Τέλεια σπιτάκια στο βουνό για τα ΣΚ του Δεκέμβρη

Στην Πελοπόννησο, το Πήλιο και τον Παρνασσό, βρήκαμε σπιτάκια και δωμάτια για να ξεφύγεις έστω για ένα ΣΚ απ’ όλους και απ’ όλα.

Τέλεια σπιτάκια στο βουνό για τα ΣΚ του Δεκέμβρη

Δεν ξέρουμε αν το έχεις προσέξει, αλλά τα Σαββατοκύριακα που προηγούνται τριημέρων και λοιπών αργιών, σαν τα Χριστούγεννα καλή ώρα, έχουν σημαντικά μειωμένη ζήτηση, που σημαίνει σημαντικά μειωμένες τιμές. Κι αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να πάρεις την παρέα, ή το έτερο σου ήμισυ, και να φύγετε για ένα ΣΚ μακριά απ’ όλους και απ’ όλα. Αν δεν ξέρεις πού να (πρωτο)πας, έχουμε μερικές ιδέες.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το Σαββατοκύριακο 10-11 Δεκεμβρίου.

Στην Πελοπόννησο…

- Στο Περιθώρι της Αχαΐας, κοντά στα Καλάβρυτα και στους ξακουστούς καταρράκτες της Άνω Βλασσίας, αυτό το σπιτάκι απολαμβάνει φανταστική θέα στα φυσικά τοπία γύρω του και δεν θα σου κοστίσει περισσότερα από 32€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα. 

- Στην Τρύπη, στους πρόποδες του Ταΰγετου, δυο βήματα από τη μαγική καστροπολιτεία του Μυστρά, το Vila Virgo είναι ένα φανταστικό σπίτι με τζάκι και φανταστική θέα, που κοστίζει 53€ τη βραδιά για δύο άτομα. 

- Στο Βυζίκι της Ορεινής Αρκαδίας, θα έχεις την ευκαιρία να μείνεις σε ένα παραδοσιακό σπίτι με τζάκι, κελάρι και ξυλόφουρνο, πληρώνοντας 70€ ανά διανυκτέρευση. 

- Τη Λυκόχια την ξέρεις; Ευκαιρία να τη μάθεις, γιατί είναι ένα γλυκύτατο χωριό του Μαινάλου, κοντά στην Καρύταινα και το Χρυσοβίτσι. Εδώ θα μείνεις σε αυτήν τη γλυκύτατη σοφίτα που κοστίζει 61€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα.

Στον Παρνασσό…

- Στη Σουβάλα, γνωστή και ως Πολύδροσο, στην σχετικά ανεξερεύνητη πλευρά του Παρνασσού όπου βρίσκεται και η Αγόριανη, και μερικά από τα ωραιότερα μονοπάτια του βουνού, αυτός ο παραδοσιακός ξενώνας έχει δωμάτια με τζάκι στα 70€ ανά διανυκτέρευση. 

- Στο χωριουδάκι που λέγεται Χρισσό, πολύ κοντά με τους Δελφούς με τους οποίους το συνδέει ένα φανταστικό μονοπάτι, αυτό εδώ το σπιτάκι φιλοξενεί δύο άτομα με 70€ τη βραδιά. 

- Στην Άμφισσα, που είναι όπως σου έχουμε ξαναπεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και παραγνωρισμένες γωνιές του Παρνασσού, βρήκαμε αυτό το συμπαθέστατο διαμέρισμα στα 59€ τη βραδιά για δύο άτομα. 

Στο Πήλιο…

- Στα Άνω Λεχώνια, μπορείς να μείνεις σε ένα παραδοσιακό πηλιορείτικο αρχοντικό, με 70€ ανά διανυκτέρευση. 

- Επίσης 70€ για δύο άτομα κοστίζει και η Ονειροπαγίδα, ένα γλυκύτατο σπιτάκι με υπέροχη θέα στο Μούρεσι, που είναι η τέλεια βάση για να εξερευνήσεις το Ανατολικό Πήλιο. 

- Στον Κισσό, ένα χωριουδάκι τσέπης δίπλα στην Τσαγκαράδα, αυτό το φανταστικό πέτρινο σπίτι με τζάκι δεν θα σου κοστίσει περισσότερα από 65€ τη βραδιά για δύο άτομα. 

- Στον πανέμορφο και εν πολλοίς παραγνωρισμένο Άγιο Βλάση, το Mina’s House (φωτό, επάνω) απολαμβάνει υπέροχη θέα στις πηλιορείτικες πλαγιές και την θάλασσα, αλλά και σε ένα φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα. Η βραδιά για δύο άτομα κοστίζει 80€. 

- Στον σταρ του Κεντρικού Πηλίου, Άγιο Λαυρέντιο, το Maro's Guesthouse είναι ένα πανέμορφο σπίτι με υπέροχη θέα στο βουνό, που θα σου κοστίσει 80€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v