Οι χειρότερες δηλώσεις του Αλέξη Κούγια

Πίσω από τις λέξεις δυστυχώς κάποιες φορές κρύβεται ο Αλέξης Κούγιας, μέσα από δηλώσεις που ξεσήκωσαν δικαιολογημένα πλήθος αντιδράσεων.

Οι χειρότερες δηλώσεις του Αλέξη Κούγια

Ο Αλέξης Κούγιας είναι ίσως ο πιο γνωστός ποινικολόγος της χώρας, με μακρά και μεγάλη καριέρα στον χώρο της δικηγορίας. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι ένας από τους πλέον προβεβλημένους Έλληνες δικηγόρους καθώς έχει εμπλακεί σε κάποιες από τις πιο πολυσυζητημένες δίκες της χώρας, είτε ως συνήγορος υπεράσπισης είτε ως συνήγορος πολιτικής αγωγής. Δυστυχώς πολλές φορές έχει προκαλέσει το μένος της κοινής γνώμης μέσα από κάποιες δηλώσεις που μπορούν να χαρακτηριστούν από τουλάχιστον άστοχες έως και απαράδεκτες.

Η κατάπτυστη άποψη του περί βαρύτητας των ψήφων των Ρομά

«Οι ψήφοι των Ρομά, των ΛΟΑΤΚΙ και των κρατουμένων των φυλακών, δεν έχουν την ίδια βαρύτητα με τη δική μου, ενός ελεύθερου επαγγελματία και ενός καθηγητή πανεπιστημίου» είχε δηλώσει μετά τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα του 2019, με τον παρουσιαστή της εκπομπής των εκλογών στον Ant1, Νίκο Χατζηνικολάου να ξεσπά εναντίον του Αλέξη Κούγια για τα λεγόμενά του.

Όταν πριν λίγους μήνες υπερασπίστηκε τους κατηγορούμενους για βιασμό αστυνομικούς του Α.Τ. Ομονοίας

Ο Αλέξης Κούγιας είχε πει τα ακόλουθα υπερασπιζόμενος τους δύο αστυνομικούς του Α.Τ. Ομονοίας που είχαν κατηγορηθεί για βιασμό από νεαρή κοπέλα.

 «Τελικώς, οι δύο αστυνομικοί αποχώρησαν για να επιστρέψουν στο οικείο αστυνομικό τμήμα. Ενώ έφυγαν, μετά από μιάμιση ώρα η κοπέλα πήγε μόνη της, με δική της πρωτοβουλία και τους είπε ότι βρίσκεται έξω από τις εγκαταστάσεις του αστυνομικού τμήματος, σε μία καφετέρια. Μιλούσαν μαζί και σε κάποια στιγμή τους ζήτησε να την ξεναγήσουν στο ΑΤ. Αυτά προκύπτουν μέσα από επικοινωνίες μέσω Facebook και από κάμερες ασφαλείας. Η κοπέλα ικανοποίησε μία φαντασίωσή της».

Κούγιας εναντίον επαγγελματιών ομοφυλόφιλων

Όταν ανέλαβε την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο Αλέξης Κούγιας είχε βγάλει μια ομοφοβική ανακοίνωση εναντίον των μαρτύρων της υπόθεσης, χαρακτηρίζοντάς τους ως επαγγελματίες ομοφυλόφιλους.

«Όσον αφορά τους δήθεν μάρτυρες που δήθεν επιβεβαιώνουν γεγονότα, πρόκειται για «επαγγελματίες» ομοφυλόφιλους, οι οποίοι ως επάγγελμα έχουν την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με αντίστοιχους ομοφυλόφιλους, και μία κυρία 40 ετών, η οποία ομολογεί ότι ήταν αθεράπευτα ερωτευμένη και είχε σεξουαλική σχέση με τον κύριο Λιγνάδη, ενώ ήταν δεσμευμένη, και της οποίας η προσωπικότητα είναι γνωστή στο χώρο του θεάτρου, λεπτομέρειες της οποίας θα αναδείξουμε με το απολογητικό μας υπόμνημα και όσα θα απολογηθούμε στην κυρία Ανακριτή».

Ο υπερασπιστικός του λόγος για τους δολοφόνους του Μένη Κουμανταρέα

Ο Αλέξης Κούγιας σε μια προσπάθεια να «δικαιολογήσει» τους δολοφόνους του γνωστού συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα είχε δηλώσει στο δικαστήριο ότι «η πράξη του κατηγορούμενου μπορεί να έσωσε πολλά παιδιά, αυτή είναι η πραγματικότητα. Εμένα αν μου το ’χε κάνει ο αείμνηστος, θα του είχα κόψει και τα γεννητικά όργανα και τα χέρια και τα πόδια». Στην ίδια δίκη αναφερόμενος στον δολοφονηθέντα συγγραφέα είχε χαρακτηρίσει την ομοφυλοφιλία του ως αντιαισθητική ερωτική επιλογή και παρά φύση ξεσηκώνοντας πλήθος διαμαρτυριών από τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Το παγκόσμιο κίνημα για να εδραιωθεί το τρίτο φύλο

Μιλώντας στο δικαστήριο κατά την δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη ο Αλέξης Κούγιας είχε δηλώσει μεταξύ άλλων πως:«είναι η πρώτη δίκη που έχουμε βιασθέντα άντρα. Αφορά ένα παγκόσμιο κίνημα για να εδραιωθεί ένα τρίτο φύλο. Δεν πιθανολογούμε την αθωότητα του εντολέα μας, είμαστε σίγουροι για αυτό».

Το τρανσφοβικό παραλήρημά του κατά της Τζεφ Μοντάνα

«Ούτε καν ήξερα την ύπαρξη… Δεν ξέρω ποιο είναι το πραγματικό όνομα του συγκεκριμένου, μου είπαν ότι είναι μάρτυρας στην υπόθεση, αλλά εγώ Τζεφ Μοντάνα μάρτυρα δεν είδα. Είδα μια καρικατούρα τις τελευταίες μέρες να εμφανίζεται σε κάποιες εκπομπές και πάλι δεν κατάλαβα τι ακριβώς συμβαίνει με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Δεν έχω άποψη, δεν τον γνωρίζω προσωπικά.

Ένα χρόνο τώρα ασχολούμεθα με λ@@@@@@ς και με αλλαξο@@@ιές. Αλίμονο τώρα αν αρχίσουμε να ασχολούμαστε με αυτούς. Έμαθα ότι έστειλε ένα εξώδικο στο γραφείο μου, δεν το έχω διαβάσει καθόλου. Αλλά, να σας πω κάτι; Μεγάλη του τιμή του συγκεκριμένου προσώπου. Τον είχα δει μια μέρα στην Γλυφάδα και μου είπαν αυτός είναι ο Τζεφ Μοντάνα. Περπάταγε στον δρόμο και κράταγε κι ένα φτερό. Άμα δείτε πώς περπάταγε με το φτερό στα χέρια! Έβαλα τα γέλια! Ας τους αξιολογήσει το δικαστήριο.

Δεν θα μας επιβάλουν τις απόψεις τους ορισμένοι, οι οποίοι, προσωπικά, πιστεύω ότι δεν έχουν βρει τον δρόμο τους. Ας αρχίσουν να περπατάνε με ίσιο τρόπο στη ζωή τους και μετά να κάνουν και κριτική στους υπόλοιπους».

Η σεξιστική επίθεσή του εναντίον της Μαίρης Συνατσάκη

Στο περιθώριο των δηλώσεών του για την Τζεφ Μοντάνα ο Αλέξης Κούγιας τα έβαλε και με την Μαίρη Συνατσάκη που είχε συνταχθεί στο πλευρό της Τζεφ.

«Ποια είναι η κυρία Συνατσάκη; Είναι δικηγόρος; Τι δουλειά κάνει; Πού έχει εργαστεί; Ποια είναι αυτή η κυρία; Δεν την έχω δει ούτε σε φωτογραφία, ειλικρινά σας το λέω. Ειλικρινά δεν την γνωρίζω την κυρία, εύχομαι να είναι μια ωραία κοπέλα. Ορισμένοι έχουν «πεθάνει» γενικά και βρίσκουν κάτι για να τους ξαναθυμηθεί ο κόσμος. Έχει οικογένεια αυτή η κυρία Συνατσάκη; Ελπίζω να είναι φυσιολογική στη ζωή της».

Η λεκτική του επίθεση εναντίον γυναικών δημοσιογράφων στη δίκη Λιγνάδη

Ο Αλέξης Κούγιας είχε βγάλει σχετική ανακοίνωση για τα γεγονότα της δίκης Λιγνάδη, παραδεχόμενος σεξιστικά σχόλια, εναντίον γυναικών δημοσιογράφων που βρισκόταν στον χώρο του δικαστηρίου.

«Εκείνη την στιγμή περνούσα εγώ από μπροστά τους και, μόλις τους είδα, γέλασα ειρωνικά και τότε όλοι μαζί άρχισαν να με βρίζουν, απευθύνοντάς μου την εξυβριστική προς εμέ ερώτηση «γιατί γελάς, ρε σκουπίδι;» και τότε εγώ αυθόρμητα τους απάντησα ότι γελάω με αυτό το θέατρο που παίζεται μέσα στο Δικαστήριο και κοιτάξτε να βρείτε κανέναν άντρα να ηρεμήσετε» γράφεται στην ανακοίνωση ενώ ο Αλέξης Κούγιας υπογράφει ως «ομοφοβικός και ρατσιστής, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγο». 

Ίσως η πιο απονενοημένη ανακοίνωση που υπεγράφη ποτέ από πρόεδρο ποδοσφαιρικής ομάδας

O Αλέξης Κούγιας βρισκόταν στον προεδρικό θώκο της ΑΕΛ το 2018, κι όταν τελείωσε η αναμέτρηση της Λάρισας με τον Πανιώνιο με νικήτρια την ομάδα του θεσσαλικού κάμπου με 4-2 έβγαλε δύο ανακοινώσεις που δύσκολα θα ξεχαστούν όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Η πρώτη έγραφε: «Προς τους 5 απέναντι εμπόρους ναρκωτικών και τα 25 μπασταρδάκια αλβανάκια τους, την κυρία Τούρτα και τον κύριο Τούρτα, που σε λίγο φυλακίζονται μαζί με τον Ελβίρ: Όσο βρίζετε εμένα οι παίκτες μας θα βάζουν γκολ και θα το ευχαριστιόμαστε και όσο νυχτώνει η πο..τσ@ μεγαλώνει και σαν κι εσάς έχω γ@..σει πολλούς!».

Η δεύτερη συμπλήρωνε: «Καληνύχτα αλβανάκια και περαστικά σας! Σήμερα όπως είδα, ήρθατε ντυμένοι με τα χρώματα της ομάδος σας, το μαύρο χρώμα της Παρτιζάν Τιράνων. Σε λίγο καιρό θα είσαστε μόνιμα στα Τίρανα. Οι Έλληνες Δικαστές όταν σε καταδικάζουν για ναρκωτικά και είσαι Αλβανός, την άλλη μέρα σε στέλνουν πίσω στη βρώμικη γεμάτη ναρκωτικά χώρα σου. Σας έχω για πρωινό και να θυμάστε, ακόμη δεν σας έχω πάρει στα σοβαρά, ακόμη σας έχω για πλάκα. Τον Ελβίρ, τον Ράγια, τον Μπέτσι, τον Τούρτα και τη χοντρή γυναίκα του θα τους τακτοποιήσω όπως πρέπει και πάντα με τον Νόμο».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v