Ακούσαμε βιβλία στο JukeBooks και πρέπει να ακούσεις κι εσύ

Δοκιμάσαμε την ολοκαίνουρια εφαρμογή για να ακούς βιβλία στα ελληνικά, και μεταφέρουμε εντυπώσεις.

Ακούσαμε βιβλία στο JukeBooks και πρέπει να ακούσεις κι εσύ

Αν είδες τις διαφημίσεις και μπήκες σε πειρασμό, καλά έκανες. Το JukeBooks είναι η τέλεια εφαρμογή για να ακούς λογοτεχνία όπου και αν βρίσκεσαι, στον δρόμο, στο μετρό, στο αυτοκίνητο, στο σπίτι την ώρα που σιδερώνεις, στην ουρά της τράπεζας, και γενικώς σε όλο εκείνο τον «κενό» χρόνο μέσα στην ημέρα που είναι ακριβώς ο χρόνος που αγνοείς προκλητικά όταν λες «μα δεν έχω χρόνο για διάβασμα».

Ναι, αλλά τι βιβλία έχει;

Περισσότερους από 400 τίτλους ελληνικής και μεταφρασμένης λογοτεχνίας, σε μια συλλογή που μεγαλώνει διαρκώς, καθώς προστίθενται νέοι τίτλοι κάθε εβδομάδα, φτιάχνοντας τη μεγαλύτερη πλατφόρμα audio books αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Θέλεις και μερικά παραδείγματα; Το Πράσινο Σημειωματάριο της Clare Pooley, το Χωράει όλη η αρχαιότητα στο Ασανσέρ του Archaeostoryteller AKA Θοδωρή Παπακώστα, ο Σασμός του Σπύρου Πετρουλάκη και το Κουτί της Camila Lackberg είναι κάποια από τα best seller.

Δεν θα μείνουμε, βέβαια σε αυτά: Οι λάτρεις της γκοθ λογοτεχνίας θα ακούσουν οπωσδήποτε το 21 Ιστορίες και το Κοράκι του Edgar Allan Poe, ενώ στην κατηγορία Κλασικά Αριστουργήματα βρίσκουμε τη Σκακιστική Νουβέλα του Stefan Zweig, τη Φάρμα των Ζώων του George Orwell και το Manhattan Transfer του John Dos Pasos. Και στη σύγχρονη λογοτεχνία, μερικοί από τους τίτλους που μας τράβηξαν το μάτι: Ο ήχος των πραγμάτων όταν πέφτουν του Juan Gabriel Vasquez, τα Κομμένα Κεφάλια του Pablo Gutierrez και τα Χαστουκόψαρα του Λένου Χρηστίδη.

Στην αρχική σελίδα, οι τίτλοι είναι χωρισμένοι ανά κατηγορία (Κλασικά αριστουργήματα, Θρίλερ & Αγωνία, Νεανική Λογοτεχνία, Σύντομες Αφηγήσεις, Η Λογοτεχνία στην Οθόνη, Μικρασιατική Καταστροφή 100 χρόνια μετά, και πάει λέγοντας) αλλά και ανά εκδοτικό οίκο. Μερικοί από αυτούς που συμμετέχουν είναι η Διόπτρα, ο Ίκαρος, ο Καστανιώτης, ο Κάκτος και το Βιβλιοπωλείο της Εστίας.

Μεταξύ των απολαυστικών αφηγητών των audiobooks περιλαμβάνονται οι Δημήτρης Λάλος, Κοραλία Καράντη, Παναγιώτα Βλαντή, Βίκυ Χατζηβασιλείου, Θάνος Χρόνης, Λίλη Τσεσματζόγλου, Ειρήνη Μπαλτά.

Πόση ώρα παίρνει να ακούσω ένα audio book;

Εξαρτάται από το μέγεθος του βιβλίου. Η Σκακιστική Νουβέλα, ας πούμε, είναι περίπου δύο ώρες, η Φάρμα των Ζώων τέσσερις, το βιβλίο με τις ιστορίες του Πόε δεκατέσσερις. Το καλό με την εφαρμογή είναι, όμως, ότι θυμάται σε ποιο σημείο κάθε βιβλίου σταμάτησες, έτσι ώστε ακόμα και αν ακούς τρία-τέσσερα ταυτόχρονα την ίδια περίοδο, να συνεχίζεις από εκεί που είχες μείνει στο καθένα κάθε φορά που ανοίγεις την εφαρμογή. Έχεις επίσης την δυνατότητα να φτιάξεις τη δική σου «βιβλιοθήκη», λίστα με όσα θέλεις να ακούσεις προσεχώς, και βέβαια να προσθέσεις βιβλία στα αγαπημένα για να τα ακούς ξανά και ξανά.

Και πόσο κοστίζει;

9,99€ τον μήνα, με δωρεάν τις πρώτες 15 ημέρες δοκιμής για να δεις αν σου ταιριάζει στην καθημερινότητά σου. Εννοείται πως υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης ανά πάσα στιγμή, ενώ αν δεις ότι ερωτεύεσαι, για περιορισμένο χρονικό διάστημα, η ετήσια συνδρομή είναι σε προσφορά γνωριμίας στη μισή τιμή (59,90€).

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v