Το τραγανό φαγητό σύμμαχος για απώλεια βάρους

Το να ακούμε τον θόρυβο που κάνουμε όταν μασάμε ίσως είναι το κλειδί για να τρώμε λιγότερο, υποστηρίζει νέα έρευνα.
Το τραγανό φαγητό σύμμαχος για απώλεια βάρους
Ο θόρυβος που κάνουν τροφές όπως το λάχανο, τα μήλα ή τα δημητριακά όταν μασάμε είναι ο ορισμός αυτού που στα αγγλικά αποκαλείται “mindful eating” και χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη διαδικασία του να προσέχουμε τι τρώμε.

Νέα έρευνα, μάλιστα, που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Πολιτείας του Κολοράντο, διαπίστωσε πως το να ακούμε τον εαυτό μας να μασάει το φαγητό είναι ένα από τα καλύτερα –και απλούστερα– κόλπα για απώλεια βάρους.

Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι τρώμε λιγότερο όταν προσέχουμε τον θόρυβο που κάνουμε μασώντας. Πράγμα που μπορεί να μοιάζει παράξενο στην αρχή, καθώς οι περισσότεροι εξ ημών δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην κακοφωνία στο στόμα μας. Ο θόρυβος είναι ένα ερέθισμα που τείνουμε να αγνοούμε όταν τρώμε, εξηγούν οι ερευνητές στο σχετικό δελτίο τύπου.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: Η πρώτη ομάδα φορούσε ακουστικά και άκουγε δυνατή μουσική καθώς έτρωγε, και η δεύτερη ομάδα άκουγε απαλή μουσική στα ακουστικά της. Το αποτέλεσμα; Η πρώτη ομάδα, που δεν άκουγε τον ήχο του μασήματος, έφαγε πολύ περισσότερα pretzel (τραγανά κουλούρια) από την πρώτη.

Πηγή: Time.com

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v