Μέμος Μπεγνής: Δεν είμαι άθεος, είμαι άθρησκος

Με αφορμή την θεατρική παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί, ο Μέμος Μπεγνής μίλησε για την σχέση του με την θρησκεία αλλά και για την… «χώρα της ταμπέλας».

Μέμος Μπεγνής: Δεν είμαι άθεος, είμαι άθρησκος

Ο Μέμος Μπεγνής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Πρωινό Μας, με αφορμή την θεατρική παράσταση Μπεντ στην οποία πρωταγωνιστεί. Εκεί μίλησε μεταξύ άλλων για την σχέση του με την θρησκεία, αλλά και για την απροσδόκητη συνεργασία του με τον Πέτρο Ζούλια.

«Όχι, δεν είμαι θρησκευόμενο άτομο, δεν πιστεύω γενικά. Δεν είμαι άθεος, είμαι άθρησκος. Έχει περάσει πολύ λάθος προς τα έξω, ότι αυτός είναι άθεος. Δεν είμαι άθεος, πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη, ούτως ή άλλως. Αλλά δεν πιστεύω στις θρησκείες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξομολογήθηκε, μάλιστα πως η έμφυτη περιέργειά του σε συνδυασμό με μια μεγάλη απώλεια, τον οδήγησαν στον διαλογισμό: «Είμαι ένας άνθρωπος που ψάχνει πράγματα, διαβάζω πολύ για θέματα του τύπου γιατί είμαστε εδώ, γιατί πεθαίνουμε. Έμεινα στη Μυτιλήνη για αρκετό διάστημα κάνοντας ασκητική ζωή. Είχε συμβεί κάτι πολύ σκληρό στη ζωή μου, ένας θάνατος. Ήθελα να απομονωθώ, και με βοήθησε πάρα πολύ».

Σχετικά με την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί, ο ηθοποιός έκανε την απρόσμενη δήλωση ότι εξεπλάγη όταν του πρότειναν τον ρόλο. «Ξαφνιάστηκα γιατί ζούμε στη χώρα της ταμπέλας. Εγώ έχω κάνει πιο εμπορικό θέατρο, μπορεί να χαρακτηριστεί και πιο light, που δεν είναι. Έχω κάνει πολλά μιούζικαλ. Φαντάσου, όταν ο Πέτρος ο Ζούλιας ανακοίνωσε σε κάποιους γνωστούς του ότι θα κάνει το “Μπεντ” μαζί μου, τον ρώτησαν αν θα το κάνει μούζικαλ. Έχω στιγματιστεί από όλο αυτό, και πραγματικά μου έκανε εντύπωση που μου ζήτησε να το κάνω, τον ευχαριστώ» κατέληξε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v