Απώλεια βάρους: 5 σούπερ διατροφικοί συνδυασμοί

Έχετε συσσωρευμένο λίπος στην κοιλιά; Νοιώθετε συνέχεια «φούσκωμα»; Θέλετε να χάσετε μερικούς πόντους από την περιφέρεια; Ιδού πέντε λιποδιαλυτικοί διατροφικοί συνδυασμοί.
Απώλεια βάρους: 5 σούπερ διατροφικοί συνδυασμοί
Η ποικιλία τροφίμων που μπορούμε να καταναλώσουμε συνδυαστικά για να φτιάξουμε ένα νόστιμο γεύμα είναι τεράστια. Όμως πώς θα σας φαινόταν αν το «πάντρεμα» συγκεκριμένων τροφίμων ήταν, εκτός από νόστιμο, και άκρως λιποδιαλυτικό βοηθώντας σας στην προσπάθεια απώλειας βάρους;

Δείτε παρακάτω πέντε διατροφικούς συνδυασμούς τροφών οι οποίες όταν «παντρεύονται» εμείς… χάνουμε.

Τόνος και Τζίντζερ
Θέλετε να χάσετε λίπος; Τότε ίσως θα πρέπει να κοιτάξετε προς τη θάλασσα για έναν σούπερ συνδυασμό. Το «πάντρεμα» τόνου (φρέσκου ή σε κονσέρβα) με το τζίντζερ ωφελεί σημαντικά τη μείωση της περιφέρειας. Το τζίντζερ επιταχύνει την γαστρική εκκένωση, η οποία με τη σειρά της βοηθά στη μείωση του «φουσκώματος» που σας κάνει να φαίνεστε σαν τον Οβελίξ. Παράλληλα, μπλοκάρει συγκεκριμένα γονίδια και ένζυμα στο σώμα, τα οποία προκαλούν φλεγμονές και φέρνουν επίσης «φούσκωμα» στην περιοχή.

Ο τόνος τώρα, χάρη σε ένα ωμέγα-3 λιπαρό οξύ που περιλαμβάνει, το Εικοσιδιεξαενοϊκό οξύ (πείτε το γρήγορα πέντε φορές και το μάθατε ήδη), μπλοκάρει την έκκριση συγκεκριμένων χημικών που συνδέονται με το στρες και προκαλούν συσσώρευση λιπώδους ιστού στο στομάχι. Επίσης, σταματά το μεγάλωμα των λιποκύτταρων στην περιοχή της κοιλιάς. 

Σπανάκι και λάδι αβοκάντο
Για τη διατροφική αξία του αβοκάντο ενδεχομένως να γνωρίζετε (αν όχι, κλικ εδώ), για τον άφθονο σίδηρο και τις ίνες που προσφέρει το σπανάκι επίσης. Ο συνδυασμός λοιπόν της δημοφιλούς αυτής «πρασινάδας» με το λάδι που βγαίνει από το αβοκάντο μπορεί να κάνει θαύματα. Το συγκεκριμένο λάδι βγαίνει από πεπιεσμένα αβοκάντο και είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία κάνουν καλό στην καρδιά, βελτιώνουν τη χοληστερόλη και καταπολεμούν την πείνα. Επίσης, περιέχει βιταμίνες Β και Ε, και Κάλιο, το οποίο βοηθά στη μείωση του «φουσκώματος».

Το σπανάκι τώρα, λόγο του μεγάλου όγκου του αλλά των ελάχιστων θερμίδων που έχει σας «γεμίζει» χωρίς να παχαίνει. Μάλιστα έρευνες έχουν δείξει ότι γυναίκες που καταναλώνουν τροφές με μεγάλο ποσοστό νερού, όπως τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά, έχουν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος και μικρότερη περιφέρεια μέσης από εκείνες που δεν καταναλώνουν.

Καλαμπόκι και φασόλια
Τι; Φασόλια; Μα αυτά προκαλούν φούσκωμα και αέρια! Μπορεί η… μουσική των φασολιών να μην σας ακούγεται και ως η καλύτερη ιδέα για να χάσετε βάρος ή να μειώσετε το πρήξιμο στην περιοχή της κοιλιάς, όμως μία θερμιδικά περιορισμένη διατροφή η οποία περιλαμβάνει τέσσερις εβδομαδιαίες μερίδες πρωτεΐνης και ινών από όσπρια όπως τα φασόλια, είναι πολύ πιο αποτελεσματική από μια διατροφή η οποία δεν περιλαμβάνει φασόλια. Ο συνδυασμός φασολιών με καλαμπόκι τώρα, βοηθά την ενίσχυση της απώλειας βάρους, καθώς το καλαμπόκι όπως και οι μπανάνες, περιέχει ένα συγκεκριμένο άμυλο, το οποίο… παρακάμπτει την πέψη και «μπλοκάρει» το σώμα από το να απορροφήσει έναν αριθμό θερμίδων και να τις μετατρέψει σε γλυκόζη. Η τελευταία, έχει την τάση να αποθηκεύεται σαν λίπος αν δεν την «κάψουμε».

Πεπόνι και κόκκινα σταφύλια
Καταπολεμήστε το λίπος και τον τυμπανισμό στο στομάχι φτιάχνοντας μια ωραιότατη φρουτοσαλάτα με πεπόνι και κόκκινα σταφύλια. Το πεπόνι είναι φυσικό διουρητικό και πολεμά την κατακράτηση υγρών που σας κάνει να φαίνεστε σαν τον Jigglypuff από τα Πόκεμον). Τα κόκκινα σταφύλια περιέχουν ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται ανθοκυανίνη, το οποίο περιορίζει τη δράση των γονιδίων που αποθηκεύουν λίπος. Κάπως έτσι αυτό το «ντουέτο» δημιουργεί ένα νοστιμότατο επιδόρπιο, ιδανικό για απώλεια βάρους.

Κοτόπουλο και Πιπέρι Καγιέν
Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη όπως τα πουλερικά, δεν προκαλούν απλά κορεσμό κάνοντάς μας να νοιώθουμε περισσότερο χορτασμένοι με μικρότερη ποσότητα, αλλά βοηθούν και στο να τρώμε λιγότερο στα επόμενα γεύματα, σύμφωνα με αυτήν εδώ την έρευνα. http://ajcn.nutrition.org/content/82/1/41.full Η προσθήκη του έξτρα καυτερού πιπεριού καγιέν, δίνει έξτρα βαθμούς στην μάχη για το κάψιμο λίπους, χάρη στην ουσία καψαϊκίνη, η οποία βρίσκετε στις καυτερές πιπεριές και έχει αποδειχθεί πως μειώνει την όρεξη και ενισχύει την ικανότητα του σώματος να μετατρέπει την τροφή σε ενέργεια. Επίσης, η καθημερινή κατανάλωση καυτερού πιπεριού επιταχύνει την καύση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. http://ajcn.nutrition.org/content/89/1/45.full




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v