4 καλοί λόγοι για να πας στο Athens Short Film Festival

Μετά από δύο χρόνια απουσίας από τις κινηματογραφικές αίθουσες, το Athens Short Film Festival επιστρέφει ανανεωμένο την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στον αγαπημένο αθηναϊκό κινηματογράφο «Μικρόκοσμος»

4 καλοί λόγοι για να πας στο Athens Short Film Festival

Το Athens Short Film Festival επιστρέφει ανανεωμένο την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις κινηματογραφικές αίθουσες με ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους. Για όσους δε θυμούνται - έχουμε περάσει και δύο χρόνια καραντίνας - το ASFF πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2018 στον αγαπημένο αθηναϊκό κινηματογράφο «Μικρόκοσμο» και στη συνέχεια, όπως τα περισσότερα φεστιβάλ έγινε online. Φέτος, επιστρέφει επιτέλους εκεί που ανήκει για αυτό συγκεντρώσαμε 4 καλούς λόγους για να σε συναντήσουμε εκεί.

Στήριξε τον ανεξάρτητο κινηματογράφο

Ο ανεξάρτητος κινηματογράφος και όσοι εμπλέκονται σε αυτόν από σκηνοθέτες και ηθοποιούς μέχρι τα άτομα της παραγωγής χρειάζεται τη στήριξη όλων μας. Μέσα από ανεξάρτητες κινηματογραφικές δημιουργίες ακούγονται διαφορετικές φωνές και απόψεις και αναδεικνύονται ταλαντούχοι καλλιτέχνες από διαφορετικά background και κοινωνικές τάξεις. Ας τους στηρίξουμε κι εμείς με τη σειρά μας με όποιο τρόπο μπορούμε. 

Support your local cinemas 

Οι συνοικιακοί κινηματογράφοι με τις σκοτεινές αίθουσες και τα θρυλικά τους φουαγιέ έχουν ένα δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα ομορφαίνοντας την Αθήνα. Δυστυχώς, πολλοί κινδυνεύουν να κλείσουν είτε λόγω των δύο χρόνων καραντίνας είτε γιατί ανταγωνίζονται με τις υπερσύγχρονες αίθουσες των multiplex. Τώρα λοιπόν χρειάζονται τη στήριξη μας περισσότερο από ποτέ!

Ιδανική δραστηριότητα πριν την Παρασκευιάτικη έξοδο

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις την παρασκευιάτικη έξοδο σου από μια απογευματινή προβολή ταινίας; Το Athens Short Film Festival προσφέρει 13 ταινίες μικρού μήκους από όλα τα κινηματογραφικά είδη. Η εναλλαγή ειδών, εθνικοτήτων και στυλ είναι βέβαιο πως θα σου κρατήσει το ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια των 3 ωρών. Το φεστιβάλ γίνεται στο «Μικρόκοσμο», που βρίσκεται δίπλα στο μετρό Συγγρού-Φιξ και τελειώνει στις 21.00, κατάλληλη ώρα για να πιείς ποτάρες ή να φας σε κάποιο από τα εξαιρετικά μαγαζάκια της περιοχής.

Πλούσιο πρόγραμμα με διαφορετικά είδη 

Στο φετινό πρόγραμμα του ASFF θα βρείτε από ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ μέχρι animation και μουσικά βίντεο. Οι δημιουργοί είναι όλων των ηλικιών, από διάφορες χώρες εντός και εκτός Ευρώπης, και προέρχονται από διαφορετικά υπόβαθρα. Ο καθένας δίνει τη δική του ματιά στον κόσμο είτε σχολιάζοντας θέματα της επικαιρότητας και κοινωνικά και έμφυλα ζητήματα είτε περιγράφοντας καθημερινές ιστορίες ανθρώπων της διπλανής πόρτας.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v