Τα πιο ωραία μέρη για διάβασμα στην Αθήνα

Ζεστά, χουχουλιάρικα, ήσυχα και αρκούντως βιβλιοφιλικά, αυτά είναι τα ωραιότερα μέρη για διάβασμα στην Αθήνα.

Τα πιο ωραία μέρη για διάβασμα στην Αθήνα

Οι θερμοκρασίες έπεσαν, ο χειμώνας έκανε δειλά, δειλά την εμφάνιση του κι όλοι οι βιβλιόφιλοι ψάχνουμε τις πιο ζεστές γωνιές του σπιτιού για να επιδοθούν στο αγαπημένο τους σπορ. Ωστόσο,  επειδή σπίτι- σπίτι το βαριέται κι ο Θεός κι η λίστα με τα αδιάβαστα βιβλία ολοένα και μεγαλώνει, βρισκόμαστε σε διαρκή αναζήτηση όμορφων στεκιών για διάβασμα. Ετοιμάσαμε σχετική λίστα για να έχεις να πορεύεσαι αναλόγως και να μην ψάχνεις τελευταία στιγμή.

BookTalks

Αρτέμιδος 47 και Αγίου Αλεξάνδρου 58, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 210 9802520

To Booktalks είναι ένα βιβλιοπωλείο που έχουμε βαθιά χωμένο στην καρδούλα μας γιατί μπορεί να ικανοποιήσει κάθε ανάγκη του βιβλιόφιλου κοινού του. Αρχικά μπορείς να βρεις όλους τους αγαπημένους νέους αλλά και παλαιότερους τίτλους που ψάχνει εναγωνίως η βιβλιοθήκη σου. Έπειτα μπορείς να πιείς το καφεδάκι σου απολαμβάνοντας τον χαλαρωτικό, cozy και σούπερ άνετο χώρο του, ενώ αν σε πάρει το βράδι, υπάρχουν οι απαραίτητες μπυρίτσες και κρασάκια για να συνεχίσεις την ανάγνωση των βιβλίων που αγαπάς. Σκέφτεσαι καλύτερο μέρος για διάβασμα λοιπόν;

Little Tree

Καβαλλότι 2, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9243762

Το Little Tree ήρθε στην Αθήνα για να μας αποδείξει πως όλα εκείνα τα σχεδόν κινηματογραφικά book café που βλέπαμε σε καταλόγους περιοδικών κι άρθρα ταξιδιωτικών σάιτ, μπορούν να υπάρξουν και σε μια αγαπημένη γειτονιά του αθηναϊκού κέντρου. Vintage, κουκλίστικο, γοητευτικό και χιλιοταγκαρισμένο στο Instagram το Little Tree συνδυάζει το τερπνόν του διαβάσματος μετά του ωφελίμου του καφέ ή του τσαγιού (δεν θα τα χαλάσουμε εδώ βιβλιοφίλε μας). Αν πάλι είσαι πιο εξεζητημένος στις ροφηματικές επιλογές σου τότε το Chocolate Avocado Smoothie και η δροσερή λεμονάδα με δυόσμο και τζίντζερ είναι αυτό που ζητάς. Μια φορά πας και μετά γίνεσαι θαμώνας.

Zatopek

Παναγή Τσαλδάρη 209, Καλλιθέα, τηλ.: 21 1735 1013

Το Zatopek ίναι μια από τις τελευταίες αφίξεις στον λατρεμένο χώρο των βιβλιοκαφέ που κρατά πολύ ψηλά τον πήχη της απόλαυσης για τους πελάτες/θαμώνες του. Η γειτονιά της Καλλιθέας ομόρφυνε κι άλλο με την παρουσία του, αυξάνοντας τον πληθυσμό των αναγνωστών στα πέριξ του Zatopek, που όπως εύκολα καταλαβαίνεις είναι ο ιδανικός χώρος για να απολαύσεις το βιβλιαράκι σου. Παράλληλα με την ανάγνωση του, μπορείς να πιείς και το ζεστό καφεδάκι σου, πιάνοντας κουβέντα με το προσωπικό που έχει πάντοτε τις καλύτερες βιβλιοφιλικές προτάσεις.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στο ΚΠΙΣΝ

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος ξεκίνησε το 2017 και ολοκλήρωσε με επιτυχία το 2018 το έργο της μετακόμισης των συλλογών της από το Βαλλιάνειο κτίριο στις νέες της εγκαταστάσεις, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σε έναν υπέροχο χώρο, που μαγνητίζει βιβλιόφιλα και μη βλέμματα, μπορείς να περάσεις ώρες ολόκληρες διαβάζοντας, χωρίς ενοχλητικούς θορύβους και παρεμβολές που σου αποσπούν την προσοχή σου. Πέρα από τις αίθουσες ανάγνωσης, υπάρχουν συνεχώς δράσεις, σεμινάρια και ημερίδες που οργανώνονται, ενώ η δανειστική βιβλιοθήκη του χώρου είναι εξαιρετικά ενημερωμένη.

Ρότα Art Coffee

Σόλωνος 124, Αθήνα τηλ: 21 0380 1033

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by art coffee bar (@rota.art.coffee.bar)

Αν έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια, ήρθε μάλλον η ώρα να αλλάξεις ρότα και να ξεκινήσεις να συχνάζεις σε ένα από τα ομορφότερα art café του αθηναϊκού κέντρου. Το καλοκαίρι η αυλή της ζει μεγάλες δόξες, αλλά και τον χειμώνα το χουχουλιάρικο εσωτερικό της που μοιάζει με ατελιέ, είναι μια εξαιρετική επιλογή για να περάσεις το πρωινό ή το απογευματινό σου εκεί, συνοδεία ενός καλού βιβλίου.

Αν είσαι του καφέ τότε θα απολαύσεις τα χαρμάνια του καταλόγου, αλλά αν πάλι προτιμάς άλλα ροφήματα, επιβάλλεται να δοκιμάσεις την σοκολάτα τους. Αν πας πεινασμένος, έχει και πεντανόστιμα τσιμπολογήματα να διαλέξεις.

The Place by Coco-mat bike

Τριπτολέμου 26, Γκάζι, τηλ.:210 3420290

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ThePlace (@theplace.bycocomat)

Το Place μοιάζει βγαλμένο από indie κινηματογραφική ταινία. Οι πρωταγωνιστές της ταινίας δεν είναι άλλοι από τους θαμώνες του καφέ, που ανταλλάζουν ιστορίες μεταξύ ροφημάτων, γρήγορων υγιεινών γευμάτων ενός καταπράσινου εσωτερικού χώρου και μιας πυκνόφυτης αυλής που δεν καταλαβαίνουν από εποχές. Παντός καιρού το Place σού προσφέρει μια οικεία ατμόσφαιρα που θα σε κάνει να βουλιάξεις σε μια από τις αναπαυτικές πολυθρόνες του και να απολαύσεις την ιστορία του βιβλίου σου που έχει μείνει αδιάβαστο για καιρό στο προσκεφάλι σου.

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v