Τα πιο υγιεινά delivery της πόλης

Η νέα εποχή των delivery δηλώνει healthy και μας φέρνει στο σπίτι ή το γραφείο σούπερ θρεπτικά γεύματα, σνακ και ροφήματα.
Τα πιο υγιεινά delivery της πόλης

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Κάνετε διατροφή ή προσέχετε τη διατροφή σας. Σας αρέσουν οι σαλάτες ή τα οργανικά προϊόντα. Θέλετε ένα δυναμωτικό ρόφημα πριν την άσκηση ή κάτι να σας βοηθήσει στην ανάρρωση μετά το πέρας της, με συνδυασμό πρωτεΐνης και υδατάνθρακα.

Τσεκάρετε τα φυλλάδια ντελίβερι που έχετε στο συρτάρι, και το πιο υγιεινό που βρίσκετε είναι πίτσα αλλαντικών με λεπτή ζύμη. Σας πιάνει απόγνωση και εν τέλει καταλήγετε στο παραδοσιακό πιτόγυρο. Όχι πλέον.

Υγιεινά delivery γεμίζουν αργά αλλά σταθερά κέντρο και προάστια, προσφέροντας νόστιμες αλλά όχι «σαβούρικες» εναλλακτικές γευμάτων, σνακ ή ροφημάτων με άκρως ικανοποιητική ποικιλία.

Παρακάτω ξεχωρίζουμε μερικά από τα αγαπημένα μας.

Prote.in BAR
Πάφου 25, Ηλιούπολη, τηλ: 2109730007

Οι healty eaters των νοτίων έχουν έναν καλό λόγο να χαμογελούν και αυτός λέγεται Prote.in Bar. Από εδώ θα παραγγείλετε καφέδες «φιλικούς» για το στομάχι, φρέσκους χυμούς γεμάτους με αντιοξειδωτικά, πρωτεϊνικά shake σε αρκετούς συνδυασμούς (με φυστικοβούτυρο, βανίλια, σοκολάτα, γάλα καρύδας, vegan κ.α.), μπισκότα βρώμης, wraps ολικής άλεσης με μπιφτέκι τόνου, πρωτεϊνικά γεύματα (μπιφτέκια τόνου με ρύζι, πέρκα λεμονάτη με ρύζι ή λαχαναικά, μπακαλιάρο στον φούρνο με φασολάκια, ρολό φιλέτο στήθος κοτόπουλο με σπαράγγια, αυγά σε κάθε πιθανό συνδυασμό (scrambled, με σπανάκι, με ανθότυρο κ.α.), ακόμα και… κουακερόπιτα σε διάφορους γλυκούς συνδυασμούς. Δείτε το μενού εδώ. 

The Protein House
Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 71, Καλλιθέα, τηλ: 2130411750

Εκτός από κατάστημα με συμπληρώματα διατροφής, το Protein House στην Καλλιθέα είναι ένα πρώτης τάξης σνακ μπαρ με μπόλικες υγιεινές επιλογές, τις οποίες στέλνει στις γύρω περιοχές. Από εδώ μπορείτε να παραγγείλετε καφέδες ενισχυμένους σε πρωτεΐνη (mocha, egg white cinnamon, protein cappuccino κ.α.), ροφήματα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, Fat Burner Tea με λ- καρνιτίνη, γκουαρανά, καγιέν και κανέλλα, λαχταριστά smoothies με… θεματική (όπως το recovery boost για μετά την προπόνηση ή το Heart Aid με ευεργετικά για την καρδιά λαχανικά και βότανα), shake πρωτεΐνης, σούπες, «στεγνά» σάντουιτς με γαλοπούλα, σολομό και super foods και γλυκά σνακ με λίγες θερμίδες. Δείτε αναλυτικά το μενού εδώ

Βαζάκι Juice Bar 
Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι, τηλ: 2106800067

Η πιο φρέσκια γωνιά του Χαλανδρίου είναι η μοναδική που χρησιμοποιεί ειδικό εξοπλισμό (αποχυμωτή κρύας έκθλιψης) για να παραγγείλουμε juice cleanse προϊόντα με την προσθήκη superfoods. Οι επιλογές από εδώ είναι δεκάδες και άκρως ενδιαφέρουσες, όπως το smoothie «Η δύναμη του λωτού» με λωτό, γάλα αμυγδάλου και μέλι, ιδανικό για όσους αθλούνται, καθώς περιέχει βιταμίνες C, B1, B2, B6, κάλιο, μαγγάνιο, φώσφορο και χαλκό ή ο χυμός «Μωβ αποτοξινωτικός» με καρότο, μήλο και παντζάρι. Το κατάστημα ετοιμάζει επίσης ποικιλία ροφημάτων με γάλα αμυγδάλου, «σφηνάκια» με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, vegan-gluten free γλυκά, σάντουιτς με φύτρες και τυριά χαμηλών λιπαρών, σούπες, σαλάτες με κινόα, μπουκιές ενέργειας ήτοι πρωινά με βάση το γιαούρτι και τη granola και ένα σωρό ακόμα healthy καλούδια που θα βρείτε αναλυτικά εδώ

PIlabar healthy bistro
Ηρακλείτου 94, Πάτημα Χαλανδρίου, τηλ: 6947 81 71 03 και 2106615758

Μέρος του πρώτου healthy πολυχώρου στην Ελλάδα, ο οποίος περιλαμβάνει και personal training studio, το Pilabar ετοιμάζει, σερβίρει και στέλνει καθημερινά στις περιοχές πέριξ του Χαλανδρίου ολόφρεσκα smoothies, brunch, γιαούρτια με υπερτροφές, φρέσκους χυμούς και light πιάτα για κάθε γούστο. Από εδώ παραγγέλνουμε μπριοσάκια γαλοπούλας ή σολομού, φρουτοσαλάτα, χειροποίητες μπάρες δημητριακών, γιαούρτι με βρώμι και γκότζι μπέρις ή ανανά και κράνμπερι, σαλάτα με ρόκα και βιολογική κινόα ή με καπνιστό σολομό και αβοκάντο, λιποτροπικό smoothie με ανανά και μάνγκο ή smoothie με μπανάνα, μήλο και ασπράδι αυγού και light ομελέτες. Τα γεύματα είναι εξίσου λαχταριστά και light: burger με τυρί χαμηλών λιπαρών και άπαχο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, φιλέτο κοτόπουλο με κινόα και  μπιφτέκια γαλοπούλας με πουρέ μελιτζάνας και ψητά λαχανικά. «Δυνατά» και τα γλυκά του, με σούπερ cheesecake χωρίς βούτυρο, μπισκότα, κρέμα ανθότυρο, μαρμελάδα μύρτιλλο και 1 μόλις κουταλάκι γλυκού μαύρη ζάχαρη ανά μερίδα. Δείτε αναλυτικά το μενού εδώ. 

Daily Brunch
Ερυθραία, Χαλάνδρι, τηλ: 210 8001611

Ολόφρεσκα ελληνικά ή «ταξιδεμένα» υλικά εποχής γίνονται sandwich, σαλάτες, σούπες και μικρά εδέσματα, με την υπογραφή της ελληνίδας chef Νένας Ισμυρνόγλου και καταφτάνουν στο σπίτι ή στο γραφείο μας από τα δύο καταστήματα του Daily Brunch σε Χαλάνδρι και Νέα Ερυθραία. Σάντουιτς «ανάλαφρο» με μπαγκέτα ολικής άλεσης, ψητή γαλοπούλα και κρητικό ανθόγαλο, τόνου με κάπαρη και φρέσκο κρεμμυδάκι, σαλάτα «full energy» με πρασινάδες, κινόα, αμάραθο, φαγόπυρο, κάρυ και δυόσμο, χορτόσουπες, veggie τορτίγια ολικής με ψητή ντομάτα, κασέρι Ελασσόνας και θυμάρι και «αθλητικό» smoothie με μούρα, φρούτα του δάσους, light γιαούρτι και γλυκό βύσσινο είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που θα βρείτε εδώ. Δείτε το αναλυτικό μενού.

A Touch Of Energy
Παράσχου 80, Γκύζη, τηλ: 2106448011

Δεκάδες υγιεινές επιλογές σε ροφήματα, σνακ αλλά και γεύματα ετοιμάζει καθημερινά, σερβίρει και στέλνει αυτό το healthy bistro στου Γκύζη. Ενδεικτικά, από εδώ θα παραγγείλετε ροφήματα κόλιανδρού, καλέντουλας, μαντζουράνας, φασκόμηλου, υπέρικου, μέντας και άλλων βοτάνων, τσάγια σε δεκάδες ποικιλίες και συνδυασμούς (με ιπποφαές, με βότανα, με γιασεμί κ.α.), σπιτικές λεμονάδες (με μαστίχα, με τζίντζερ) λαχταριστά smoothies με γάλα, μπανάνα, μήλο κανέλα και μέλι ή ανανά, πορτοκάλι, γάλα σόγιας και παπάγια, σπιτικές σαλάτες με χαμηλά λιπαρά, μάφιν ολικής άλεσης, και μπαγκέτες με λίγες θερμίδες, όπως η πολύσπορη με σολομό, αγγούρι και μαρούλι. Κάθε μέρα ετοιμάζουν και μερικά κυρίως γεύματα με εξίσου υγιεινή βάση και εκλεκτές πρώτες ύλες. Δείτε το μενού καθημερινά εδώ.

Frutonic
Πανεπιστημίου 34, τηλ: 2103390000

Φρούτα, λαχανικά, μέλι με μούσλι, αποξηραμένα φρούτα, ξηροί καρποί, οργανικό γάλα αμυγδάλου και καρύδας και ένα σωρό ακόμα σούπερ τροφές και σπόροι μπλέκονται αρμονικά σε δυναμωτικά ροφήματα από αυτό το Juice Bar της Πανεπιστημίου. Τα smoothies του ξεπερνούν τα 30 σε κάθε πιθανό συνδυασμό (για ενέργεια, για αναζωογόνηση και ευεξία κ.α.), ενώ διαθέτει εξίσου υγιεινές επιλογές σε σαλάτες (τονοσαλάτα, ceasar’s κ.α.), μπαγκέτες ολικής άλεσης (με τόνο, με τυρί και κοτόπουλο, με σολομό, με ψητά λαχανικά), wraps, φρουτοσαλάτες, γιαούρτια με μουσλι και φρούτα και χειροποίητες μπάρες δημητριακών. Δείτε το μενού εδώ.

HolyGreens
Φραγκοκκλησιάς 3Α, Μαρούσι, τηλ: 210 6105002

Oι σαλάτες είναι… ιερές σε αυτό το «πράσινο» μαγαζί του Αμαρουσίου, το οποίο ετοιμάζει καθημερινά ολόφρεσκα λαχανικά συνδυασμένα με σπόρους, superfoods, χαμηλές σε λιπαρά σάλτσες, αλλά και κοτόπουλο, μοσχάρι και σολομό, γιατί η αξία της πρωτεΐνης είναι… παντοτινή. Στον κατάλογό του βρίσκουμε την Eat your Greens με κόκκινη κινόα, χούμους από παντζάρι, καρότο τουρσί με τζίντζερ, μπρόκολο και σπόρους κολοκύθας, την Beef Vietnam με μοσχάρι, νουντλς, αγγούρι, ρόδι και καβουρδισμένα καρύδια και Asian Shrimp με γαρίδες, νουντλς, καρότο τουρσί, φασόλια ενταμάμε, κόκκινη πιπεριά, κόλιανδρο και καβουρδισμένο φυστίκι. Πέρα από σαλάτες, ετοιμάζει καθημερινά smoothies σε μπόλικους συνδυασμούς και φρέσκους χυμούς σε εξίσου μεγάλη ποικιλία, ενώ διαθέτει χειροποίητες μπάρες δημητριακών και αναψυκτικά whole earth με βιολογικά συστατικά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v