Οι πιο ωραίες μπακαλοταβέρνες σε Καλλιθέα, Ταύρο και Μοσχάτο

Νοσταλγική ατμόσφαιρα, οικογενειακό σέρβις και γεύσεις μαμάς και… παρέας σε αγαπημένα ταβερνάκια των τριών περιοχών του κέντρου-απόκεντρου.

Οι πιο ωραίες μπακαλοταβέρνες σε Καλλιθέα, Ταύρο και Μοσχάτο

Οικίες γεύσεις, προσιτές τιμές, ευγενικοί άνθρωποι και καλή καρδιά. Στις μπακαλοταβέρνες και τα ψαρομεζεδοπωλεία της Καλλιθέας, του Μοσχάτου και του Ταύρου κάτι όμορφο συμβαίνει και αξίζει να το ζήσεις.

Ο χρόνος σταματά αρκετές δεκαετίες πριν, τα καρό τραπεζομάντιλα στρώνονται κάτω από τα κρασοβάρελα και τα τσιμπούσια ξεκινούν.

Φύγαμε;

Η Γιαγιά-Ελισάβετ

Ξενοφώντος 179, Καλλιθέα, τηλ: 210 9428353

Ένα ήσυχο, κλασσικό ψαροταβερνάκι με ιστορία δεκαετιών, σερβίρει νοστιμότατους μεζέδες θάλασσας δια χειρός… γιαγιάς Ελισσάβετ, η οποία με μαεστρία τηγανίζει και ψήνει ένα σωρό ψαράκια και μαλάκια. Εδώ θα τσακίσεις γευστικότατα καλαμαράκια, σαρδέλες, τηγανιτός γαύρος, γεμιστό θράψαλο και χταποδάκι στη σχάρα – πρώτα βρασμένο, μετά ψημένο για να μαλακώσει. Για να ανοίξει η όρεξη, θα παίξεις μπάλα με χειροποίητη τυροκαυτερή και ωραίες σαλάτες. Ο λογαριασμός με κερασμένο γλυκό στο τέλος δεν ξεπερνά τα 15-18€/ άτομο με κρασί.

Ραμόνα

Μίνωος 11-13, Καλλιθέα, τηλ: 2109515952

Ο «θεσμός» της παλιάς υπόγειας ταβέρνας ζει ακόμα σε ένα στενάκι της Καλλιθέας, εκεί όπου η Ραμόνα στρώνει τραπέζια ανάμεσα σε κρασοβάρελα, κληματόφυλλα και παλιές φωτογραφίες. Εδώ θα δοκιμάσεις εξαιρετικά μαγειρευτά αλλά και κρεατικά της ώρας. Από τις καλύτερες «σπεσιαλιτέ» του μαγαζιού, είναι το κοκκινιστό μοσχαράκι και τα σαλιγκάρια γιαχνί, ενώ ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης εξαιρετικό τυροπιτάρι, τραγανά παϊδάκια, μοσχοβολιστά κεφτεδάκια, πανσέτα με πατάτες τηγανιτές, εκπληκτικούς λαχανοντολμάδες,και κόκκορα κρασατο. Λογαριασμός στα 15€ ανά άτομο, με κρασί χύμα.

Κοχύλι

Λ. Ειρήνης 21, Ταύρος, τηλ: 21 0346 1081

Σε μια ήσυχη γειτονιά του Ταύρου, όλη η θάλασσα μαζεύεται σε ένα κοχύλι. Σε αυτήν την ταπεινή πλην τίμια ψαροταβέρνα θα φας φρέσκο ψάρι ημέρας, σαρδέλα ψητή, μύδια αχνιστά, χόρτα βραστά, χειροποίητο γαύρο μαρινάτο και τηγανιτό, τραγανό γόνο καλαμαριού και πολύ καλό χταποδάκι στα κάρβουνα που μυρίζει ιώδιο και… νησί. Πατάτες τηγανιτές και παντζαροσαλάτα συγκαταλέγονται επίσης στα must για ένα πλήρες ψαρογεύμα σε ατμόσφαιρα κυκλαδίτικη. Συνοδεία χύμα κρασιού από την Εύβοια ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€ ανά άτομο.

Το Κουτούκι του Γρίλλη

Αναξαγόρα 7, Ταύρος, τηλ.: 21 0346 8017

Ένα αυθεντικό κουτούκι βγαλμένο από παλιά ελληνική ταινία που μπορεί να μην κάνει «μπαμ», όμως αν περάσεις το κατώφλι του θα τηλεμεταφερθείς αρκετές δεκαετίες πίσω, σε εποχές κλασικές και αγαπημένες. Στο μενού θα βρεις κλασικά μεζεδάκια σαν τους ντοματοκεφτέδες, το χαλούμι στη σχάρα, τα παστουρμαδοπιτάκια, τα πανσετάκια, το λουκάνικο και τα ζουμερά μπιφτέκια –μοσχαρίσια, γαλοπούλας, και γεμιστά με φέτα. Ωραιότατα και τα παϊδάκια του, όπως επίσης και οι λαχανοντολμάδες. Ο λογαριασμός στο τέλος στα 15€, με χύμα κρασί.

Κανάρια

Κανάρη 119, Μοσχάτο, τηλ: 210 9422119

Όνομα και ιστορία στο Μοσχάτο, τα Κανάρια από το 1950 σερβίρουν σούπερ θαλασσινά – σε περιορισμένη ποικιλία – με αδιαμφισβήτητο hit τις τηγανισμένες γαρίδες Πλαταμώνα και τα μπαρμπουνάκια. Ο χρόνος στη διακόσμηση έχει σταματήσει κάπου στο '70, με μωσαϊκό στο πάτωμα και λαδομπογιά στους τοίχους. Τις γαρίδες και τα μπαρμπουνάκια, συνοδεύεις με ντοματοσαλάτα και ελίτσες, ενώ το κρασί θα ρέει άφθονο από την κάνουλα. Ο λογαριασμός περί τα 25€-30€ ανά άτομο, με χύμα κρασί.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v