ΔΙΑΤΡΟΦΗΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ

Δεν χρειάζεται να κόψετε το μπέικον, λένε οι ειδικοί

Δεν χρειάζεται να κόψετε το μπέικον, καθησυχάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η κατάταξή των αλλαντικών στα «καρκινογενή τρόφιμα».

Δεν χρειάζεται να κόψετε το μπέικον, λένε οι ειδικοί

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προς τους φίλους του μπέικον και των επεξεργασμένων κρεάτων, τα οποία πρόσφατη μελέτη του Διεθνούς Ιδρύματος για την Έρευνα του Καρκίνου (IARC) κατέταξε στα «καρκινογενή» τρόφιμα.

Συγκεκριμένα, η μελέτη αυτή ανέφερε πως τα επεξεργασμένα κρέατα (μπέικον, λουκάνικα, και λοιπά αλλαντικά) αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, στον ίδιο βαθμό μάλιστα με την φορμαλδεΰδη, το τσιγάρο και την γ-ακτινοβολία. Η κατανάλωση 50 γραμμαρίων επεξεργασμένου κρέατος ημερησίως αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου κατά 18%, συμπέραναν.

Μετά από εκατοντάδες μηνύματα για επεξηγήσεις και από ολόκληρα διαδικτυακά… κινήματα με τα hashtags #FreeBacon, #Bacongeddon και #JeSuisBacon στο Twitter, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έσπευσε να πάρει θέση και να καθησυχάσει τους καταναλωτές. «Η τελευταία μελέτη του IARC δεν ζητά από τους ανθρώπους να σταματήσουν να τρώνε επεξεργασμένα τρόφιμα, αλλά υποστηρίζουν ότι η μειωμένη κατανάλωσή τους μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του παχέος εντέρου», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού. Σημείωσε μάλιστα πως τα ευρήματα της συγκεκριμένης μελέτης απλώς επιβεβαίωσαν συστάσεις περί επεξεργασμένων κρεάτων που είχαν δημοσιευτεί από το 2002.

Πηγή: Independent

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v