8 best-sellers που αξίζει να διαβάσετε

Αυτά τα βιβλία αποδεικνύουν ότι τα καλύτερα αναγνώσματα δεν βρίσκονται (υποχρεωτικά) στα πιο σκονισμένα ράφια των βιβλιοπωλείων.
8 best-sellers που αξίζει να διαβάσετε
του Νίκου Δανιήλ

Λογοτεχνία ή δοκίμιο; Κλασικό ή σύγχρονο; Έλληνας ή ξένος συγγραφέας; Υπάρχουν βιβλία που κατορθώνουν να υπερβούν τα συνήθη όρια που θέτει η ίδια η κατηγοριοποίησή τους και να κερδίσουν το ευρύτερο κοινό. Το in2life ξεπερνά το ταμπού που θέλει τα καλύτερα αναγνώσματα να βρίσκονται στα πιο σκονισμένα ράφια των βιβλιοπωλείων και ξεφυλλίζει τα βιβλία που έγιναν best-sellers με την αξία τους. Με κοινή συνισταμένη τη συγγραφική μαστοριά, 8 διαφορετικά μεταξύ τους βιβλία βυθίζουν τον αναγνώστη στους τυπογραφικούς κόσμους τους.

Τα βιβλία με μια ματιά...
Το λαϊκό κράτος του Χίτλερ (Götz Aly):
Ανάλυση της κοινωνικής πολιτικής του ναζιστικού καθεστώτος έναντι των πολιτών του των ληστρικών μεθόδων που εφάρμοσε για να την υλοποιήσει.

Η χρονιά της ερήμου (Pentro Mairal): Μία γυναίκα προσπαθεί να επιβιώσει στη διαλυμένη από την οικονομική κρίση Αργεντινή.

Ένα πεινασμένο στόμα (Λένα Διβάνη): Η αδηφάγος ανθρώπινη φύση όπως αναδεικνύεται μέσα από τη σχέση που αναπτύσσει ένα μεγαλοαστικό ζευγάρι με ένα φιλόδοξο φοιτητή.
 
Ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας 1946-1949 (Νίκος Μαραντζίδης): Τα χαρακτηριστικά και η δράση του αντάρτικου στρατού κατά τον εμφύλιο πόλεμο, μέσα από καταγεγραμμένες μαρτυρίες και περιστατικά.

Τα εύρετρα (Κική Δημουλά): Η τελευταία ποιητική συλλογή της Κικής Δημουλά στο μικροσκόπιο.

Εξομολογήσεις ενός διεφθαρμένου τραπεζίτη (Κροίσος): Ματιά εκ τω έσω στα κερδοσκοπικά κόλπα των ανώτατων τραπεζικών στελεχών που οδήγησαν στη διεθνή οικονομική κρίση κρίση.

Νύχτες με ουρά (Αντώνης Σουρούνης): Διεισδυτική ματιά στη νεοελληνική πραγματικότητα μέσα από 72 διηγήματα.

Η ταπείνωση (Philip Roth): Ένα ηθοποιός στη δύση της καριέρας του έρχεται αντιμέτωπος με τον εαυτό του.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v