Τι τρώνε οι αδύνατοι για πρωινό;

Ιδού τα τρόφιμα που θα πρέπει να περιλαμβάνει το πρωινό σας γεύμα, για να διατηρήσετε υγιές βάρος και όμορφη σιλουέτα.
Τι τρώνε οι αδύνατοι για πρωινό;
Το έχετε ακούσει εκατοντάδες φορές: Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Και αυτά που τρώμε για πρωινό, ίσως παίζουν σπουδαίο ρόλο στο πώς θα κυλήσει διατροφικά η υπόλοιπη ημέρα μας – άρα και ολόκληρη η διατροφή μας.

Ποιες είναι αυτές οι «πρωινές» τροφές λοιπόν που θα μας βοηθήσουν να ρυθμίσουμε το βάρος μας και να έχουμε πιο ωραία σιλουέτα μακροπρόθεσμα; Ιδού τι πρέπει να τρώμε στο πρωινό, σύμφωνα με τους ειδικούς της Daily Telegraph:

Φρούτα: Η φρουκτόζη με τα αντιοξειδωτικά της και τις φυτικές της ίνες κάνουν τη διαφορά στον μεταβολισμό μας. Προτιμήστε τα ωμά φρούτα και όχι τον χυμό τους.

Λαχανικά: Μας χορταίνουν και μας γεμίζουν βιταμίνες, ιχνοστειχεία και φυτικές ίνες, που μας φουσκώνουν χωρίς να καταναλώνουμε υπερβολικά πολλές θερμίδες.

Δημητριακά ολικής άλεσης: Πλούσια σε φυτικές ίνες, είναι ο ιδανικός τρόπος να καταπολεμήσετε το σωματικό λίπος και την όρεξη για λιπαρές τροφές αργότερα μέσα στη μέρα.

Γιαούρτι: Το κλασικό ελληνικό γιαουρτάκι, χωρίς προσθήκες ζάχαρης, εκτός από ασβέστιο που δυναμώνει τα οστά, μας δίνει και την απαραίτητη πρωινή δόση πρωτεΐνης, με αποτέλεσμα να μας χορταίνει αποτελεσματικά.

Αυγά: Και όχι μόνο το ασπράδι. Καταναλώνοντας ολόκληρο το αυγό, παίρνουμε 11 διαφορετικές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, καθώς και ω-3 λιπαρά, αντιοξειδωτικές ουσίες και υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, κάτι που δίνει την απαραίτητη ώθηση στον μεταβολισμό.

«Βούτυρο» ξηρών καρπών: Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν «αλοιφές» όπως το φυστικοβούτυρο, πολύ καλές εναλλακτικές για πρωτεΐνη, αν δεν τρώτε αυγά ή γαλακτοκομικά προϊόντα. Συνδυάστε τα με ψωμί ολικής άλεσης ή με smoothies φρούτων – αποφύγετε αυτά με τα πρόσθετα λιπαρά, έλαια, σάκχαρα και άλατα.

Αβοκάντο: Διαθέτει ακόρεστα φυτικά λιπαρά, ρίχνει τα επίπεδα χοληστερόλης και βοηθά στον έλεγχο των «εκρήξεων» της πείνας.

Πηγή: Dailytelegraph 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v