Πέντε gadgets για καλύτερη... υγεία!

Πόσο χρόνο και χρήμα κοστίζει η κατ’ οίκον γυμναστική; Το in2life συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει πέντε gadgets- ”εργαλεία” για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση και να ελέγχετε τη διατροφή σας. Κάντε τις κατάλληλες αγορές και διαγράψτε την ”έλλειψη χρόνου” από τα άλλοθι...

Η έλλειψη χρόνου προβάλλει ως το συνηθέστερο άλλοθι σε όσους αμελούν να κάνουν κάτι για το σώμα τους.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που πιστεύουν πως για να ξεκινήσουν να γυμνάζονται ή να παρακολουθούν συστηματικά το βάρος και τη διατροφή τους χρειάζονται τη ”βοήθεια των ειδικών” και άρα πρέπει να εμπλακούν σε χρονοβόρες διαδικασίες επισκέψεων, ραντεβού κλπ.

Αυτό δεν είναι απολύτως αληθές. Μολονότι δεν είναι ό,τι καλύτερο για έναν άπειρο να ξεκινά χωρίς τις συμβουλές ενός έμπειρου γυμναστή, πολλές από τις φροντίδες του σώματός σας είναι σίγουρο πως μπορείτε να τις αναλάβετε και μόνοι σας, αρκεί να έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Είναι μύθος ότι χρειάζεται κανείς μια περιουσία για να αθληθεί κατ’ οίκον, μολονότι (και εκεί) εάν θέλει κάποιος να ξοδέψει πολλά χρήματα, υπάρχει τρόπος...

Το in2life σας παρουσιάζει πέντε χρήσιμα ”εργαλεία” που μπορείτε να παραγγείλετε από το σπίτι ή το γραφείο σας και που θα επιτρέψουν να ιδρώσετε ή απλώς να παρακολουθείτε το βάρος και την φυσική σας κατάσταση.

* Ηλεκτρονικό πιεσόμετρο καρπού

Πλήρως αυτόματη συσκευή καρπού που χρησιμοποιεί μια προχωρημένη παλμογραφική μέθοδο για τη μέτρηση της πίεσής σας με πολύ ακριβέστερο τρόπο από τις συνηθισμένες μηχανικές συσκευές. Αυτόματη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση, καθώς και μνήμη που συγκρατεί τις τελευταίες ενδείξεις. Διατίθεται περίπου στην τιμή των 80 ευρώ (χωρίς τα έξοδα αποστολής).

* Προσωπικός διαιτολόγος

Η οργάνωση της διατροφής σας με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Ο K-CAL υπολογίζει τη συγκεκριμένη ποσότητα ενέργειας που είναι αρκετή ώστε να συντηρεί τις καθημερινές δραστηριότητες του σώματός μας.

Η ένδειξη αυτής της ποσότητας μετριέται με την βασική αναλογία μεταβολισμού (Basal Metabolic Rate) BMR, η οποία υπολογίζεται με βάση τα: φύλλο, ύψος, βάρος και ηλικία. Το K-CAL υπολογίζει το BMR σας και με βάση το ”επίπεδο δραστηριότητος” σας, υπολογίζει τον παράγοντα K-Cal, ο οποίος δεν είναι τίποτε άλλο από τον αριθμό των θερμίδων που χρειάζεται να καταναλώνετε για να διατηρείτε το παρόν βάρος σας.

Θα βρείτε το K-CAL περίπου στην τιμή των 30 ευρώ.

* Power plate (είναι και... trendy!)

Το Power Plate αποτελεί ίσως ένα από τα ακριβότερα gadgets γυμναστικής. Ωστόσο, αν πιστέψουμε τις προδιαγραφές των κατασκευαστών, πρόκειται ταυτόχρονα για τον πλέον σύγχρονο, εναλλακτικό τρόπο άσκησης που βασίζεται στην πρωτοποριακή δύναμη των δονήσεων (μία εφαρμογή της αστροναυτικής). Το Power Plate απαιτεί από εσάς τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια, ενώ υπόσχεται αποτελέσματα που θα σας καταπλήξουν. Δέκα λεπτά άσκησης με το power plate αντιστοιχούν σε μιάμιση ώρα εντατικής γυμναστικής με βάρη. Δύο - τρία δεκάλεπτα την εβδομάδα, αρκούν για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. To Power Plate διατίθεται και στην Ελλάδα σε δύο διαφορετικές εκδόσεις: Την προσωπική (στα 2.990 ευρώ +ΦΠΑ) και την επαγγελματική (στα 8.990 ευρώ +ΦΠΑ).

Εξάλλου, υπάρχει η δυνατότητα να το δοκιμάσετε στην αλυσίδα γυμναστηρίων Holmes Place κατόπιν ενός ραντεβού (210-6196791-2) και εφόσον γίνετε μέλος, να το χρησιμοποιείτε εκεί.

* Διάδρομος Sports Art 1080

Mαζί με τα ”βαράκια”, το δημοφιλέστερο ίσως όργανο γυμναστικής: Ηλεκτρονική αναδίπλωση, αντικραδασμικό δάπεδο, αυτολιπαινόμενος τάπητας, κλειδί ασφαλείας, 3 προγράμματα κλίσης, ηλεκτρονική ρύθμιση κλίσης (ηλεκτρονική 0-12%), μέτρηση χρόνου, καρδιακοί παλμοί αφής, κατανάλωση θερμίδων και διανυθείσα απόσταση. Με πιστοποιητικό ποιότητας CE mark και εγγύηση καλή λειτουργίας. Στα 879 ευρώ και με διαθεσιμότητα 48 ωρών.

* Ζυγαριά-Λιπομετρητής

Ακριβής μέτρηση της λιπώδους μάζας σε ποσοστό (%) και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων (χαμηλό, κανονικό, μεσαίο, υψηλό) για τον αυτοέλεγχο του σωματικού λίπους. Λειτουργεί με το άγγιγμα των πελμάτων και δίνει γρήγορο αποτέλεσμα σε 10 δευτερόλεπτα. Επιπλέον μνήμη προσωπικών δεδομένων για 4 άτομα: βάρος, ύψος, ηλικία, φύλο. Δυνατότητα μέτρησης βάρους έως 150 kg. Ψηφιακή οθόνη υγρών κρυστάλλων (LCD). Βάρος- φάσμα μέτρησης: 5 - 150 kg. Λίπος - φάσμα μέτρησης: 4 - 50% αναλογία σωματικού λίπους. Οδηγίες χρήσεως στα Ελληνικά και εγγύηση 2 ετών.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v