Φάνης Μουρατίδης: «Ο Παπακαλιάτης είναι μαέστρος»

Ο γνωστός ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στον πολυσυζητημένο Maestro σε συνέντευξή του, έβγαλε το καπέλο του στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη.

Φάνης Μουρατίδης: «Ο Παπακαλιάτης είναι μαέστρος»

Ο Φάνης Μουρατίδης πρωταγωνιστεί στη σειρά «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη υποδυόμενος τον χαρακτήρα του Φάνη, στο πιο πολυσυζητημένο τηλεοπτικό πρότζεκτ της σεζόν. Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε στο protothema.gr για την πρώτη ελληνική σειρά που έφτασε μέχρι το Netflix και τη συνεργασία του με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την πρώτη του αντίδραση όταν έμαθε πως το Maestro θα προβληθεί στο Netflix, ο Φάνης Μουρατίδης δήλωσε πως: «είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί ιδεολογικά σε ό,τι αφορά την ελληνική μυθοπλασία είμαι πάρα πολύ προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή θα ήθελα το «Μaestro» να μην είναι μία εξαίρεση, να γίνει ο κανόνας για την ελληνική μυθοπλασία τα επόμενα 10–15 χρόνια. Εννοώ, ο κανόνας με την έννοια ότι θα υπάρξουν κι άλλες μίνι σειρές 8–12 επεισοδίων που θα μπορούν να μπουν σε πλατφόρμες του εξωτερικού, σειρές με υψηλές προδιαγραφές σε επίπεδο μυθοπλασίας σεναρίου, να είναι δηλαδή προϊόντα υψηλών αξιώσεων».

Ο ηθοποιός έπλεξε το εγκώμιο του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, αναφερόμενος στην εξαιρετική συνεργασία τους λέγοντας ότι: «αυτό όμως που θα μου μείνει αξέχαστο είναι η συνεργασία μας και ειλικρινά, ήταν μοναδική. Αυτό ξεκινά πάντα από τον άνθρωπο που δίνει τον ρυθμό της δουλειάς και εδώ ο Χριστόφορος είναι κυριολεκτικά μαέστρος, γιατί κατά το ιταλικόν, στην εποχή του νεορεαλισμού, τον σκηνοθέτη τον φώναζαν μαέστρο. Αλλά εδώ δεν είναι μόνο σκηνοθέτης ο Χριστόφορος, είναι μία ορχήστρα μόνος του. Είναι πάνω στη δουλειά από το Α μέχρι το Ω, άρα έχει τεράστια ευθύνη για τις δημιουργικές συνθήκες που έχει φτιάξει σε όλους μας, ώστε να δώσουμε το 100% του εαυτού μας. Και όταν κάποιος φροντίζει τις συνθήκες τόσο προσεκτικά, όλοι οι συνεργάτες και πίσω από την κάμερα είναι χαρούμενοι με αυτό που κάνουν, νιώθουν ότι είναι κομμάτι ενός οράματος που ακουμπά τις προσδοκίες του».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v