Western Digital My Book Essential 2TB: Μικρός αλλά θαυματουργός

Μικρός σε διαστάσεις (4.8 cm Χ 16.5 cm), αλλά “μεγάλος” σε χωρητικότητα, με σημαντικότερο πλεονέκτημα την ευχρηστία και το ειδικό λογισμικό που κάνει την τήρηση αντιγράφων ασφάλειας “παιχνιδάκι”, το νέο μοντέλο της κατασκευάστριας σας επιτρέπει με την χρήση του ειδικού ενσωματωμένου λογισμικού να επαναφέρετε όλα τα χαμένα αρχεία σας στην αρχική τους θέση, σε περίπτωση που τα χάσετε από καταστροφή υλικού.

Επιπλέον με τη χρήση της συσκευής μπορείτε να μεταφέρετε με απόλυτη ασφάλεια τα δεδομένα σας, αφού αυτή περιλαμβάνει τη δυνατότητα κρυπτογράφησής τους σε επίπεδο 256-bit. Ο δίσκος -εφόσον εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας το κατάλληλο λογισμικό που περιλαμβάνεται σε αυτόν- διαθέτει επίσης λειτουργίες "Sleep Mode" και ενεργοποίησης/απενεργοποίσης μαζί με τον υπολογιστή σας.

Παρά τη διαβεβαίωση του κατασκευαστή ότι ο δίσκος είναι συμβατός με λειτουργικά συστήματα Windows XP, Windows Vista, Windows 7 καθώς και Mac OS X, Tiger, Leopard, Snow Leopard, διευκρινίζεται παράλληλα ότι για να λειτουργήσει με πλατφόρμες Apple Macintosh και τα συναφή λειτουργικά συστήματά τους θα πρέπει να διαμορφωθεί (format), πράγμα που σημαίνει ότι κάποια από τα χαρακτηριστικά που περιγράφονται παραπάνω και βασίζονται στη χρήση ενσωματωμένου λογισμικού, ίσως να μη λειτουργήσουν κατόπιν της διαμόρφωσης δίσκου.

Η συσκευή είναι ήδη διαθέσιμη στην ελληνική αγορά, στην τελική ενδεικτική τιμή των 189 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και συνοδεύεται από 2 χρόνια εγγύηση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v