Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα σεντόνια;

Αν θες να γνωρίζεις τα πάντα για το σωστό πλύσιμο των σεντονιών πριν βάλεις το επόμενο πλυντήριο, διάβασε τα καθέκαστα.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα σεντόνια;

Όπως θα στρώσεις, έτσι θα κοιμηθείς λέει ο θυμόσοφος λαός μας και κάτι παραπάνω θα γνωρίζει. Για να κοιμηθείς όμως καλά, θα πρέπει και τα σεντόνια σου να είναι καθαρά, μετατρέποντας τον ύπνο μας σε μια απόλαυση. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αμελούμε την καθαριότητα των σεντονιών γιατί συγκεντρώνουν σωματικά υγρά, σκόνη, ακάρεα αλλά τρίχες από τα τετράποδα κατοικίδια σε περίπτωση που μένεις μαζί με κάποιο ζωάκι.

Ας δούμε λίγο τους χρυσούς κανόνες του πλυσίματος των σεντονιών, πριν βάλουμε το επόμενο πλυντήριό μας. Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία των New York Times καλό θα είναι τα σεντόνια να αλλάζονται και να πλένονται μία φορά την εβδομάδα. Πέρα όμως από το πόσες φορές πλένουμε τα σεντόνια μας εξίσου σημαντική είναι και η σωστή μέθοδος καθαρισμού τους, η οποία παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους.

Πριν τα βάλουμε στο πλυντήριο, καλό είναι να περιποιηθούμε τους δύσκολους λεκέδες όπως αίμα, καφέ, λάδι ή κρασί. Σε αυτή την περίπτωση μουλιάζουμε αποβραδίς τα σεντόνια για να αποδυναμώσουμε τους λεκέδες με κάποιο καθαριστικό (το σαπούνι πιάτων κάνει εξαιρετική δουλίτσα) κι έπειτα επιλέγουμε το κατάλληλο πρόγραμμα πλύσης στο πλυντήριο μας.

Αν πάλι έχεις στεγνωτήριο σου εφιστούμε την προσοχή για το στέγνωμα των σεντονιών. Πριν μεταφέρεις τα σεντόνια στο στεγνωτήριο βεβαιώσου ότι οι λεκέδες έχουν βγει. Αν δεν έχουν βγει πρέπει να επανάλαβε τη διαδικασία με το καθαριστικό.

Αν τώρα θέλεις να διατηρήσεις όμορφα και απαλά τα σεντόνια σου, φρόντισε να τα πλένεις σε χαμηλή θερμοκρασία, ιδανικά με κρύο νερό. Σε υψηλότερη θερμοκρασία τα πλένουμε μόνο όταν υπάρχουν λεκέδες από καφές, αλλά και μετά από κάποια ασθένεια

Δεν είναι λίγη που αναφέρουν ότι τα μαλακτικά δεν αποτελούν πανάκεια, προτείνοντας να μην τα βάζουμε σε κάθε πλύση. Βλέπεις, τα μαλακτικά αφήνουν υπολείμματα που δεν επιτρέπουν στο ύφασμα να αναπνέει. Τέλος, σε περίπτωση που θέλεις να λευκάνεις με χλωρίνη τα σεντόνια σου, φρόντισε να το κάνεις μόνο στα λευκά και όχι στα χρωματιστά γιατί φυσικά θα ξεβάψουν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v