σε μία του πρόταση, θα ξεκινήσουν συζητήσεις επί συζητήσεων για το ποιο είναι το ομορφότερο χωριό και ποια είναι η καλύτερη περίοδος για να βρεθείς στο κοσμαγάπητο αυτό μέρος. Παρότι η Πηλιάρα είναι παντός καιρού, τον χειμώνα μοιάζει ιδανικό καταφύγιο μακριά από τις πολύβουες κεντρικές πόλεις για ριλαξάρισμα και περιήγηση στα με την πρώτη ματιά ερωτεύσιμα χωριά του, στα λιθόστρωτα καλντερίμια, τα εντυπωσιακά αρχοντικά του και τα πολύχρωμα δάση του.

Ψάξαμε και βρήκαμε λοιπόν οικονομικά δωμάτια και ξενώνες κι αφήσαμε το τζάκι να καίει για του λόγου σου.

Diogenis Hotel

Τσαγκαράδα, τηλ.: 2426 049519

H κοσμοπολίτικη Tσαγκαράδα  κτισμένη σε υψόμετρο πεντακοσίων μέτρων,  αγναντεύει από ψηλά το Αιγαίο και φιγουράρει δικαίως πολλές φορές στη λίστα των ομορφότερων χωριών του Πηλίου. Το Diogenis Hotel μοιάζει ιδανική επιλογή για να μείνεις στα μέρη της, αφού όλα τα δωμάτιά του είναι διακοσμημένα με ξύλινα και πέτρινα στοιχεία και ξύλινα δοκάρια στην οροφή ενώ περιλαμβάνουν παραδοσιακά κρεβάτια με ουρανό, κλιματισμό, τζάκι, καφετιέρα, LED τηλεόραση και θυρίδα ασφαλείας. Σαν μπόνους παίρνεις και την υπέροχη πηλιορείτικη θέα αν επιλέξεις δωμάτιο με θέα τη θάλασσα (το δίκλινο κοστίζει 54€ τη βραδιά). Αντίθετα αν επιλέξεις δωμάτιο με τζάκι χωρίς μπαλκόνι θα δώσεις μόλις 49€ το βράδυ ανά διανυκτέρευση.

Ξενώνας Ρούσης

Ζαγορά, τηλ.: 24260 23407

Η ξακουστή και χιλιοφωτογραφημένη Ζαγορά έχει πολλούς και φανατικούς θαυμαστές που πάντοτε υποκλίνονται στην ομορφιά της. Αν θες τώρα να περάσεις κάποιες χουχουλιαστές μέρες πριν τα Χριστούγεννα εκεί, αξίζει να μείνεις στον Ξενώνα Ρούση. Μικρά παραδοσιακά δωματιάκια δίπλα στο ποτάμι σε περιμένουν για να κουρνιάσεις πλάι στο τζάκι, ενώ μπορείς να επιλέξεις αν επιθυμείς θέα στη θάλασσα ή στο βουνό ανάλογα με τα γούστα σου. Για ένα δίκλινο με τζάκι υπολόγισε περί τα 60€ τη βραδιά, ενώ αν πας με την παρέα σου τότε το διαμέρισμα που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 5 άτομα, θα σου κοστίσει κάτι λιγότερο από 80€ το βράδυ.

Αρχοντικό Ξάνθα

Μακρυνίτσα, τηλ.: 694 296 0578

Το Archontiko Xantha βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της Μακρινίτσας και προσφέρει παραδοσιακά καταλύματα με τζάκι και πανοραμική θέα στον Παγασητικό Κόλπο και την πόλη του Βόλου. Αν πας στο Πήλιο και δεν μείνεις στη Μακρυνίτσα κάποια βράδια δεν έχεις δει τίποτα λένε οι Γραφές κι εμείς δεν θέλουμε να τους πάμε κόντρα. Το Αρχοντικό Ξάνθα θα σου προσφέρει όλες τις ανέσεις (πάνω από όλα μια τζακάρα που σιγκοκαίει συνεχώς) που θα χρειαστείς προκειμένου να σου μείνει αξέχαστη η διαμονή σου εκεί. Για ένα δίκλινο υπολόγισε περί τα 55 ευρώ το άτομο ανά διανυκτέρευση, επομένως κλείσε όσο προλαβαίνεις.

Αστρομέρια

Μακρυράχη, τηλ.: 2426 032085

Το Astromeria βρίσκεται σε μια υπερυψωμένη τοποθεσία στο χωριό Μακρυράχη και προσφέρει καταλύματα με ανεμπόδιστη θέα στα καταπράσινα βουνά του Πηλίου. Τα δωμάτια είναι παραδοσιακά κι αρκούντως γοητευτικά ενώ επιβραβεύουν τους διαμένοντες με μια υπέροχη θέα στο καταπράσινο τοπίο. Αν λαχταράς να πιείς το ζεστό σου ροφηματάκι πλάι στο τζάκι τότε στην Αστρομεριά το όνειρό σου θα γίνει πραγματικότητα. Για ένα τετράκλινο δωμάτιο με τζάκι υπολόγισε 95€ το άτομο, ενώ αν θες να συμπεριλάβεις και πρωινό η τιμή διαμορφώνεται στα 110€.

Άδηλον

Τσαγκαράδα, τηλ.: 2426 049581

Παραμένουμε στη λατρεμένη Τσαγκαράδα, γιατί έχουμε πάθει κι έναν έρωτα με την πάρτη της και πάμε προς το Άδηλον, έναν όμορφο ξενώνα με τζάκι που βρίσκεται χωμένος σε καταπράσινο βουνίσιο τοπίο. Αν είσαι ορεινολάτρης τότε θα απολαύσεις και με το παραπάνω τη διαμονή σου εκεί. Το σκηνικό μοιάζει βγαλμένο από βουκολικό χωριάτικο σπίτι που θα αγκαλιάσει ζεστά εσένα και την παρέα σου. Στα συν του είναι η value for money τιμή του, καθώς με 69€ το βράδι μπορείς να μείνεις στο οικογενειακό στούντιο με τζάκι το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 4 άτομα.

Kallisto Guesthouse

Τσαγκαράδα, τηλ.: 2426 049648

Το Kallisto Guesthouse βρίσκεται κι αυτό στην γραφική Τσαγκαράδα και προσφέρει δωμάτια με τζάκι και σαγονοπεσιματική θέα στο Πήλιο. Ο σχεδόν παραμυθένιος χώρος που τιμά την παράδοση των αρχοντικών της περιοχής είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει τις εντυπώσεις σου. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν ξύλινο δάπεδο, σιδερένια κρεβάτια και κεντητές κουρτίνες. Επιπλέον είναι εξοπλισμένα με τηλεόραση επίπεδης οθόνης, μίνι ψυγείο και κλιματισμό για να μην σου λείψει τίποτα όσο σκεπασμένος/η με την κουβερτούλα διαβάζεις το βιβλιαράκι σου πλάι στο τζάκι. Το δίκλινο κοστίζει 63€ τη βραδιά.

Οι τιμές των καταλυμάτων αφορούν την περίοδο 14-21 Δεκεμβρίου.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v