Η εξουσία θέλει θυσίες

Η εμφάνιση Μητσοτάκη στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού προκάλεσε αντιδράσεις. Όποιος υποτιμά αυτές τις πρακτικές, ας μην ονειρεύεται εξουσία. 

Η εξουσία θέλει θυσίες

Η πρόσφατη εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού ξεκίνησε μια συζήτηση- κυρίως στους κύκλους της αντιπολίτευσης- περί των εκπτώσεων που κάνει ο πρωθυπουργός προκειμένου να προσεγγίσει τα λαϊκότερα στρώματα.

Ανέφεραν μάλιστα ότι αφού προφανώς η Ναταλία Γερμανού δεν θα καλούσε η ίδια τον πρωθυπουργό, η εμφάνισή του εκεί αποτελούσε πρωτοβουλία του επικοινωνιακού σχεδιασμού των επιτελών του Μαξίμου.

Η απόφαση να «κατέβει» κάποιος που διεκδικεί την πρωθυπουργία στο επίπεδο του μέσου ανθρώπου και να μιλήσει τη γλώσσα του, είναι κατακριτέα μόνο από όσους δεν έχουν ιδέα από πολιτική. Αντιθέτως, είναι μονόδρομος.   

Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο να ασχολείσαι με την πολιτική, να πολιτεύεσαι και το να κυνηγάς την εξουσία. Η πλειοψηφία του κόσμου πιθανότατα δεν είναι άνθρωποι που θα έκανες παρέα ούτε άνθρωποι που θα ήθελες να έχουν καλή γνώμη για το άτομό σου, Όμως είναι εκείνοι που θα σου δώσουν την νίκη. Κάπως έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε 50% στις νοικοκυρές- και πιθανότατα θα το ξαναπάρει.

Και αυτός και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σε παρελθοντική αναμέτρηση έπαιρνε μόνη της τηλέφωνα άσχετο κόσμο στην Α΄ Αθηνών για να συνομιλήσουν (!), ανήκει στην πολιτική σχολή εκείνων που δίνουν σημασία στην απευθείας επαφή με την μεγάλη βάση του εκλογικού σώματος.

Οι υπόλοιποι, αν δεν το καταλάβουν θα μείνουν με την χαρά ότι μπορούν να περιφρονούν έναν «λαϊκιστή» και έναν που δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να πετύχει τη νίκη.

Δεν είναι λίγο και αυτό- όμως εξουσία δεν το λες.       

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v