Bugatti W16 Mistral: Το καλύτερο δώρο!

Το απόλυτο roadster έφτασε, με κινητήρα W16 1.600 ίππων, κομψό, ισχυρό και ακαταμάχητο.

Bugatti W16 Mistral: Το καλύτερο δώρο!

Από τότε που παρουσιάστηκε η Veyron το 2005, ο κινητήρας W16 είναι η καρδιά κάθε Bugatti. Το αυτοκίνητο που φέρνει το τέλος της εποχής W16 ήταν πάντα προορισμένο να είναι ξεχωριστό: αποκλειστικό, κομψό και ισχυρό. Πρέπει να είναι το καλύτερο στο είδος του. Αυτό είναι το W16 Mistral: το απόλυτο roadster.
Ο Mate Rimac, Διευθύνων Σύμβουλος της Bugatti Rimac, δήλωσε: "Για την τελική εμφάνιση του θρυλικού κινητήρα W16 της Bugatti, ξέραμε ότι έπρεπε να δημιουργήσουμε ένα roadster. Πάνω από το 40% όλων των οχημάτων Bugatti που δημιουργήθηκαν ποτέ ήταν ανοιχτού σχεδιασμού, καθιερώνοντας μια σειρά από ξεχωριστά αυτοκίνητα επιδόσεων που - μέχρι σήμερα - είναι σεβαστά σε όλο τον κόσμο. Στην εποχή της Chiron δεν υπήρχε, μέχρι σήμερα, roadster, έτσι η εισαγωγή της Bugatti W16 Mistral συνεχίζει αυτή την κληρονομιά, λόγω της τεράστιας ζήτησης από τους οδηγούς για να βιώσουν τις πανίσχυρες επιδόσεις του εμβληματικού μας κινητήρα με έναν ολοκαίνουργιο τρόπο. Το W16 Mistral ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της Bugatti roadster, εμπνευσμένη από πάνω από έναν αιώνα ανοιχτών κορυφαίων θρύλων."



Ελευθερία, κομψότητα, ταχύτητα

Για ένα αυτοκίνητο τόσο υποβλητικό και σημαντικό όσο αυτό, δόθηκε μεγάλη προσοχή στο σήμα που έπρεπε να φοράει. Πολύ περισσότερο από μια απλή εξέλιξη της Chiron, το roadster χρειαζόταν ένα όνομα που να συνδέεται με την ελευθερία, την κομψότητα και την ταχύτητα. Η έμπνευση προήλθε από το mistral, έναν ισχυρό άνεμο που φυσά από την κοιλάδα του ποταμού Ροδανού, μέσα από τις κομψές πόλεις της Κυανής Ακτής στη νότια Γαλλία και στη Μεσόγειο
Χτισμένο γύρω από τον κινητήρα W16 των 1.600 ίππων, που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Chiron Super Sport 300+, το W16 Mistral προσφέρει επιδόσεις που είναι ανώτερες από οποιοδήποτε ανοιχτό αυτοκίνητο που έχει προηγηθεί. Ο σχεδιασμός και η μηχανική του είναι εντελώς προσαρμοσμένα στις νέες απαιτήσεις.

Έμπνευση από τα πιο όμορφα roadster

Ο Achim Anscheidt, Διευθυντής Σχεδίασης της Bugatti, δήλωσε: "Γνωρίζουμε ότι το W16 Mistral θα έχει πάντα σημασία στην ιστορία της Bugatti, σηματοδοτώντας την τελευταία φορά που χρησιμοποιείται ίσως το καλύτερο κινητήριο σύνολο όλων των εποχών σε αυτοκίνητο παραγωγής δρόμου. Εμείς, ως ομάδα σχεδιασμού, αισθανθήκαμε τεράστια πίεση για να προσφέρουμε το κατάλληλο στυλ, αντλώντας έμπνευση από μερικά από τα πιο όμορφα roadster στην ιστορία της Bugatti."

Προηγμένα σύνθετα υλικά

Για να επιτευχθούν ασύγκριτα επίπεδα κομψότητας, η Bugatti W16 Mistral διαθέτει τις πιο πρόσφατες μηχανολογικές καινοτομίες. Τα προηγμένα σύνθετα υλικά της Bugatti συνδυάζονται με την πρωτοποριακή τρισδιάστατη εκτύπωση από τιτάνιο και αλουμίνιο για να εξασφαλίσουν εντυπωσιακό σχεδιασμό, απόλυτη απόδοση και στιβαρή αξιοπιστία. Μια λεπτομερής ανάλυση της δυναμικής ακαμψίας του W16 Mistral επέτρεψε στους μηχανικούς να αναπτύξουν ελαφριές λύσεις που θα εξασφάλιζαν βέλτιστο χειρισμό και απόδοση κάτω από τις πιο ακραίες συνθήκες.

420 χλμ./ώρα

Το εσωτερικό του Bugatti W16 Mistral, έχει σαν βάση την Chiron, και εξελίχθηκε προσεκτικά για να προσφέρει μια εμπειρία κομψή και πολυτελή, αλλά και αρκετά λειτουργική ώστε να διασφαλίζει ότι όλες οι πληροφορίες είναι εύκολα ορατές με ταχύτητα έως και 420 χλμ./ώρα. Η αφοσίωση στην ποιότητα των υλικών παραμένει χαρακτηριστικό της σχεδίασης της Bugatti. Προηγμένα, ελαφριά εξαρτήματα από τιτάνιο, αλουμίνιο, συμπαγή μπλοκ και μαλακά, χωρίς ψεγάδια δέρματα. Αλλά σε αυτό το κύκνειο άσμα για τον W16, υπάρχουν επίσης ολοκαίνουργιες σχεδιαστικές εφαρμογές.

Ένα περίπλοκο υφαντό δέρμα που χρησιμοποιείται σε πρόσφατα σχεδιασμένα πάνελ θυρών, σχολαστικά ελεγμένο και κατασκευασμένο σύμφωνα με τα πρότυπα ποιότητας της Bugatti. Ο επιλογέας ταχυτήτων - κατασκευασμένος από ένα συμπαγές μπλοκ αλουμινίου - διαθέτει μια πινελιά ξύλου και ένα κεχριμπαρένιο ένθετο με το διάσημο γλυπτό του Rembrandt Bugatti.

Το W16 Mistral έχει απόδοση 1.600 ίππους, χρησιμοποιώντας την ίδια μονάδα ισχύος που ώθησε το Chiron Super Sport 300+ σε ταχύτητα παγκόσμιου ρεκόρ 490.4846 χλμ. το 2019. Μπορεί να υπάρχει μόνο ένας στόχος: να γίνει το πιο γρήγορο roadster στον κόσμο για άλλη μια φορά.

Ξεπούλησε

Μόνο 99 αυτοκίνητα από την σειρά της Bugatti W16 Mistral θα κατασκευαστούν, με καθαρή τιμή 5 εκατ. ευρώ, με τις παραδόσεις να ξεκινούν το 2024. Ολόκληρη η παραγωγή του W16 Mistral έχει ήδη εξαντληθεί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v