Εξομολογήσεις ενός διεφθαρμένου τραπεζίτη

Κροίσος
Εκδόσεις Κέδρος

Ο συγγραφέας είναι πρώην διευθυντικό στέλεχος μεγάλης γαλλικής τράπεζας, ο οποίος διατηρεί την ανωνυμία του για ευνόητους λόγους, αφού μέσα από τις σελίδες του βιβλίου εξηγεί πώς αυτός και οι συνάδελφοί του, εμποτισμένοι από έναν άκρατο κερδοσκοπικό προσανατολισμό, καρπώνονταν χρηματικά ποσά το ύψος των οποίων ουδείς θα μπορούσε να φανταστεί.

Η χρηματιστηριακή κρίση που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2008 αποκάλυψε μια σειρά από ενέργειες στις οποίες επιδίδονταν τα ανώτατα στελέχη επενδυτικών τραπεζών, και οι οποίες κινούνταν στα όρια της νομιμότητας.

Ο συγγραφέας περιγράφει την εξέλιξη των γεγονότων με απόλυτα ωμό και σαφή τρόπο. Με πρωταγωνιστή τον ίδιο, αποκαλύπτει σχέδια, ιδέες, παρασκήνια και μυστικές επαφές που αφήνουν άναυδο τον αναγνώστη που έκπληκτος διαπιστώνει τα βρόμικα παιχνίδια που παίζονται στη διεθνή οικονομική σκακιέρα.

Ο διεφθαρμένος τραπεζίτης στον πρόλογο του -που μπορεί να θεωρηθεί και επίλογος- κάνει την εξής δήλωση: « Θέλετε να μάθετε αν θα σας επιστρέψω τα χρήματα που σας έκλεψα όλα αυτά τα χρόνια; Η απάντηση είναι όχι».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v