Τα πιο συχνά προβλήματα στο σεξ

Αν έχεις συνηθίσει να διαβάζεις ότι η λύση για τα σεξουαλικά προβλήματα είναι απλά "επικοινωνία", μην ανησυχείς. Θα είμαστε λιγότερο ασαφείς.

 

Τα πιο συχνά προβλήματα στο σεξ

Τα προβλήματα στο σεξ δεν είναι τίποτα παράξενο ή ασυνήθιστο. Μπορεί να σημαίνουν ότι απλώς τα σώματα δύο ανθρώπων δεν έχουν χημεία, ή ότι ακόμα δεν σκάψατε αρκετά βαθιά για να βρείτε νερό. Το σεξ από μόνο του έχει τόσους πολλούς παράγοντες που θα κρίνουν αν είναι καλό, και ο κάθε άνθρωπος άλλους τόσους παράγοντες που κρίνουν το τι θεωρεί "καλό σεξ". Άρα αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν και πολλές διαφορετικές (και συγκεκριμένες για τον καθένα μας) λύσεις. Οπότε μάλλον η συνηθισμένη γενικούρα που θα ακούσεις σε τέτοιες περιπτώσεις, ότι χρειάζεται "καλύτερη επικοινωνία" δεν θα δουλέψει και τόσο.

Σωστά;

Ναι και όχι. Ναι επειδή αλήθεια δεν πρόκειται να δεις πρόοδο στα σεξουαλικά σου προβλήματα αν δεν κάνεις και λίγη προσωπική δουλειά, και όχι επειδή όπως και να 'χει αυτά τα προβλήματα θα πρέπει να τα επικοινωνήσεις κάπως. Και αν αυτή τη στιγμή σκέφτεσαι ότι πολύ πρόλογο σου κάναμε και πρέπει να μπούμε στο ψητό, ίσως το δικό σου σεξουαλικό πρόβλημα να είναι η ανυπομονησία. Κι εσένα θα σε καλύψουμε, αλλά δεν θα σου πούμε πού στο κείμενο. Πρέπει να μάθεις να εκτιμάς και την διαδικασία.

Πρόβλημα: Πάντα κάνει την πρώτη κίνηση ο ένας σύντροφος
Και, ναι, εξακολουθεί να είναι πρόβλημα ακόμα και αν 100% των φορών ο σύντροφος που δεν παίρνει πρωτοβουλία συναινεί με ενθουσιασμό και ακολουθεί σεξάρα. Χαλούν οι ισορροπίες στην σχέση με πολύ παράξενο τρόπο, επειδή οτιδήποτε σχετίζεται με την σεξουαλική συμπεριφορά μεταφράζεται πολύ περίεργα στην αληθινή ζωή. Ο σύντροφος που παίρνει συνεχώς την πρωτοβουλία μπορεί να νιώσει αδικημένος ή μη ποθητός. Ο άλλος σύντροφος μπορεί να τεμπελιάζει, αλλά μπορεί απλώς να μην ενδιαφέρεται και τόσο πολύ για το σεξ. Όλα αυτά τα συναισθήματα πρέπει να ξεκαθαρίσετε μέσα σας τι σημαίνουν και μετά να τα επικοινωνήσετε.

Πρόβλημα: Προκαταρκτικά γιοκ
Μπορεί να υπάρξει καλό σεξ χωρίς προκαταρκτικά; Ναι, όταν οι συνθήκες λειτουργούν από μόνες τους αφροδισιακά - σκέψου όλα τα "ένα στα γρήγορα" που έχεις κάνει στη ζωή σου, και ειδικά αν ήταν σε απαγορευμένα μέρη. Δεν γίνεται όμως να τα αφαιρέσεις εντελώς από την ζωή σου. Τα προκαταρκτικά δεν είναι κάτι που κάνεις μέχρι να σιγουρευτείς ότι θέλει να σου κάτσει ένας άνθρωπος. Τα συνεχίζεις για να συνεχίζει να σου κάθεται. Είναι απλό και μη διαπραγματεύσιμο, συγγνώμη.

Πρόβλημα: Μονομανία
Θα μπορούσαμε να πιάσουμε κάθε συμπεριφορά σε δική της παράγραφο, αυτό το κείμενο να γίνει τόμος, να το πουλήσουμε και να βγάλουμε λεφτά χωρίς να έχουμε καν πτυχίο ψυχολογίας. Αντιθέτως, θα το κάνουμε πιο απλό: Όταν 9 στις 10 φορές που κάνεις σεξ με έναν άνθρωπο, αυτός ο άνθρωπος μπορεί να λειτουργήσει σεξουαλικά μόνο υπό μια συγκεκριμένη συνθήκη, αυτό είναι πρόβλημα. Με ακόμα πιο απλά λόγια; Καλά τα φετίχ σου, αλλά δοκίμασε να κάνεις και άλλα πράγματα. Γίνεται βαρετό, και επίσης το κάνεις πάρα πολύ εύκολο για το άλλο άτομο να σε παρεξηγήσει.

Πρόβλημα: Το κενό ανάμεσα στους οργασμούς μας
Από την μία, ο κάθε άνθρωπος έχει δικό του χρονόμετρο. Από την άλλη, υπάρχουν πολλά παραδείγματα ανθρώπων που - πιο πάνω το είπαμε - δεν το 'χουν με τα προκαταρκτικά. Από την άλλη μία, υπάρχουν άνθρωποι που υποκρίνονται οργασμούς γιατί δεν θέλουν να το συζητήσουν. Αλλά από την δεύτερη άλλη, υπάρχουν και άνθρωποι που ενδιαφέρονται μόνο για τον δικό τους οργασμό - σκόπιμα, άραγε, ή χωρίς να το ξέρουν; Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι αυτό το κουβάρι δεν μπορεί ούτε να ξεκινήσει να σου το λύνει ένα κείμενο στο ίντερνετ. Αν έχεις μίζερους οργασμούς, μίλα. Αν υποπτεύεσαι ότι προκαλείς μίζερους οργασμούς (ή ότι δεν τους προκαλείς καν), ρώτα τι άλλο μπορείς να κάνεις. Επ' ευκαιρίας...

...Πρόβλημα: Εγώ δεν μπορώ να μιλήσω για αυτά
Πρώτον, αν κάνεις σεξ και η φάση δεν σε ικανοποιεί τόσο, αλλά θες να συνεχίσεις να κάνεις σεξ, υπάρχει τρόπος να το πεις χωρίς να ακουστείς αχώνευτος, ανασφαλής, κλάψας ή ό,τι άλλο φοβάσαι ότι θα ακουστείς. Ήδη κάνετε σεξ. Δεν χρειάζεται να σοβαρέψεις την φωνή σου ξαφνικά, πρότεινε κάτι άλλο σεξουαλικά. Δεύτερον, αν νιώθεις γενικά άβολα να μιλάς για το σεξ, ίσως αυτός να είναι και ένας λόγος που νιώθεις άβολα στο σεξ.

Πρόβλημα: Βασικά, δεν κάνουμε και τόσο σεξ πλέον
Αυτό όμως είναι κάτι που συμβαίνει σε πάρα πολλά ζευγάρια, και τις περισσότερες φορές θα γίνει αληθινό πρόβλημα επειδή κανείς δεν το πήρε στα σοβαρά. Με απλά λόγια, αν πιστεύεις ότι η έλλειψη σεξ χαλάει την σχέση, πρέπει να δώσεις στο άλλο άτομο να καταλάβει την σοβαρότητα της κατάστασης. Γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν είναι κουβέντα που θα πιάσετε όσο κάνετε σεξ, άρα δεν υπάρχει και σέξι τρόπος να γίνει.

Πρόβλημα: Κάνω σεξ με ένα ψυγείο
Δεν βγαίνει άχνα. Δεν κουνιέται φύλλο. Μήπως είναι ένα άτομο που δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με αυτά που νιώθει; Ναι, τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια. Το ζήτημα είναι να βρει το άτομο γιατί συμβαίνει αυτό και να έχει όρεξη και εμπιστοσύνη να το λύσει στην πράξη. Εδώ όση κουβέντα και να γίνει σε ακαδημαϊκό πλαίσιο για τις νευρώσεις σας, δεν θα σας βοηθήσει αν δεν το πιάσετε από την πιο γυμνή πλευρά του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v