Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός πυροβόλησε 16χρονο στο κεφάλι

Στη ΜΕΘ του «Ιπποκράτειου» νοσηλεύεται ο 16χρονος που καταδιώχθηκε από αστυνομικούς τα ξημερώματα.

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός πυροβόλησε 16χρονο στο κεφάλι

Συνελήφθη ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που φέρεται να πυροβόλησε εναντίον του 16χρονου, τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Ο ανήλικος διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο αφαίρεσης σφαίρας από το κεφάλι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Κατά πληροφορίες, από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε η εμπλοκή του δικυκλιστή αστυνομικού στο αιματηρό περιστατικό και με εισαγγελική εντολή κρατείται.

Το συμβάν έλαβε χώρα περί τη 01:00 όταν ο ανήλικος πήγε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Μοναστηριού και ζήτησε από τον υπάλληλο να βάλει πετρέλαιο αξίας 20 ευρώ.

Όταν εκείνος ζήτησε τα χρήματα, ο ανήλικος φαίνεται ότι τράπηκε σε φυγή.

Ο υπάλληλος κάλεσε την αστυνομία και κατά τη διάρκεια της καταδίωξης καθώς έφτασε στη Συμμαχική οδό, ο ανήλικος επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικό, ενώ οι αστυνομικοί, στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν, έριξαν πυρά.

Η καταδίωξη τελείωσε όταν το όχημα προσέκρουσε σε τοιχίο.

«Δεν μας λένε πώς είναι το παιδί. Είναι ετοιμοθάνατο, μπορεί και να είναι ήδη νεκρό. (…) Aυτό που έγινε είναι απαράδεκτο μόνο στους τσιγγάνους το κάνουν αυτό να πυροβολούν», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του οικισμού Αγίας Σοφίας, Σταύρος Καβατζίδης στην ΕΡΤ τονίζοντας ότι ο 16χρονος είναι πατέρας ενός μωρού 1μιση ετών.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v