ΔΙΑΤΡΟΦΗΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Advertorial

Συνταγές για πρωτότυπα καλοκαιρινά συνοδευτικά!

3 λύσεις για να συνοδεύσετε τα κυρίως πιάτα σας και να ολοκληρώσετε τα καλοκαιρινά σας τραπέζια.

Συνταγές για πρωτότυπα καλοκαιρινά συνοδευτικά!

Τα συνοδευτικά συνήθως βοηθούν για να αποκτήσει το κάθε γεύμα ενδιαφέρον. Ένα νόστιμο και υγιεινό συνοδευτικό είναι αυτό που πολλές φορές διαφοροποιεί ένα πιάτο και από συνηθισμένο το κάνει ιδιαίτερο. Παράλληλα όμως, το συνοδευτικό απαιτεί χρόνο και πολύ συχνά στερεύουμε από ιδέες. Γι’ αυτό και εμείς βρήκαμε 3 ξεχωριστές προτάσεις για να συνοδεύσετε τα καλοκαιρινά σας πιάτα και να συμπληρώσετε υγιεινά το γεύμα σας.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ
1 συσκ. ελληνικές πατάτες φούρνου κυδωνάτες Μπάρμπα Στάθης 1000 γρ
100 γρ φρέσκο βούτυρο κομμένο σε κύβους
30 ml ελαιόλαδο (2 κ.σ.)
αλάτι - πιπέρι
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από 3 πορτοκάλια (200 ml)
5 γρ τριμμένο κόλιανδρο (1 κ.γ.)
15 φύλλα φρέσκο κόλιανδρο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα ταψί βάζετε τις πατάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον φρέσκο κόλιανδρο. Ανακατεύετε και ψήνετε στους 180οC για 1 ώρα.
2. Σερβίρετε τις πατάτες με φύλλα από φρέσκο κόλιανδρο.

ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
1 συσκ. ψητά Λαχανικά Μπάρμπα Στάθης 500γρ  
1 γιαούρτι στραγγιστό
45 ml ελαιόλαδο (3 κ.σ.)
1 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης  
1 κ.γ. μουστάρδα γλυκιά
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης  
2-3 σταγόνες Tabasco
αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ετοιμάζετε τα λαχανικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίες ή όπως αναγράφονται εδώ.  
2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και σερβίρετε δίπλα από τα λαχανικά σας.

ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 συσκ. σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης 450γρ  
1 αβοκάντο καθαρισμένο, κομμένο σε φετάκια
600γρ γαρίδες μεγάλες, βρασμένες και καθαρισμένες
χυμός 1 λεμονιού
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης  
1 κ.σ. μαγιονέζα
6 κ.σ. ελαιόλαδο
10-12 κόκκοι ροζ πιπέρι
αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα ρηχό αντικολλητικό ταψάκι αναμειγνύετε το ελαιόλαδο, τους κόκκους ροζ πιπεριού και το μαϊντανό. Ρίχνετε στο μείγμα αυτό τις γαρίδες και τις αφήνετε να μαριναριστούν μισή ώρα στο ψυγείο, γυρίζοντάς τις 2 φορές στο διάστημα αυτό.
2. Ετοιμάζετε τη σαλάτα καλαμποκιού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίες ή όπως αναγράφονται εδώ και την αφήνετε να κρυώσει. Σε μικρό μπλέντερ χτυπάτε τη μαρινάτα με τη μαγιονέζα, το μισό από το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Σερβίρετε τη σαλάτα σε σαλατιέρα, προσθέτετε τις γαρίδες και τη σάλτσα που ετοιμάσατε και ανακατεύετε. Γαρνίρετε από πάνω με τα φετάκια αβοκάντο. Περιχύνετε το αβοκάντο με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως.

Βρείτε μας στο Facebook, Instagram και YouΤube κάνοντας κλικ στα εικονίδια.:


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος αντέχει."

Νίκος Καζαντζάκης

  • 1947 - Η Στρατιωτική Διοίκηση Δωδεκανήσων παραδίδεται από τους Βρετανούς στον αντιναύαρχο Περικλή Ιωαννίδη. Αρχίζει η μεταβατική περίοδος ενσωμάτωσης στην Ελλάδα.

© 2002-2020 MEDIA2DAY